Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GEG Gençlik Eylem Grubu. 21-23 Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GEG Gençlik Eylem Grubu. 21-23 Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik."— Sunum transkripti:

1 GEG Gençlik Eylem Grubu

2 21-23 Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik. Atölyenin amacı yada katılımcıları olarak bizlerin sıkıntısı 12. gençlik konseyinden bu yana var olan tema adına somut adımlar atamamaktı. Öncelikle Tema Koordinasyon ekibi bir yıl boyunca yapılan çalışmaların aktarımını yaptı.

3 Sorunlarımızı konuştuk; 19 milyon genç ve bunca sorun varken, bize geleceğimiz diyen fakat bizim için hiçbir politika üretmeyen karar mekanizmalarında söz sahibi ol(a)mamamız en temel problemimizdi aslında.. GENÇLERİN KARAR MEKANİZMALARINA KATILIMInı açık alanda tartıştık.

4 BUNLAR; Gençlerin karar vericilerle ortaklık kurmalarını sağlamak Yerel gençlik sorun ve ihtiyaçlarından yola çıkarak ulusal gençlik politikasının oluşması için zemin hazırlamak, Gençlerin gençlik politikalarıyla ilgili ortak hareketini başlatmak Gençlerin kendi hak ve sorumluklarının farkına varmalarını ve dolayısıyla katılımı ve aktif vatandaşlığı güçlendirmek Kamu kurumları ve karar vericilerle gençler arasında diyalog başlatmak ve bunu sürdürülebilir kılmak Gençlerin farklı bölge ve illerdeki gençlik sorunlarını tartışmalarını, farklı ve benzer taraflarını görmelerini sağlamak

5 Sonra dedik ki; HAREKETE GEÇMEK LAZIMM YOL HARİTASI …………… oluşturduk; 1-Gençlik sorunlarını takip et 2-Ulaşabildiğin kanallarda yayınla 3-Eylem planı için ekibine dön (ekip?) 4-Gaza getir 5-Harekete geç(aracı netleştir) 6-Yeniden takibe geç

6 1-Gençlik sorunlarını takip et 2-Ulaşabildiğin kanallarda yayınla 3-Eylem planı için ekibine dön 4-Gaza getir 5-Harekete geç(aracı netleştir) Blog Gündem ekibi GEG Facebook, gencgonulluler, blog vs. Togses … Stratejik planlama ekibi - Stratejik insanlara ulaşır ve hareket planını oluşturur.

7 Süreci hızlandırmak, koordinasyonu sağlamak için önce ekipleri belirledik, BU EKİPLER; Gündem ekibi; halihazırda var olan ve ne yazık ki tükenmeyen gençlik sorunları içinde süzgeç olma işlevi görecek Stratejik gönüllü ve planlama ekibi; soruna yönelik çözüm amaçlı eylemi belirleyecek

8 İletişim ekibi; belirlenen eylemi var olan imkanlarla gençlere ne şekilde duyurulacağına karar verecek ve uygulayacak Eğitim ekibi; gençlik çalışmaları ile ilgili yapılan eğitimleri araştıracak, duyuracak, eksik kaldığımız noktalarda eğitim fırsatları oluşturacak Bütçe ekibi; eylem için gerekli bütçeyi kaynaklardan temin edecek..

9 Açık alan sonunda oluşturduğumuz bu hareketin artık yeni bir ismi vardı; GEG G ençlik E ylem G rubu

10 Amacımız gençlerin gündemi içerisinde yetersiz ve yanlış gördüğümüz konulara dikkat çekmek, aktivist yaklaşımları gençlik sorunları alanında kullanmak, kampanyalar, eylemler gerçekleştirmek, gençlerin yönetim ve karar mekanizmalarına aktif katılımını sağlamak. Hem de tüm Türkiye’de, üniversitelerde, meydanlarda, hatta sokaklarda..

11 Gençlik Eylem Grubu aslında aynı sorunları yaşayan tüm gençlerin aktif katılımıyla şekillenecek ve canlanacak bir oluşum..bu oluşumun uygulamaya geçmesi için gelin hep birlikte HAREKETE GEÇELİM!!!

12


"GEG Gençlik Eylem Grubu. 21-23 Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları