T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Elazığ İhracat ve Katma Değer Artışı Ortak Akıl Toplantısı WorldCafe Toplantı Akışı.
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
STRATEJİK PLANLAMA TAHSİN YAZIR – KEMAL GÜRGENCİ
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
Öğretim Materyali Tasarlama ve Materyalin Üzerinde Değişiklik Yapma
MODÜL 4 Organizasyon.
Grup 8: YÖK Koordinasyon Oturumu Uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliğinde YÖK’ün işlev ve kurumsallığı– 37 Sorun Uluslararası öğrenci ve.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Paydaş Analizi Nasıl Yapılır?
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı.
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
SWOT ANALİZİ.
Yaşam Boyu Öğrenme Prof. Dr. Ali ŞEN.
BALIK KILÇIĞI.
ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ NEDİR ?
Proje Hakkında  Proje T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Intel Türkiye ve KAGİDER tarafından hayata geçirilmektedir.
Makalenin Yazarları: Vehbi Aytekin SANALAN Esra TELLİ Yavuz SELİM
UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ SEMİNERİ
Yürütmekte olduğumuz proje Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı- Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin.
TANITMA NEDİR Turizmde tanıtma; yurt içinde veya yurt dışında insanların ilgilerini bir ülkenin bölgenin ya da turistik bir yerin turistik ürünleri üzerine.
GEG Gençlik Eylem Grubu Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
MEB HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
Öğretim Durumlarını Planlama
Problem / Hedef Ağacı.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ FORMATÖR ÖĞRETMENLERİNİN BAKIŞ AÇISI İLE OKULLARDAKİ BİLGİ TEKNOLOJİSİ SINIFLARI.
KWELE PROJESİ ULUSAL ÇALIŞTAY SUNUMU Ulusal Çalıştayın Hedefleri ve Beklenen Sonuçları.
Prof. Dr. Bülent Yılmaz Hacettepe Üniversitesi
SEÇMELİ YÖNETİM BİLİMİ DERSİ
Sefa BARIŞ U Eşref TİRYAKİ U Taha AKKOL U
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
ÜNİTE PLANI MESLEKLER.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı.
BİNGÖL MEHMET AKİF ERSOY LİSESİ
Sınav Rehberliği Konusunda
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
Bankacılık Sektöründe Kullanıcı Deneyimi Araştırması: Dijital Şube, XTM Yazarlar: Öznur Savaş Fatma Molu
Balık Kılçığı Tekniği Nedir?
İZMİRİN KALKINMASININ ÖNÜNDEKİ ENGELLER 10 Nisan 2012 tarihli Çalıştay’ın sunumu İŞ İNSANLARININ GÖRÜŞLERİ Seza YORULMAZ.
Öğretim yöntemlerinden Balık Kılçığı Tekniği
Etkinlikler ve Örnek Formlar
AKSU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
KASTAMONU HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU.
BEŞİKTAŞ HALK EĞİTİM MERKEZİ
PROJE YÖNETİMİ EĞİTİMİ
7 yeni kalite aracı Doç.Dr. Nihal ERGİNEL 2010.
PENGUENLER SINIFI KASIM AYI AİLE KATILIMI
İÜ AUZEF VİZYON VE STRATEJİ ÇALIŞTAYI Melih Arat ve Hakan Turgut
İLÇEFATİH EĞİTMENİBTR ÖĞRETMENİ Akseki 12 Aksu -3 Alanya 514 Demre 12 Döşemealtı 24 Elmalı -1 Finike 12 Gazipaşa 15 Gündoğmuş 11 İbradı 1- Kaş 17 Kemer.
ÖĞRETİM STRATEJİSİ, YÖNTEM ve TEKNİKLER
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
BÖLÜM 9 DİKKAT VE AKTİVİTE BOZUKLUKLARI TANIM VE YAYGINLIK Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu, dikkat ve aktivite bozuklukları için artık günümüzde.
Durum Analizi Sorun Analizi
İllerde Hangi Verimlilik Projeleri Uygulanabilir? Dr. Yücel Özkara Sanayi ve Teknoloji Uzmanı, Verimlilik Genel Müdürlüğü 2016 Yılı Verimlilik Projeleri.
KUŞ GRİBİ VE İNSANA TESİR EDEN SALGINA HAZIRLIK VE MÜCADELE PROJESİ Hayvan Sağlığı Bileşeni İnsan Sağlığı Bileşeni Kamuoyu Bilinçlendirme ve Koordinasyon.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü MAYIS 2010 “3G” İYİLEŞTİRME TAKIMI Fotogrametri ve Geo. Daire Bşk. ÇALIŞMA RAPORU TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Fotogrametri.
ETKİLİ İLETİŞİM DERSİNE HOŞ GELDİNİZ Haftalar Yrd. Doç. Dr. Selim EMİROĞLU.
FEN DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATILIM İYİLEŞTİRME TAKIMI.
Sosyoloji’ye Mesleki Açılım Prof.Dr.Sami Şener.  Sosyal bilimci, içinde yaşadığı toplumun nabzını tutan  toplumsal olaylardaki dağılma, çözülme ve sapmalar.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
GENÇLERDE UYUM.
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
PROGRAMA SÜREKLİLİK KAZANDIRILMASI.
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
Sunum transkripti:

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı

SORUN ANALİZİ T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı

Sorun, arzulanan durum ile mevcut durum arasındaki farktır. Sorun Mevcut Durum Olmak İstenilen Durum (Hedef) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı

Sorun Analizi  Nedir? Mevcut durumun arzu edilmeyen yönlerinin, neden- sonuç ilişkisi içinde ortaya konulabilmesini sağlayan yapısal bir incelemedir.  Nasıl?  Katılımcı bir yaklaşımla sorunun belirlenmesi  Sorunun kaynaklarının belirlenmesi  Neden-sonuç ilişkilerinin ortaya konması: Sorun ağacı ya da sorunlar hiyerarşisi. T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı

Sorun Analizi - Aşamalar 1.Paydaşlar için öncelikli sorunları beyin fırtınası yöntemi ile tartışın. 2.Tartışma sonucu belirlenen sorunlardan birini başlangıç sorunu olarak ele alın. 3.Başlangıç sorunu ile ilgili diğer sorunları araştırın. 4.Neden-sonuç hiyerarşisini oluşturun. T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı

Sorun Analizi – Aşamalar (devam) 5.Buna neden olan ne? sorusu ile tüm sorunları hiyerarşik sırayla düzenleyin. 6.Oklar aracılığıyla sorunları birbirlerine bağlayın ve ilişkileri net bir şekilde gösterin. 7.Diyagramı gözden geçirin: eksik sorunlar var mı? Varsa ekleyin. 8.Diyagramı çoğaltarak paydaşlara dağıtın. T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı

Sorun Ağacı ANA PROBLEM ALT PROBLEM 1 NEDEN SONUÇ ALT PROBLEM 2 KÖK PROBLEMLER T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı

Sorun Ağacı KADINLARA YÖNELİK İŞ OLANAKLARININ AZLIĞI Kalifiye Eleman Eksikliği Eğitimde Altyapı Eksikliği Resmi makamların eğitim mekanlarını sağlayamaması Öğretmenlere destek sağlayacak kaynakların eksikliği Alanda çalışma ortamının kadına uygunsuzluğu Eğitim Ortamında Donanım Eksikliği Kadınların Toplumsal Cesaretinin Azlığı Kadınların toplumdaki statüsünün yüksek olmaması Alan öğretmenlerinin yeni teknolojiye ve sektöre ayak uyduramaması Mesleki Alanda Bilgi yetersizliği Seminer ve Bilgilendirme toplantılarının eksikliği Reklam Grafiği alanında Eğitim verecek Mekanizmaların Eksikliği Grafik ve Fotoğraf alanında 240 Genç Kadının İş Bulamaması Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre yönlendirilmemeleri Kadının bireysel Girişimciliğinin Eksik olması T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı

TEŞEKKÜRLER… T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı