Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tarım Türleri Öğrenme Hedefleri Tarımın Farklı Türlerini Tanımlamak

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tarım Türleri Öğrenme Hedefleri Tarımın Farklı Türlerini Tanımlamak"— Sunum transkripti:

1 Tarım Türleri Öğrenme Hedefleri Tarımın Farklı Türlerini Tanımlamak
Tarımın Bu Türlerini Etkileyen Farklı Faktörleri Açıklamak

2 Mera Hayvancılığı / Pastoral Tarım
Hayvancılık ile ilgili yetiştiricilik yapmaktır. Hayvanlar genellikle doğal olarak yetiştirilen mera ve diğer bitki örtüsü üzerinde otlatılır.

3 Tahıl Yetiştiriciliği
Tarla bitkilerinin yetiştirilmesi

4 Ticari Tarım İşletmeciliği
SaPazara yönelik yapılan üretim sistemidir. Pamuk ve tütün gibi gıda ürünü olmayan ürünler, toptancı veya perakende satış noktalarına (örneğin süpermarketler) yaygın dağıtım için ulaştırılır. Ticari Tarım özellikle hayvancılık alanında yapılmaktadır. Ticari Tarım hane halkı öz tüketimi için yetiştirilen ürünleri kapsamaz. Eş deyişle, geçimlik işletmeler değildir.

5 Geçimlik Tarım Çiftçilerin kendi ailelerinin öz tüketimlerini karşılamaya yönelik, geçimlik aile işletmelerinde yapılan tarımdır. Geçimlik tarım tipi yıl boyunca ailenin öz tüketimi için ihtiyaç duyulan hayvansal ve bitkisel ürünlerin yetiştirilmesini kapsamaktadır. Çok küçük miktarlarda ihtiyaç fazlası satışlar hariç, pazara yönelik değildir.

6 Organik Tarım toprak verimliliğini korumak ve zararlıları kontrol için ürün rotasyonu, yeşil gübre, kompost, biyolojik zararlı kontrolü ve mekanik kontrol yöntemlerine dayanır. sentetik gübreler ve sentetik tarım ilaçlarının, bitki büyüme düzenleyicileri, hayvan yem katkı maddelerinin ve genetiği değiştirilmiş organizmaların kullanımını kesinlikle yasaklar.

7 Yoğun Girdili Tarım Yüksek üretim girdisi (tohum, ilaç, gübre, makine vd.), sermaye, işgücü ve yoğun teknoloji kullanan bir üretim sistemidir.

8 Yaygın Tarım İşgücü, sermaye ve diğer üretim girdilerini az kullanılan bir üretim sistemidir. Yaygın olarak, düşük tarımsal verimliliğin olduğu örneğin büyük mera alanlarında koyun ve sığır yetiştiriciliğinin yapılması örnek olarak verilebilir.


"Tarım Türleri Öğrenme Hedefleri Tarımın Farklı Türlerini Tanımlamak" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları