Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AKDENİZ AR-GE KASABASI MEDITERRANEAN R&D COUNTY İş+Ev+Sağlıklı Yaşam+Yaratıcılık=AKDENİZ Business+House+Wellness+Innovation=MEDITERRAIEN 1 Ekim 2007 Sadık.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AKDENİZ AR-GE KASABASI MEDITERRANEAN R&D COUNTY İş+Ev+Sağlıklı Yaşam+Yaratıcılık=AKDENİZ Business+House+Wellness+Innovation=MEDITERRAIEN 1 Ekim 2007 Sadık."— Sunum transkripti:

1 AKDENİZ AR-GE KASABASI MEDITERRANEAN R&D COUNTY İş+Ev+Sağlıklı Yaşam+Yaratıcılık=AKDENİZ Business+House+Wellness+Innovation=MEDITERRAIEN 1 Ekim 2007 Sadık BADAK Antalya Milletvekili

2 Gerekçe  Ekonomi dünyasında Büyük İşletmeler küçük birer devlet gücüne erişiyorlar. Ayrıca Sanat ve Spordaki gelişmeler çok varlıklı sanatçı ve sporcu ailelerin oluşmasını sağlıyor.  Dünyada yaklaşık 40.000 Büyük İşletme var.  Büyük işletmelerin; üst düzey yöneticileri ile sanatçılar ve sporcular yaşama tarzlarında değişiklik yapıyorlar. İşleriyle evlerini birleştiriyorlar.

3 Gerekçe  Hızlı haberleşme ve ulaşımın avantajlarıyla işletmelerini daha kolay kontrol edebiliyor ve yönetiyorlar.  Yaklaşık 4 milyon kişi İşyeri + Konutun yeni yaşama tarzları sunmasını bekliyor.  Önerilen bölge, Tarihi Yunan, Tarihi Filistin(Kudüs)-Tarihi Mısır ile üç büyük dinin çıktığı coğrafyaya sınır olduğundan benzersizdir ve çekici önceliğe sahiptir

4 Gerekçe  Artan zamanlarında, özel uçak, büyük yat, golf, wellness vb. araç ve merkezleri kullanmak istiyorlar. Bu kesim zaman zaman bir arada olabilecekleri ortak mekanlara ihtiyaç duyuyorlar.  Büyük Şirketler Avrupa, Amerika ve Uzak Doğuda bulunuyorlar. Ayrıca popüler sanatçılar ve sporcular da genellikle aynı coğrafyada bulunuyorlar. Bulundukları coğrafyada deniz, uçak kullanımları sınırlı. AKDENİZ ılık suya sahip ve sunduğu iklim bakımından çok özel.

5 Gerekçe  Akdeniz üç kıtaya yakınlığı, tarihi konumu, iklimi vb. sebeplerle küçük uçak ve yatların kullanımına uygundur.  Bu Kesimlerle Dünya sanatçılarına ve sporcularına konforlu İş + Konut sunulabilir. (Dubai’nin konforlu konutlarına alternatif)

6 Ne Yapılabilir ?  Büyük şirketler AR-GE bölümlerini ve üretimlerinin bir bölümünü Akdeniz’de kurarak üst düzey yöneticilerinin yeni imkanlarını (Uçak, yat, wellness vb.) aynı mekanlarda kullanma olanağı bulabilirler. Yeni bir hayat tarzı sunulabilir,  Akdeniz’de Türkiye'nin atıl kalan, gelişmeyen Gazipaşa-Silifke arası özel statüyle imar düzenine kavuşturulabilir,  Planlamada toplam 1000 adet ortalama 300’er dekar alanlar Firmalara Tahsis edilecek tarzda hazırlanacak işletmelere kiralanabilir.

7 Ne Yapılabilir ?  Yollar, elektrik, su, küçük havaalanları, küçük yat limanları vb. altyapı kira bedelleriyle Türkiye tarafından hazırlanır,  Firmalar kendi tesislerini kurar ve 300 Dekar araziyi istediğine uygun kullanır,  Büyük yatlar için yat limanları ve özel uçaklar için havaalanları yapılır,  Büyük Sağlık Kompleksleri, Alışveriş Merkezleri, İbadethaneler hazırlanır.

8 Avantajları  1.000 büyük firma ortalama 100.000 nitelikli personel çalıştırabilir,  Firmalardan; çalıştıracağı personelin yarısını Türkiye’deki Üniversite mezunlarını çalıştırma şartı aranması yüksek vasıflı istihdama katkı sağlar,  Dünya şirketlerinde tecrübe edinen vatandaşlarımız zaman içinde deneyimlerini Anadolu'ya taşırlar,  Tarım, Ticaret, Sanayi alanlarında kullanılmayan bir bölgemiz ülkemize döviz ve istihdam sağlar,  Dünya firmalarının gelmesi ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlar.

9 Dezavantajları  Ülkemizin toprakları yabancılara veriliyor endişesi uyandırabilir,  Pazarlama ve hukuki altyapı tam hazırlanmazsa proje başarısız olabilir,  Milli güvenlik endişesiyle projeye şüpheyle bakılabilir,  İlgili bölgede nükleer santral alanı konuşulması projeyi engelleyebilir.

10 Proje Süresi  2008 Hukuki hazırlık,  2009 Proje Tasarım Çalışmaları,  2010 Tanıtım ve Pazarlama Çalışmaları,  2015 1. Etap 300 ünite tamamlanması,  2019 2. Etap 300 ünite tamamlanması,  2023 3. Etap 400 ünite tamamlanması.


"AKDENİZ AR-GE KASABASI MEDITERRANEAN R&D COUNTY İş+Ev+Sağlıklı Yaşam+Yaratıcılık=AKDENİZ Business+House+Wellness+Innovation=MEDITERRAIEN 1 Ekim 2007 Sadık." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları