Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İŞYERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ ORGANİZASYONU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İŞYERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ ORGANİZASYONU"— Sunum transkripti:

1 İŞYERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ ORGANİZASYONU
İŞYERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ ORGANİZASYONU İşyeri Hekimi Sağlık Memuru veya Hemşire İlk yardım ve kurtarma kursu görmüş eleman Maden işyerlerinde Fenni Nezaretçi İnşaat işlerinde Fenni Sorumlu İŞ GÜVENLİĞİ MÜDÜRLÜĞÜ

2 İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KURULU ÜYELERİ
.İşveren veya İşveren Vekili, .İşyeri Güvenlik Şefi veya İSİG ile ilgili Teknik Bir Kişi .İşyeri Hekimi .Sosyal İşler danışmanı yoksa Personel veya Sosyal İşleri yürütmekle görevli bir kişi .Varsa Sivil Savunma Uzmanı .İşyerinde görevli, Formen, Ustabaşı veya Usta .İşçi Temsilcisi

3 İSİG KURULUNUN GÖREV VE YETKİLERİ
İSİG Konusunda Çalışanlara yol göstermek Alınacak tedbirleri tesbit etmek İSİG İç Yönetmeliği hazırlamak Makina ve tezgahların yerleştirilmesi Koruyucuların takılması Kişisel korunma araçlarının kullanılması İşyerinin temizliği gibi konularda tekliflerde bulunmak. İş kazası ve meslek hastalığı konusunda inceleme yapmak,

4 İSİG KURULUNUN GÖREV VE YETKİLERİ
Kaza sebeplerini ortaya çıkarmak, Benzer kazalara sebep olmamak için tedbir almak. Eğitim programları hazırlamak ve uygulamak İSİG konusunda yayınlar yapmak, konferanslar verdirmek. Tesislerin bakım ve onarımında gerekli güvenlik tedbirlerini planlamak, kontrol etmek.

5 İSİG KURULUNUN GÖREV VE YETKİLERİ
İşçilerin sağlık kontrollerini izlemek Yangınla ilgili ekipleri ve tedbirleri izlemek, tekliflerde bulunmak. Sağlık ve Güvenlik ile ilgili yenilikleri izlemek, bilgi toplamak, bu konuda tekliflerde bulunmak. Yıllık çalışmalar ile ilgili rapor düzenlemek, gelecek yılın programını hazırlamak.

6 İŞYERİ SAĞLIK BİRİMİ İşyeri Hekimi, Hemşire veya sağlık memuru İlk Yardım ve Kurtarma kursu görmüş elemanlar Sekreterya

7 İŞYERİ SAĞLIK BİRİMİNİN GÖREVLERİ
İşe giriş ve periyodik sağlık muayenelerini yapmak. Özelliği olan (Ağır ve Tehlikeli İşlerde çalışanlar, gebe ve emzikli kadınlar, çocuklar,malul işçiler, birden fazla iş kazası geçiren işçiler gibi) işçilere özel ilgi ve ihtimam göstermek. İşyerinde ilk yardım, ve acil tedavi yapmak.

8 İŞYERİ SAĞLIK BİRİMİNİN GÖREVLERİ
Koruyucu aşıları yapmak ve izlemek. . Kreşlerde çocukların sağlığını kontrol etmek. İşyerinde gerekli incelemeler yaparak, RİSK YERLERİNİ tesbit etmek Çalışma ortamı şartlarını (Isı, gürültü,aydınlatma,havalandırma, radyasyon, zehirli gazlar, çözücüler,ve tozlar) değerlendirmek.

9 İŞYERİ SAĞLIK BİRİMİNİN GÖREVLERİ
İşyerinin genel hijyen şartlarını izlemek.(Genel temizlik, içme suyu,yemekhane, yıkanma yeri, lavabo, duş, tuvalet, soyunma yerleri, kovuşlar, v.s.) İş Kazaları soruşturmaları ile ilgili çalışmalara katılmak. İlk yardım ve kurtarma ekiplerini kurmak ve eleman yetiştirmek.

10 İŞYERİ SAĞLIK BİRİMİNİN GÖREVLERİ
Mesleki hastalıklara karşı koruyucu tedbirlerin alınması. İSİG Kurul toplantılarına katılmak. . Her işçinin, fiziki ve ruhi durumuna uygun yerde çalışmasını sağlamak. İş kazasına uğrayan işçilerin rehabilitasyonuna yardımcı olmak.

11 İŞYERİ SAĞLIK BİRİMİNİN GÖREVLERİ
Hijyen konusunda işçileri eğitmek. Her işçi için bir sağlık dosyası hazırlamak. Yıllık çalışma raporları düzenlemek. Gerekli araştırmalar yapmak, Üniversite ve diğer kuruluşlarla iş birliği yapmak.


"İŞYERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ ORGANİZASYONU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları