Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Defraggler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Defraggler."— Sunum transkripti:

1 Defraggler

2 Defraggler Nedir ? Bilgisayardaki bölünmüş,dağılmış ve parçalanmış dosyaları birleştirmeye yarayan bir disk birleştirme programıdır.

3 Defraggler Ne İşe Yarar ?
PC’deki bölünmüş,dağılmış,parçalanmış dosyaları birleştirmeye yarar. PC'nizi güvenli bir şekilde hızlandırmaya yarar. Defraggler, bir dosyanın tüm bölümlerini sabit sürücünün aynı bölümüne yerleştirerek bilgisayarınızı hızlandırır.

4 Sistem Gereksinimleri
Windows 10 Windows 8 ve 8.1 Windows 7 Windows Vista Windows XP (Home, Professional, Media Center, Tablet Edition, 64-bit) Windows 2003 ve 2008 Server (tüm sürümler)

5 Defraggler’ın Aldığı Ödüller

6 KURULUM

7 Kurulumu açtığımızda dil İngilizce olarak karşımıza gelir
Kurulumu açtığımızda dil İngilizce olarak karşımıza gelir.Değiştirmek istediğimizde istediğimiz dili seçip ’’İleri’’ butonuna tıklayınız.

8 Yükleme seçeneklerinde ek seçenekleri otomatik olarak seçer
Yükleme seçeneklerinde ek seçenekleri otomatik olarak seçer.’’İleri’’ butonuna tıklayınız.

9 Yükleme Seçenklerinde Sol Alt tarafta Gelişmiş butonu vardır
Yükleme Seçenklerinde Sol Alt tarafta Gelişmiş butonu vardır.Gelişmiş buttonuna tıkladığımızda Choose Users (Kullanıcıları Seç) bölümü karşımıda gelir. Burada ilk seçenek Bu bilgisayarı kullanan herkes için kur. İkinci Seçenek İse Sadece benim için yükle seçeneğidir. ’’İleri’’ butonuna tıklayınız.

10 Burada programımız nereye kuracağımızı belirliyoruz.
Ayrıca bilgisayarımızda programı kurmak için gereken boş alanın boyutunu ve kullanılabilir boş alanı gösteriyor.

11 Programımız Kuruluyor.

12 Programımız Kurulduktan sonra ’’Bitir’’ buttonuna tıklayıp kurulumu sonlandırıyoruz.

13 PROGRAMIMIZIN TANITIMI

14 Programız açıldığında karşımıza çıkan genel pencere.

15 Sürücü C: Durum:Bilgisayarımızın durumunu kontrol eder.Sürücü Benchmark(benchmark:hız testi) buttonuna tıkladıgımızda Diskimizin Sağlığını ve analiz sonuçlarını gösterir.Asağıda sağ kısımdaki fotoğraf örnek bir taramadır. Özellikler:Bilgisayarımızın Dolu ve Boş alanlarını bir grafik ile gösterir.

16 Dosya Listesi: İncele butonuna tıkladığımızda Parçalanmış dosyaları karşımıza çıkarır ve burada istediklerimizi birleştirmek için başındaki kutucuklara tıklayıp Birleştir butonuna tıklamamız yeterlidir.

17 ARAMA: Bu kısımda Arama Parametreleri karşımıza çıkar.
Burada Dosyamızın büyüklüğünü-küçüklüğünü Dosya adı veya dosyanın yolunu ve Parçalanmamış dosyalarımızıda istersek karşımıza çıkarır. İstediğimiz seçenekleri ayarlayıp aramayı başlattığımızda arama sonucunda karşımıza gelen dosyalardan istediklerimizi seçip birleştirebiliriz.

18 Sürücü Haritası: Sürücü haritasında Renk kısımları vardır.Bu kısımda renklerin neyi ifade ettiğini gösterir.Seçenekleri düzenle butonuna tıkladığımızda:

19 Karşımıza Görünüm ve Renkler adında 2 sekme gelir.
Görünüm Sekmesi:Burada karşımıza 3 görünüm karşımıza çıkar. Modern Görünüm: Orijinal Görünüm: Özel Görünüm:Özel görünümde blokların genişliğini, yüksekliğini,stilini ve modunu ayarlayabiliriz.

20 Renkler Sekmesinde ise asağıdaki resimi inceleyebiliriz.
MFT :Master File Table yani Yani Ana Dosya Tablosu demektir.

21 SAĞLIK: Sağlık sekmesinde bilgisayarımızın sağlığını,sıcaklığını kontrol eder.

22 İSTATİSTİKLER: Disk istatistikleri kısmında bilgisayarımızı istediğimiz zamanda taratabiliriz. Disk başarımında Tüm sürücülerimize hız testi yaptırabiliriz.

23 Hareket Sekmesi: Sürücüyü Analiz Et:Sürücümüzü denetler
Hareket Sekmesi: Sürücüyü Analiz Et:Sürücümüzü denetler. Sürücüyü Birleştir: Seçilen sürücüyü birleştirir. Sürücüyü Çabuk Birleştir:Seçilen sürücüyü hızlı bir şekilde birleştirir. Klasörü Birleştir:Seçilen klasördeki tüm alt dosyaları birleştirir. Dosyayı Bileştir: Seçilen dosyaları birleştirir.

24 Advanced: 3 ’e ayrılır. Sürücü Hatalarına Bak:Sürücüdeki hatalara bakar. Boş Alanı Birleştir: Boş alanları birleştirir. Boş Alanı Birleştir(parçalanmalara izin ver): Boş alanları parçalanmalara izin vererek birleştirir. Çıkış: Programdan çıkar.

25 SEÇENEKLER SEKMESİ: Seçenekler sekmesi 7 ye ayrılır:

26 1-)Seçenekler Seçenekler sekmesine tıkladığımızda karşımıza gelen pencerede Genel-Birleştir-ÇabukBirleştir-Hariç ve Gelişmiş Sekmeleri bulunur. 1.1)Genel: Genel Sekmesinde programımızın dilini,sıcaklığını ayarlayabiliriz. Güncellemeleri otomatik kontrol ettirebiliriz. Sürücüleri gösterebiliriz.

27 1.2)Birleştir Bu sekmede dosyalarımızı sürücülere taşımak için dosya boyutunu,dosya türlerini ayarlayabiliyoruz. 1.3)Çabuk Birleştir Bu sekmede kullanıcı tanımlı kurallarda parçamızın boyutunu,istedğimiz miktardaki parçaları,dosyamızın mb’nın boyutunu ayarlayabiliriz yada varsayılan olarak kullanabiriz.

28 1.4)Hariç Hariç sekmesinde dosyaları ve klasörleri hariç tutar. 1.5)Gelişmiş

29 3)ZAMANLA Sürücümüzü birleştirmek için istediğimiz zaman devresine saatine ve tarihine ayarlayabiliriz.

30 Normal olarak yada Arka planda çalıştırabiliriz.
4)AÇILIŞTA BİRLEŞTİRME Bilgisayarı açarken birleştirir.İstersek Tek seferde istersek Her zaman çalıştırabiliriz yada Pasifleştirebiliriz. 5)Öncelik Normal olarak yada Arka planda çalıştırabiliriz. 6)Birleştirmeden sonra programı kapat Birleştirdikten sonra programı kapatır. 7)Birleştirmeden sonra bilgisayarı kapat Birleştirdikten sonra bilgisayarı kapatır.

31 YARDIM SEKMESİ 3’e ayrılır:
1) Hatüstü Yardım:Program hakkında sitede bilgi verir. 2)Sürücü Harita Göstergesi:Sürücü haritasını göterir.

32 3)Bilgi:Program ile ilgili bir şey oldumu bilgi verir.

33 HAZIRLAYAN: ANIL ÇELENLİ 261484511


"Defraggler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları