Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Windows Sorunları ve Çözümleri. 1-Siyah Ekran Sorunu Bu sorun genel anlamda 2 şeye bağlıdır.(Windows’da oturum açılıp açılmaması) Eğer Windows 10’da oturum.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Windows Sorunları ve Çözümleri. 1-Siyah Ekran Sorunu Bu sorun genel anlamda 2 şeye bağlıdır.(Windows’da oturum açılıp açılmaması) Eğer Windows 10’da oturum."— Sunum transkripti:

1 Windows Sorunları ve Çözümleri

2 1-Siyah Ekran Sorunu Bu sorun genel anlamda 2 şeye bağlıdır.(Windows’da oturum açılıp açılmaması) Eğer Windows 10’da oturum açmadan siyah ekran görülüyorsa: -İnternet bağlantısı kontrol edilmeli. -Güvenli Mod açılmalı.(Shift’e basılı tutarak yeniden başlatmak, Tüm Ayarlar > Güncelleme & Güvenlik > Kurtarma > Gelişmiş Başlatma > Yeniden Başlat sonra Güvenli Mod seçeneği işaretlenir. )

3 Eğer Windows 10’da oturum açıldıktan sonra siyah ekran görülüyorsa: -Bütün dahili sürücüleri çıkarmak eğer işe yaramazsa yine güvenli modu açmak.

4 2-Bluetooth Bağlantılarıyla İlgili Sorunlar Eğer bozuk bir Windows 10 Bluetooth aygıtı bulduysanız; Aygıt yöneticisini açmak ve seçilen sürücüyü güncelleştirmek. Eğer bu işe yaramazsa sürücüyü önce kaldırıp(unutturup) sonra güncelleştirmek.

5 3-Hatalı ve Çalıştırılamayan Yazılımlar Windows 10’da hatalı çalıştırılan veya çalıştırılamayan genelde eski olan yazılımlar vardır. Bu hataları yok etmek için yazılımın simgesine sağ tıklanır uyumluluk sekmesi açıldıktan sonra burada ‘Bu programın çalıştırılacağı uyumluluk modu:’ kutusu işaretlendikten sonra yazılımla uyumlu olan Windows sürümü seçilir

6

7 4-Mavi Ekran Sorunu Bu sorunun gerçekleşmesine sebep olan birçok sorun vardır. Bize bir yeniden başlatma veya önemli hata raporu verir. Yaygın nedenlerden 2si ve çözümleri: -Eğer sürücümüzde yeterince boş alan kalmadıysa biraz alan yaratmak için program ve dosyalar silinmeli. -Problem Windows 10’un harici sürücüyle bir sorunuyla da çıkabilir. Bunun için son güncellemerini denetleyip yapmak için aygıt yöneticisine girilir.

8

9 5-Wi-Fi Ağını Görmeme Sorunu Bu problemle karşılaşınca şunlar yapılması gerekir: -Öncelikle bir VPN yazılımı olup olmadığı kontrol edilmeli. Kapatılıp test edilmeli. Eğer VPN yazılımından kaynaklanan bir sorunsa yazılımın son sürüm olup olmadığına bakılmalı veya başka bir VPN yazılımı denenmeli. Eğer sorun VPN yazılımından kaynaklı değilse:

10 -Komut İstemi yönetici olarak çalıştırılmalı ve sırasıyla; -netsh winsock reset -netsh int ip reset -ipconfig /release -ipconfig /renew -ipconfig /flushdns Kodları girilmeli.


"Windows Sorunları ve Çözümleri. 1-Siyah Ekran Sorunu Bu sorun genel anlamda 2 şeye bağlıdır.(Windows’da oturum açılıp açılmaması) Eğer Windows 10’da oturum." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları