Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Elazığ İhracat ve Katma Değer Artışı Ortak Akıl Toplantısı WorldCafe Toplantı Akışı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Elazığ İhracat ve Katma Değer Artışı Ortak Akıl Toplantısı WorldCafe Toplantı Akışı."— Sunum transkripti:

1 Elazığ İhracat ve Katma Değer Artışı Ortak Akıl Toplantısı WorldCafe Toplantı Akışı

2 WorldCafe toplantıları nasıl işler? • WCafe, önceden belirlenmiş soru(lar)ın cevaplarını, katılımcıların belirli bir düzen içinde yapacakları görüşmelerde oluşturulan ortak akıl aracılığıyla bulmaya yarayan bir yöntemdir. • Cevaplanması istenilen her soru için ayrı bir masa ve her masanın bir ‘sözcüsü (host)’ bulunur; diğer masa sakinleri ise belirli aralıklarla değişir. • Böylece, her katılımcı tüm sorunların cevaplanmasına katılmış olur. • Bir yandan da her masanın sözcüsü, masadan gelip geçen katılımcılardan edindiği fikirler yoluyla yavaş yavaş ortak akıl cevabını oluşturur.

3 WorldCafe toplantıları nasıl işler? • Cevaplanacak 5 sorudan 3 tanesi için çeşitli aday cevaplar üretmek üzere başlangıçta 3 beyin fırtınası yapılacaktır. • Diğer 2 sorunun cevapları ise çalışma gruplarının aralarında yapacakları müzakereler yoluyla aranacaktır.

4 Masa 1 Soru 1 Masa 2 Soru 2 Masa 3 Soru 3 Masa 4 Soru 4 Masa 5 Soru 5 Bir tur dönüşü böyle gerçekleşiyor!

5 TUR1 (30 dak) 5 masa 5 soru üzerinde çalışır Sözcü hariç 3-4 kişi değişir TUR 5 (30 dak) 5 masa 5 soru üzerinde çalışır Sözcülerin sunumları Bu süreç boyunca sözcüler, katılımcıların fikirlerinden yararlanır ve cevap zenginleştirir Her sözcü sunumunda, kendi sorusu ile ilgili şu 2 noktayı MUTLAKA açıklamalıdır: 1.Bu cevap, Elazığ açısından HANGİ somut yararlara ve de NASIL çevrilebilir? 2.Bu yararların gerçekleşebilmesi Elazığ’a HANGİ yük ve yükümlülükler yükler? Elazığ bunları üstlenmeye hazır mı? Sözcü hariç 3-4 kişi değişir

6 Teşekkür ederiz www.tinaztitiz.com


"Elazığ İhracat ve Katma Değer Artışı Ortak Akıl Toplantısı WorldCafe Toplantı Akışı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları