İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI. Yürürlükteki Mevzuat  22 Mayıs 2003 tarihinde kabul edilen 4857 sayılı İş Kanunu 77 ila 90 arasındaki 13 madde, iş güvenliğini.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İSGÜM İZMİR BÖLGE LABORATUARI
Advertisements

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
İş Sağlığı & Güvenliği Kurulu Bilgilendirme Toplantısı
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ uygulamalarI
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ
ÇEVRE YÜKSEK MÜHENDİSİ
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
4857 SAYILI İŞ KANUNU MADDE 77 İşverenler işyerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği önlemlerine uyulup uyulmadığını denetlemek, işçileri karşı karşıya bulundukları.
ERK İSG&İK –
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İş Teftiş Kurulu Başkanlığı TUZLA ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE BULUNAN İŞYERLERİNDE RİSK ESASLI PROGRAMLI TEFTİŞ.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİNE KATILIM BELGESİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
SAĞLIK VE GÜVENLİK. Tarihsel süreç  1921 > İlk tedbirler  1923 > 30 önerge  1924 > 394 sayılı hafta sonu yasası  1926 > Borçlar kanunu  1930 > Kamu.
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
SAĞLIK PERSONELİNİN ÇALIŞMAKTAN KAÇINMA HAKKI
Avrupa'da iş güvenliği ve sağlığı Lizbon Anlaşmasındaki sosyal güvenlik bölümü Çerçeve direktif Sair direktifler Sosyal diyalogun rolü İş güvenliği ve.
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
KAZA/OLAY/MESLEK HASTALIĞI
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU

İŞYERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ ORGANİZASYONU
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: /28717
İş sağlığı ve güvenliği; işyerlerinde iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi için gerekli bütün faaliyetleri kapsayan bir konu olup, işveren.
İSG POLİTİKASI VE GÜVENLİK KÜLTÜRÜNDE SOSYAL DİYALOĞUN ROLÜ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Yürürlükteki Mevzuat çerçevesinde
Büyük endüstriyel kaza riski taşıyan işyerleri, güvenlik raporu veya kaza önleme politika belgesi olmadan işe başlayamayacak. İşyerleri işletmelerini güvenlik.
1 2 3 GÜVENLİK İÇİN ÖNCELİKLE RİSKİ YOK EDİLMELİDİR. RİSKİ YOK EDEMIYORSANIZ KORUNUN KKD; SİZİ KAZALARDAN KORUMAZ, SADECE KAZANIN ŞİDDETİNİ AZALTIR.
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
İzmit İlçe MEM.İSG Koordinatörleri
TANIMLAR Patlayıcı Ortam : Yanıcı maddelerin gaz, buhar, sis ve tozlarının atmosferik şartlar altında hava ile oluşturduğu ve herhangi bir tutuşturucu.
İNŞAAT SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Öğr. Gör. Elif ÜNALAN ÖZÇELİK
6331 sayılı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME SUNUSU
İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ
GENEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ MEVZUATI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE GENEL BAKIŞ
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ KAZALARINI ÖNLEME TEDBİRLERİ
İş Kazalarının Oluş Nedenleri Nelerdir?
* Amaç * Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı, işyerinde iş araç ve gereçlerinin kullanımı ile ilgili sağlık ve güvenlik yönünden uyulması gerekli asgari şartları.
MEVZUATTA RİSK ANALİZİ 1.  25 Kasım 2009 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı :  TEBLİĞ  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:  İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
Ünite 1 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
Periyodik Kontroller-Ölçümler
Ondokuz mayıs üniversitesi Havza meslek yüksek okulu
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İŞYERI BILGI YÖNETIM SISTEMI İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Ankara, 2017.
İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ MEVZUATI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ EnSaTurk Mühendislik.
İŞYERI BILGI YÖNETIM SISTEMI İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Ankara, 2017.
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
Sunum transkripti:

İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI

Yürürlükteki Mevzuat  22 Mayıs 2003 tarihinde kabul edilen 4857 sayılı İş Kanunu 77 ila 90 arasındaki 13 madde, iş güvenliğini ve sağlığını kapsamaktadır

Yürürlükteki Mevzuat Belli başlı hükümler:  Gerekli teçhizatların yanı sıra işverenler, işyerindeki sağlığı ve güvenliği temin etmeye yönelik bilumum tedbirleri almakla yükümlüdür; çalışanlar, işyeri sağlığı ve güvenliği ile ilgili normlara uymakla mükelleftir.

Yürürlükteki Mevzuat Belli başlı hükümler:  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sağlık ve güvenlik konulu yönetmelikleri yürürlüğe sokmakla mükelleftir.

Yürürlükteki Mevzuat Belli başlı hükümler:  Baş gösteren tehlike türüne bağlı olarak çalışma, tehlike giderilinceye kadar kısmen veya tamamen durdurulur; aksi taktirde işyeri kapatılır.

Yürürlükteki Mevzuat Belli başlı hükümler:  Asgari 6 aylık kıdeme sahip asgari 50 kişinin çalıştığı işletmelerde işveren, bir sağlık ve güvenlik komitesi kurmakla mükelleftir.

Yürürlükteki Mevzuat Belli başlı hükümler:  Asgari 50 çalışanı bulunan işverenler, bir veya birden fazla hekimi işe almakla, çalışan sayısına ve iş türünün tehlike sınıfına bağlı olarak da işyerinde bir revir teşkil etmekle mükelleftir.

Yürürlükteki Mevzuat  İnşaat sektöründe sağlık ve güvenlik  Amyant kullanımını öngören görevlerde sağlık ve güvenlik  Gürültü ve titreşimler  Kişisel korunma teçhizatları ile kullanımları  Yıpratıcı ve tehlikeli işler

Yürürlükteki Mevzuat  Çalışanların patlayıcı ortam riskinden korunması  Kanserojen ve mutajenik maddeler ile yapılan çalışmalarda sağlık ve güvenlik tedbirleri  Kimyasal maddeler ile yapılan çalışmalarda sağlık ve güvenlik tedbirleri  Bedensel çalışma  Makine kullanımında sağlık ve güvenlik şartları

İş kazalarının mesai saatlerine göre dağılımı

İş kazalarının haftanın günlerine göre dağılımı

İş kazalarının aylara göre dağılımı

İş kazalarının sektörlere göre dağılımı

Kaza türleri istatistiksel dağılımı KazaÖlümeYaralanmaToplam Yüksekten düşme 36,622,728,8 Malzeme düşmesi 9,510,810,2 Elektrik14,41,87,3 Makineler11,03,16,6 Trafik10,31,45,3

İş kazalarının inşaat şantiyesinin boyutlarına göre dağılımı

İş kazalarının çalışanın kalifikasyonuna göre dağılımı

İş kazalarına sebebiyet veren kişilerin dağılımı

İşveren ihmalleri