HVAC UVGI (Ultra Viyola Antiseptik Işınlama) ’si Salgın Hastalık Ve Biyolojik Güvenlik.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tarimsalpazarlama.com Tarım Sektöründe Tedarikçiyi Çiftçiyle,
Advertisements

Hollanda Gıda Vadisi Kümesi Üniversite-Sanayi İşbirliği
İLKNUR ERDEM HEMŞİRE TSK ETİMESGUT ASKER HASTANESİ
LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ
Veri Haberleşmesi Sunumu Konu : ZigBee
ISI KAZANCI, YAPIDA ALINABİLECEK PASİF ÖNLEMLERLE AZALTILARAK KLİMA YÜKÜ DÜŞÜRÜLEBİLİR.
Nasıl UVC Işığı Klima Enerji Giderlerinizden Tasarruf Sağlayabilir?
SEM MÜHENDİSLİK & MİMARLIK tel: www. semmuhendislik
Yıldız Teknik Üniversitesi
Sağlıklı ve Güvenli Tesisler
PERFIL EN FRIO –Condesa Grubu Perfiles de Precisión, S.L. KURUMSAL SUNUM Haziran 2012.
Türkiye’de Metal Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği İçin Etkin ve Güvenilir Kaynakların Kullanımı Hollanda Hükümeti Matra Fonu tarafından desteklenmektedir.
E-DEVLET.
YANGIN YÖNETMELİĞİNDE ASANSÖR
TARİHÇE Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü, Bilecik Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı olarak tarih ve sayılı resmi gazetede.
Türkiye KAMU Çağrı Merkezleri
TS EN ASANSÖRLER - İNSAN VE YÜK TAŞIMAK İÇİN - YAPIM VE MONTAJ İLE İLGİLİ GÜVENLİK KURALLARI BÖLÜM 21: MEVCUT BİNALARDA YENİ İNSAN VE YÜK / İNSAN.
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
WEB OF SCIENCE İLE ATIF TABANLI ARAŞTIRMA DEĞERLENDİRMESİ Eğitmen: Metin TUNÇ This presentation is an introduction to InCites - the new web-based.
LAMİNER FLOW (LAF) VE BİYOGÜVENLİK KABİNİ SEÇİM KRİTERLERİ
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
The art of Engineering The art of Engineering.
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
Mikroskobi Teknikleri
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
Yeni Nükleer Reaktörler: Tasarım Kriterleri
BÖLMELER ( İNCE YAPI ) L.EMRE BAŞAR.
CVS 1998 deki kuruluşundan beri Türkiye'nin hem içinde ve hem de yurt dışında çelik endüstrisine hizmet vermektedir.
Doç. Dr. Atilla SANDIKLI BİLGESAM Başkanı
Uluslararası deneyimler, Fransa Visa Paajanen,
MESLEKLER.
Ulusal Yaşlılık Enstitüsü IV. Çalıştay
ÜNİTE ÖZETİ Öğrenciler çevrelerinde gördükleri teknolojik araçlar hakkında bilgi edinecekler. Yeni teknolojik araçlar tanıyacaklar. Tanıdıkları araçların.
Düşmelerden korunma Ambulans ve İtfaiye Çalışanlarına Yönelik Özellikli Kurtarmalar Tekniği – RESFAS Leonardo da Vinci Eğitim Programı Projesi Rope rescue.
Nermin PUNAR /11/2013 İ ngilizce Ö ğ retmenli ğ i.
Dünya ve Türkiye’de Psikiyatrik Hastalıklarda Tamamlayıcı ve Alternatif Tedavilerin Yaygınlığına Genel Bir Bakış Ümit Avşar1, Memet Işık1, Ümmü Zeynep.
Mesleki Bilgi Sistemi, yaşam boyu sürecek öğrenme ve gelişim yolculuğunda size rehberlik etmeyi amaçlamaktadır.
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
İLAÇ VE ECZACILIK BAŞKAN YARDIMCILIĞI
ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE ÇAMAŞIRHANE E-KİTAP
KBRN TEHDİTLERİ GİRİŞ İKAZ ALARM İŞARETLERİ SIĞINAKLAR
Bölümün Amacı Bu bölümün amacı, örgütlerin çevrelerindeki değişimleri nasıl değerlendirmeleri gerektiği ve bu değişimlere nasıl yanıt verebilecekleri.
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Birleşmiş Milletler Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme’nin İzlenmesi (BMEHS) Kapka Panayotova Bağımsız Yaşam Gençlik Yaz Okulu İstanbul, Türkiye 2.
Veteriner Ecza Deposu Sorumlu Yönetici Eğitim Toplantısı
2 ZİYA IŞIK 3 4 eşyalara poşetleri AliMerve ZiyaVeli’ye Orhan Şu testi o testte Annemin 4 öğrenci.
I. Evsel atıklar Günlük hayatta ve sanayide kullanılan milyonlarca çeşit madde vardır. Bu maddelerin büyük çoğunluğu bir süre kullanıldıktan sonra fiziksel.
İNSAN-BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ. İnsan Bilgisayar Etkileşimi (İBE) alanındaki pratik ve teorik çalışmalar, bilgi ve iletişim teknolojilerinin insana ve insan.
Tarım Türleri Öğrenme Hedefleri Tarımın Farklı Türlerini Tanımlamak
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
ÜRETİM KONUSUNDA TUTKULUYUZ 10 Nisan ÜRETİM KONUSUNDA TUTKULUYUZ (10 Nisan 2015) 2 MODERN ENDÜSTRİYEL ÜRETİM Endüstriyel sektördeki üretim tesisleri,
HONDA Ürün : Motorsiklet Model : CBR 600 RR Değişiklik : Frenleri Değiştirdik. Yenilik : ABS fren sistemi getirdik.
Tarihçe 1954 yılında kurulan, ısıtma, soğutma havalandırma, su arıtma ve basınçlandırma alanlarında faaliyet gösteren Alarko Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1998.
KAMU KURUMLARINDA SÜREÇ YÖNETİMİ ve
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.Firma.
PERİYODİK KONTROL ÇALIŞTAYI
MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ Özgün Değerlerimiz Etkinliklerimiz
Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL
VEHBİKOÇ VAKFI (VKV) AMERİKAN HASTANESİ
Çocuklarınıza Uygun İnternet Siteleri. İnternet aleminde farklı yaş gruplarına, ilgi alanlarına göre hitap eden siteleri bulabilirsiniz. Özellikle çocuklarınızın.
Din,Ahlak, Değer İlişkisi Ve Eğitimi
NIOSH KALDIRMA EŞİTLİĞİ VE BİR UYGULAMA ÖRNEĞİ DR.BÜLENT ASLANHAN TOFAŞ İŞYERİ HEKİMİ.
Linda Martin Kıdemli Başkan Yardımcısı Dünya Çapında Satış
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
Enerama Çevre Teknolojileri ENERAMA, enerji tasarrufuna sahip çevreci sistemlerin araştırılması, geliştirilmesi ve üretilmesi üzerine faaliyet gösteren.
SİBER GÜVENLİK BÖLÜM 6.
İZODER Ses Yalıtımı Komisyonu Başkan Yardımcısı
TEST.
Sunum transkripti:

HVAC UVGI (Ultra Viyola Antiseptik Işınlama) ’si Salgın Hastalık Ve Biyolojik Güvenlik

UVGI ve Biyolojik Güvenlik Brookings Enstitüsü –“Birçok büyük binanın hava emiş sistemleri Achilles topuğudur.“ –“Biyolojik maddelerin kolay bulunur ve tedarikinin ve üretiminin ucuz olması yanı sıra el altından dağıtıldıklarından dolayı bu maddelerin olası kullanımına ilişkin ilgi artmaktadır.” –“Uzmanlar; bina havalandırma sistemlerinin binlerce kişiye zararlı organizmaları yayan etkili kanallar haline gelebileceği sonucuna varmıştır.”

Biyolojik Güvenlik ABD Hükümeti; UVGI (Ultra Viyole Antiseptik Işınlama)’nin insanları korumakta oynadığı eşsiz rolünü onaylamıştır. EPA ve ABD Ulusal Güvenlik Dairesi, lider üreticilere ait UVGI ürünlerin etkililiğini test etmekle görevlendirilmiştir.

Biyolojik Güvenlik

EPA ve ABD Ulusal Güvenlik Dairesi Test Sonuçları ABD Ulusal Güvenlik Dairesi Akreditasyonunu elde eden tek UVGI

ABD Hükümetinin Resmi Emri

UVGI Tarihçesi

Nasıl Çalışır?

Işık Spektrumu

Bina Sahiplerine Tavsiyeler İlk katlardaki dış girişleri ve ilk katları kapatın. Tüm giriş kapılarına kilit takın ve/veya mekanik dairelerindeki ve kilitleri değiştirin ve her zaman onları kilitli tutun. Mekanik dairelerine bir refakatçiyle birlikte girilmelidir.

Bina Sahipleri Tavsiyeleri BME Sistemleri: –Olağandışı değişiklikleri izlemek için alarm takın. Ne olursa olsun büyük dönüş havası göstergeleri erişilebilir bir yerdeyse, muhafaza edilmelidirler. Daha verimli bir hava filtresi montajı / UVGI kombinasyonu, özenli mühendislik kontrolünün bir parçasıdır. Veremin (BT) kontrolü için CDC tarafından önerilen uygulamalarla tutarlıdır: herhangi biri kolaylıkla şarbonu bulunduğu yere taşıyabilir.

Singapur Devlet Hastaneleri ve büyük kliniklerin TAMAMINDA bu teknoloji beyan edilmiştir. Onaylı Teknoloji - Tıpta Kullanımı.

Abu Dhabi – Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki hastanelerin ve büyük kliniklerin TAMAMINDA bu teknoloji resmen emredilmiştir.

ABD’de kullanan hastanelerin bazıları

HVAC UVGI’si Tavsiye Eden Kurumlar: –GSA – Devlet Hizmet Dairesi –CDC – Hastalık Kontrol Merkezi(Atlanta).CDC – Hastalık Kontrol Merkezi(Atlanta). –NIOSH – Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü.NIOSH – Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü. –EPA ve Ulusal Güvenlik Dairesi.EPA ve Ulusal Güvenlik Dairesi. –Ve daha bir çok kurum ve kuruluş...

UVGI Özeti Güvenilir ve Test Edilen Teknoloji –1904 Nobel Ödülü Sahibi. Binlerce Yayınlanmış Yayın. –UVGI Kaynak Kütüphanemize Bakınız. Kabul gören dünya otoriteleri tarafından onaylanmıştır. Hükümetler tarafından resmen emredilmiştir. Dünya çapında uygulanır ( montaj). Carrier tarafından desteklenmektedir (Dünyadaki en büyük klima üreticisi ve mucidi). ABD Ulusal Güvenlik Dairesi tarafından akredite edilen tek üründür.