Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BT301 İŞLETİM SİSTEMİ KONU: WİNDOWS 7, WİNDOWS 8

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BT301 İŞLETİM SİSTEMİ KONU: WİNDOWS 7, WİNDOWS 8"— Sunum transkripti:

1 BT301 İŞLETİM SİSTEMİ KONU: WİNDOWS 7, WİNDOWS 8
Fatma Zehra POLAT – 10bt1017 Sümeyye KAMALAK – 10bt1028 Beyza EKİZ – 10bt1040

2 WİNDOWS 7 22 Ekim 2009 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Mikrosoft tarafından kişisel bilgisayarlar, masaüstü, dizüstü, netbooklar, Tablet PC ve media center bilgisayarlarda kullanılmak için çıkan bir işletim sistemidir.

3 WİNDOWS 7 Windows kullanıcıları, Windows 7 ile Windows Vista'ya göre daha hızlı bir deneyim yaşayacaklar. Windows 7 ile kullanıcılar, bilgisayarlarını çok daha hızlı başlatabilecek ve kapatabilecekler. Microsoft'a göre, gelişmiş Görev Çubuğu ile uygulamalar arasında geçiş yapmak bir eğlence hâline dönüşecek

4 Windows 7’nin açıklanan önemli özellikleri;
Windows XP Modu : Windows 7 üzerinde Windows XP arayüzüyle rahatlıkla çalıştırılabilmesini sağlayan bir nevi "sanallaştırma" özelliğidir. Bu özellik, Windows 7'nin içerisine gömülmüş bir Windows XP SP3 kopyası içermektedir; bu sayede de Windows XP uyumlu tüm yazılımlar, Windows 7 ile tam uyumlu bir şekilde çalıştırılabilmektedir.

5 Windows 7’nin açıklanan önemli özellikleri;
Aero peek : Şeffaf pencere anlamına gelmektedir. masaüstünüze ve açık yazılım pencerelerine sürekli olarak hakim olmanız için tasarlanmış. Bu iş için Görev Çubuğu'nun en sağına yeni bir "Masaüstünü Göster" simgesi eklenmiş. Bunun üzerine geldiğinizde tüm açık pencereler şeffaf hale geliyor ve masaüstüne veya gadget'lara göz atmak mümkün hale geliyor.

6 Yeni klavye kısayolları;
Alt+P: Pencerelerde önizleme seçeneğini kapatır veya açar. Windows + G: Masaüstü dosyalarını tüm pencerelerin önüne getirir. Windows + + (artı tuşu): Uygun konumdaysa yakınlastırma seçeneğini açar ve yaklaştırır. Windows + - (eksi tuşu): Uygun konumdaysa yakınlastırma seçeneğini açar ve uzaklaştırır.

7 Yeni klavye kısayolları;
Windows + Yukarı ok: Aktif pencereyi tam ekran boyutuna büyütür. Windows + Aşağı ok: Aktif pencereyi simge durumuna küçültür. Windows + Sola ok: Pencereyi küçültür ve ekranın sol tarafına dayar. Windows + Sağa ok: Pencereyi küçültür ve ekranın sağ tarafına dayar. Windows + Home: Aktif pencere dışındaki tüm pencereleri küçültür veya büyütür.

8 Sürümleri… Starter Edition Daha basit ve kullanımı daha kolay
Windows 7 Starter, sizinle yapmak istedikleriniz arasındaki işlemleri azaltarak (daha az bekleme, daha az tıklatma, ağlara bağlanırken daha az sıkıntı) ağ dizüstü bilgisayarlarının kullanımını kolaylaştırır. Ev Grubuna bağlanma özelliği var fakat ev gurubu oluşturma ile masaüstü arkaplanı değiştirme ve aero arabirimi gibi özellikleri yok.

9 Sürümleri… Windows 7 Home Basic
Her gün yaptığınız işlemleri hızlandırır ve kolaylaştırır Windows 7 Home Basic, en sık kullandığınız yazılımlara ve belgelere erişmeyi daha basit hale getirir; böylece aramaya daha az, işlem yapmaya daha çok zaman ayırabilirsiniz.

10 Sürümleri… Windows 7 Home Premium
Windows 7 Home Premium bir ev ağı oluşturarak sevdiğiniz fotoğraflar, videolar ve müziğin tümünü paylaşmanızı kolaylaştırır. TV izleyebilir, duraklatabilir, geri sarabilir ve kaydedebilirsiniz. Daha çok eğlence ve oyun için tasarlanmıştır.

11 Sürümleri… Windows 7 Professional
İşyerinde ve evde ihtiyaç duyduğunuz her şey için. Birçok Windows XP verimlilik yazılımını Windows XP Modu'nda çalıştırabilir ve otomatik yedeklemelerle verileri ev ve işyeri ağınıza geri yükleyebilirsiniz. Ayrıca Etki Alanı Bağlantısı ile şirket ağlarına bağlanabilirsiniz.

12 Sürümleri… Windows 7 Ultimate
Tüm özellikleri isteyenler için tasarlanmıştır. Windows 7 Ultimate en kullanışlı ve güçlü Windows 7 sürümüdür. Home Premium'un eğlence özelliklerini ve Professional'ın birçok Windows XP verimlilik yazılımını Windows XP Modu'nda çalıştırabilmeyi de içeren iş olanaklarını, kullanım kolaylığıyla birleştirir.

13 Windows 8

14 Windows 8’in Windows 7’den farklılıkları…
Windows 7 Ultimate  Tüm özellikleri isteyenler için tasarlanmıştır. Windows 7 Ultimate en kullanışlı ve güçlü Windows 7 sürümüdür. Home Premium'un eğlence özelliklerini ve Professional'ın birçok Windows XP verimlilik yazılımını Windows XP Modu'nda çalıştırabilmeyi de içeren iş olanaklarını, kullanım kolaylığıyla birleştirir.

15 ---TEŞEKKÜRLER---


"BT301 İŞLETİM SİSTEMİ KONU: WİNDOWS 7, WİNDOWS 8" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları