Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEMEL BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ 03- İŞLETİM SİSTEMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEMEL BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ 03- İŞLETİM SİSTEMİ"— Sunum transkripti:

1 TEMEL BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ 03- İŞLETİM SİSTEMİ
YRD. DOÇ. DR. KENAN GENÇOL HİTİT ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH.

2 Görev Yöneticisi (Task Manager)
Bilgisayarda o anda çalışmakta olan işlemleri (process) ve CPU, bellek, disk ve ağ kullanımlarını gösteren Windows’taki bir hizmettir. Alttaki görev çubuğuna sağ tıklayıp çıkan menüden seçilerek kısa yoldan ulaşılabilir.

3 Görev Yöneticisi

4 Denetim Masası (Control Panel)
Bilgisayardaki tüm ayarlara (ağ merkezi, aygıtlar ve yazıcılar, görüntü, güç seçenekleri, internet seçenekleri, işlem merkezi (güvenlik,virüsten koruma, windows güncelleştirme), kullanıcı hesapları, programlar ve özellikler (program ekle/kaldır), kurtarma (sistem geri yükleme), Windows güvenlik duvarı, yönetimsel araçlar, vs...) tek elden erişilebildiği Windows hizmeti. Başlat menüsünde Ayarlar ksımından ulaşılabilir.

5 Denetim Masası (Control Panel)

6 Aygıt yöneticisi (Device manager)
Bilgisayar üzerindeki tüm aygıtların sürücülerinin, kullandığı bellek kaynaklarının, ve varsa çakışmaların görülebildiği Windows hizmeti. Denetim masası üzerinden erişilebilir. Sürücü (Driver): Aygıtların işletim sistemi ile haberleşmesini sağlayan yazılım protokolü.

7 Aygıt yöneticisi (Device manager)

8 Hizmetler (Services) Windows arka planında çalışan tüm hizmet programlarının görülebildiği Windows hizmeti. Başlat menüsünde «Çalıştır...» ‘dan services.msc yazılarak direkt erişilebilir. Ya da, görev yöneticisinde üstteki sekmelerden seçilerek görüntülenebilir.

9 Hizmetler (Services)

10 Kayıt Defteri Düzenleyicisi (Registry Editor)
Bilgisayar üzerinde kurulu tüm yazılım bileşenlerinin konfigürasyon ayarlarının saklandığı defter düzenleyicisi. Başlat menüsünde «Çalıştır...» ‘dan regedit yazılarak direkt erişilebilir.

11 Kayıt Defteri Düzenleyicisi (Registry)


"TEMEL BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ 03- İŞLETİM SİSTEMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları