CampusFrance CampusFrance’in Rolü CAMPUSFRANCE TÜRKİYE MERKEZİ CAMPUSFRANCE PARİS BilgilendirmeKarşılamaTanıtımÖn kayıt FRANSA’DA CAMPUSFRANCE MERKEZLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Advertisements

Erasmus+ Eğitim,öğretim, gençlik ve spor konularında neler sağlıyor?
AKDENİZ AR-GE KASABASI MEDITERRANEAN R&D COUNTY İş+Ev+Sağlıklı Yaşam+Yaratıcılık=AKDENİZ Business+House+Wellness+Innovation=MEDITERRAIEN 1 Ekim 2007 Sadık.
İSTEK ÖZEL ACIBADEM LİSESİ 2010-ÖSYS Sunum , İstanbul 29 Ağustos 2009
Konu Başlıkları Müfredat Oluşturulurken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Çalışmalardaki Olumsuz Örnekler ve İstatistiksel Bilgiler Anket Çalışmaları Teknik.
JAPONYADA EĞİTİM SİSTEMİ
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU.
GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ VE İÇ SINAVI
Yıldız Teknik Üniversitesi
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
2010-ÖSYS Sunum , TEKİRDAĞ/ÇORLU OCAK 2011
( H ÜRRİYET I NTERNATIONAL T RADE)‏ HIT yılında kurulan HİT Uluslararası Eğitim; Türkiye’nin en eski ve en iyi eğitim kuruluşlarından biridir. Türkiye’nin.
Avrupa Kredi Toplama ve Transfer Sistemi (AKTS)
YGS- LYS NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK.
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
Bologna Süreci Nedir? Bologna Sürecinin oluşturmayı hedeflediği Avrupa Yükseköğretim Alanı içerisinde yer alan ülke vatandaşları, yükseköğrenim görmek.
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
FRANSA’ da YÜKSEKÖĞRETİM
Akhaltsikhe Devlet Eğitim Üniversitesi
İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Erasmus Tanıtım Toplantısı
YGS NEDİR? LYS NEDİR?.
VKV KOÇ ÖZEL LİSESİ 2010 – SINIFLAR DERS SEÇİM SÜRECİ HAKKINDA
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
Bulut bilişim için Üniversitelerimizde bilişim personeli yeterlikleri 18 Aralık 2013 – Aksaray Üniversitesi Bilişim Teknik Personeli Yeterlik Ölçeği Toplantısı.
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
 15 Türk Dili Yaz Kursu Bursu  4 Yüksek Lisans (Master ve Doktora)  2 Araştırma.
e-Sertifika Programları
Diploma Eki (DE) Diploma Supplement (DS)
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİ 7 HAZİRAN 2010.
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 04 OCAK 2011 MEHMET.
İNGİLİZCE NİÇİN ÖĞRENİLMELİ ?  İngilizce 75 ’i aşkın ülkede 2 milyar dan fazla insan tarafından kullanılan özel,resmi dil, bilim dili statüsündedir.
İLİMİZDE BULUNAN ANADOLU-ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ
Prof.Dr.Tufan Gündüz.
75. Yıl şehit üsteğmen murat erdem çok programlı LİSESİ
İzmir ili Konak ilçe merkezi Üçüncül Faaliyetler.
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
BAĞIMSIZLIKLARININ 20. YILINDA TÜRK CUMHURİYETLERİ TÜRK CUMHURİYETLERİ ARASINDA EĞİTİM VE BİLİM ALANINDAKİ İLİŞKİLER: DEĞERLENDİRME, SORUNLAR VE ÖNERİLER.
TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (TCS)
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PROF. DR. SEBAHATTİN BALCI KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ (28 – 29 Mart 2013, İstanbul, Türkiye)
YGS - LYS Üniversite Girişte İki Aşamalı Sınav Sistemi.
H.Ü. EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA TOPLANTISI 21 NİSAN 2015.
Ahmet SARI Rehber Öğretmen
Uzaktan Eğitim Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık. Uzaktan eğitim, öğrenme ve öğretme süreçlerinin farklı yerlerde gerçekleştiği, öğrenenle öğretenin çoğu zaman.
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
. TERCİH. Öğrenci & Rehber Öğretmen  Hocam, Ankara mı? İstanbul mu? Aslında Eskişehir’de fena değil…  Çift anadal, yandal ne demek?...  Hocam mimarlık.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
Okula neden devam ediyorsunuz? “Eğitim görmek için.”… Okul bizi hayata hazırlamada laboratuvar görevi görür. Sorunlara uygun çözüm yolları geliştirmemize.
1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ORTAK PROGRAMLAR ÇİFT DİPLOMA PROGRAMLARI.
Profesyonel Bir Çevirmen olarak Kariyer yapmak.
İÇ SINAVI.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2016/2017 ÖSYS TERCİH HAZIRLIK SUNUMU
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
ENSTİTÜLER Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Enstitüsü
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM
Üniversite Yönetim Kurulu Rektörlüğe Bağlı Bölümler
TÜRK DİLDEŞ ÜLKELER İŞBİRLİĞİ KONSEYİ (TÜRK KENEŞİ)
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI AKSARAY REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
Sunum transkripti:

CampusFrance CampusFrance’in Rolü CAMPUSFRANCE TÜRKİYE MERKEZİ CAMPUSFRANCE PARİS BilgilendirmeKarşılamaTanıtımÖn kayıt FRANSA’DA CAMPUSFRANCE MERKEZLERİ Bilgilendirme Lojman yardımı Karşılama ve entegrasyon Pedegojik destek Eski öğrencilerin takibi CampusFrance Agence nationale pour la promotion de l’enseignement supérieur français à l’étranger

CampusFrance Fransa’da eğitim için 10 neden  Yabancı öğrencilerle Fransız öğrencilere aynı hakların tanınması  Üniversitelerin verdiği tüm diplomaların YÖK tarafından tanınması  Kamu öğretim kurumlarında eğitimin ücretsiz olması  Öğrenim görürken aynı zamanda çalışma imkanı verilmesi  600’den fazla İngilizce mastır programının olması  Türkiye’deki Fransız Büyük Elçiliği tarafından verilen 200’den fazla eğitim bursunun olması  Fransa’nın çift diploma konusunda önde gelen bir ülke olması  Avrupa’nın en iyileri arasında yer alan MBA programlarına sahip olması  Araştırma ve şirketler dünyasına dönük, tüm dünyaya açık ülkelerden biri olması  Avrupa’nın en köklü eğitim kurumları arasında yer alan üniversitelere sahip olması

CampusFrance Agence nationale pour la promotion de l’enseignement supérieur français à l’étranger  Fransa’da 2,2 milyondan fazla öğrenci bulunmaktadır.  Bunun ’ini yabancı öğrenciler oluşturmaktadır ( toplam öğrenci nüfusunun %12’si).  Yüksek Öğrenimi ’ne Fransa’da devam eden Türk öğrencilerin sayısı (Lisans:1196, Yüksek Lisans:614, Doktora:321). Bölümlere göre dağılım: % 26 edebiyat, sosyal bilimler ve sanat, % 19 hukuk ve siyasal bilimler, % 21 ekonomi, % 17 mühendislik, 8% yabancı diller… Türk öğrencilerin Fransa’daki coğrafi dağılımı: 22% Paris, 15% Strasbourg, 11% Créteil, 9% Versailles, 5% Grenoble… Bazı temel rakamlar CampusFrance – Fransa’da Yüksek Öğrenim 1998 itibariyle Fransız Yüksek Öğrenim Kurumları’ndaki yabancı öğrenci sayısındaki değişim 3

3500’den fazla özel kurum ve kamu kurumu: Yüksek Öğrenim Kurumları CampusFrance Agence nationale pour la promotion de l’enseignement supérieur français à l’étranger CampusFrance - Fransa’da Yüksek Öğrenim 85 üniversite ve dengi okul (öğrencilerin % 70’i) 224 mühendislik okulu (1/4’ü üniversiteler bünyesinde) 220 işletme ve ticaret okulu (bunlardan 90’ının verdiği diploma devlet tarafından tanınmaktadır. 120 sanat okulu 20 mimarlık okulu diğer okul ve enstitü 4

Avrupa Şeması CampusFrance Agence nationale pour la promotion de l’enseignement supérieur français à l’étranger CampusFrance - Fransa’da Yüksek Öğrenim Fransız yüksek eğitim sistemi, Avrupa Birliği ortak şemasına uygun olarak 3 kademeden oluşmaktadır: Lisans, Mastır ve Doktora (LMD) seviyesinde diploma sahibi olabilmek için, belli sayıda eğitim döneminin ve bunlara bağlı olarak "ECTS" kredilerinin tamamlanması gerekmektedir:  Lisans (L) = 6 dönem = 180 ECTS  Mastır (M) = 4 dönem = 120 ECTS  Doktora (D) = Mastırdan sonra en az 3 yıl (belirli ECTS kredisi yok) ECTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) eğitim dönemlerini kredilendirerek, bu kredilerin Avrupa genelinde transfer edilip eklenmesine olanak tanıyan bir Avrupa eğitim birliği sistemidir. Bu sistem eğitim süreleri boyunca öğrencilerin Avrupa içinde hareket etmelerini kolaylaştırmaktadır. 5

Üniversiteler CampusFrance Agence nationale pour la promotion de l’enseignement supérieur français à l’étranger CampusFrance - Fransa’da Yüksek Öğrenim Fransa’da 85 kamu üniversitesi (ve dengi okul) bulunmaktadır.  Üniversiteler tüm eğitim alanlarında hizmet vermektedir;  Üniversitelere 1,4 milyon öğrenci kayıtlıdır, bunların ’i doktora okulları bünyesindeki programlara yapılmış kayıtlardır;  1. yıl kayıtları BAC ve dengi diploma sahibi öğrencilere açıktır;  Üniversiteler « ulusal diploma » (Lisans,Yüksek Lisans, Doktora) ve « üniversité diploması » vermektedir;  Üniversite bölümleri profesyonel bir boyut içermektedir; (özellikle teknoloji üniversiteleri -DUT, profesyonel lisanslar, profesyonel amaçlı yüksek lisanslar, öğretmen formasyonları…) ;  Tıp eğitimi almak isteyen yabancı öğrenciler için farklı kabul koşulları söz konusudur. 7

Büyük Ekoller (Les grandes écoles) CampusFrance Agence nationale pour la promotion de l’enseignement supérieur français à l’étranger CampusFrance - Fransa’da Yüksek Öğrenim "Ekoller“ (okul) genellikle “büyük ekoller” olarak anılırlar. Mühendislik okulları, ENS ler (Normal Yüksek Okullar), siyasal çalışmalar enstitüleri (IEP), ticaret ve işletme okulları, veterinerlik okulları ve farklı branşlardaki diğer okullar gibi özel ve kamu okullarından oluşmaktadır:  Bu okullar çok seçici okullar olup farklı şekillerde öğrencileri kabul etmektedir: - 2 yıllık hazırlık sürecinin ardından sınavla - Eğitim geçmişlerine bağlı olarak hazırlık sınıfı okumadan sınavla - Hazırlık kademesini 5 yıllık eğitim süresine entegre eden ekollerde lise bitirme sınavından (BAC) sonra doğrudan sınavla  Devlet tarafından tanınan ekoller lise+5 seviyesinde diplomalar vermekte, bazı ekollerin diplomaları Master derecesinde olmaktadır; (ex. mühendislik okulları) ;  Eğitim süresi 3 ile 7 yıl arasında değişmektedir;  Eğitim paralıdır (ekolün statüsüne bağlı olarak);  öğrenci büyük ekollerde eğitimine devam etmektedir. 8

Uzmanlaşmış okul ve enstitüler CampusFrance Agence nationale pour la promotion de l’enseignement supérieur français à l’étranger CampusFrance - Fransa’da Yüksek Öğrenim Üniversitelerin ve büyük ekollerin dışında, den fazla okul, özel ve devlet okulu olmak üzere, farklı uzmanlık alanlarında eğitim programları sunmaktadır :  Sağlık, paramedikal,, odiovizüel, iletişim, gazetecilik, sosyal kariyer, moda, tasarım, turizm, gastronomi, askeri kariyer, tarım, agronomi, siyasal bilimler alanlarında uzmanlaşmış okul ve enstitüler……  Bu kurumlar "devlet diploması" ve ya kurum sertifikaları ve diplomaları (devlet tarafından tanınmıyor) vermektedir.  Eğitim süresi 2 ile 5 yıl arasında değişmektedir.  Sınav ve ya dosya başvurusu ile öğrenci kabul etmektedirler. 9

Doktora, bir master programını tamamladıktan ve ya master derecesinde bir diploma sahibi olduktan sonra en az 3 yıl sürmektedir. Doktora eğitimi yüksek öğrenim ve araştırma kurumları bünyesindeki doktora okullarında yapılmaktadır. Fransa’da :  Yaklaşık 300 doktora okulunda, doktora öğrencisi var, bu sayının %40’ını yabancı öğrenciler oluşturmaktadır.  Her yıl tez savunması yapılıyor. sitesinin geniş eğitim programları kataloğunda bütün araştırma birimleri ile doktora okullarının bilgilerini bulabilirsiniz : yaklaşık araştırma birimine ve doktora okullarının tamamına çok kriterli bir arama motoru aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Doktora Eğitimi CampusFrance Agence nationale pour la promotion de l’enseignement supérieur français à l’étranger CampusFrance - Fransa’da Yüksek Öğrenim 10

CampusFrance Agence nationale pour la promotion de l’enseignement supérieur français à l’étranger Fransa’nın, Avrupa’nın en ekonomik ülkelerinden biri olması, öğrencilerin yaşam koşullarını kolaylaştırmaktadır.  Kayıt harçları:  Üniversiteler: 175 ile 550 Avro arası  « Büyük Ekoller », Uzmanlaşmış Okul ve Enstitüler: 300 ile Avro arası  Sosyal Güvenlik:  Sosyal öğrenci sigortası: Yıllık 180 Avro  Tamamlayıcı sağlık sigortası: Yıllık 150 ile 550 Avro arası  Sosyal sorumluluk sigortası  Konut sigortası  Günlük Harcamalar ;  Konut: 200 ile 750 Avro arası (bütün öğrenciler konut yardımı alma hakkına sahiptir)  Gıda: Aylık 150 ile 250 Avro arası  Ulaşım: Aylık 50 ile 130 Avro arası Öğrenci bütçesi 18