Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ENSTİTÜLER Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Enstitüsü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ENSTİTÜLER Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Enstitüsü"— Sunum transkripti:

1

2 ENSTİTÜLER Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Enstitüsü
Fen Bilimleri Enstitüsü Sağlık Bilimleri Enstitüsü

3 Doktora Programları Ekonomi Doktora İşletme Doktora
Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonomi Doktora Tasarım Çalışmaları Doktora Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Deneysel Psikoloji Doktora (Bahar döneminde kontenjan açılmamaktadır.) İşletme Enstitüsü İşletme Doktora Finans Doktora Fen Bilimleri Enstitüsü Uygulamalı İstatistik ve Matematik Doktora Bilgisayar Mühendisliği Doktora Elektrik Elektronik Doktora

4 İngilizce Yüksek Lisans Programları (Sosyal Bilimler Enstitüsü )
Ekonomi Yüksek Lisans Programı (Tezli) Finans Ekonomisi Yüksek Lisans Programı (Tezli&Tezsiz) Lojistik Yönetimi Yüksek Lisans Programı (Tezli&Tezsiz) Medya ve İletişim Çalışmaları Yüksek Lisans Programı (Tezli) Deneysel Psikoloji Yüksek Lisans (Tezli) (Bahar döneminde kontenjan açılmamaktadır.) Pazarlama İletişimi ve Halka İlişkiler (Tezli) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı (Tezli&Tezsiz) Sürdürülebilir Enerji Yüksek Lisans Programı (Tezli&Tezsiz) Tasarım Çalışmaları Yüksek Lisans Programı (Tezli) Yat Tasarımı Yüksek Lisans Programı (Tezsiz) Tasarım Yönetimi (Tezsiz)

5 İngilizce Yüksek Lisans Programları (Fen Bilimleri ve İşletme Enstitüsü)
İşletme Yüksek Lisans (Tezli-Tezsiz) Yöneticiler İçin MBA Yüksek Lisans (Tezsiz) Uzaktan MBA Yüksek Lisans (Tezsiz) Finans (Tezsiz) (İngilizce) Fen Bilimleri Enstitüsü Enstitüsü Finansal Matematik Yüksek Lisans(Tezsiz) Uygulamalı İstatistik Yüksek Lisans (Tezli) Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans (Tezli&Tezsiz) Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans(Tezli) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans (Tezli&Tezsiz) İleri Mimari Tasarım Yüksek Lisans (Tezsiz) Mimarlık Yüksek Lisans (Tezli)

6 Türkçe Yüksek Lisans Programlar
Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Yüksek Lisans Programı (Tezli&Tezsiz) Marka İletişimi Yüksek Lisans (Tezsiz) Bankacılık ve Uygulamalı Finans Yüksek Lisans Programı (Tezsiz) Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği Yüksek Lisans (Tezsiz) Sağlıkta Kalite ve Hasta Güvenliği Yüksek Lisans (Tezli&Tezsiz) Üreme Biyolojisi Yüksek Lisans (Tezli&Tezsiz) Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği (Tezli) (Türkçe) İşletme Enstitüsü Yöneticiler İçin MBA Yüksek Lisans (Tezsiz) Uzaktan MBA Yüksek Lisans (Tezsiz) Fen Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans (Tezli&Tezsiz)

7 DERS SAATLERİ Yüksek lisans dersleri hafta içi 18:30-21:30 saatleri arası Doktora dersleri gündüz saatlerinde yapılmaktadır Hazırlık öğretimi de yine hafta içi 18:30-21:30 ve Cumartesi günleri 09:00-13:50 saatleri arasında * Yat tasarımı yüksek lisans dersleri gündüz saatlerinde yapılmaktadır. * Yöneticiler İçin MBA (execMBA) dersleri  hafta içi ( :30) ve Cumartesi günleri ( ) modül olarak işlenmektedir. * Uzaktan MBA dersleri  hafta içi (20:00-21:30) ve Cumartesi günleri modül olarak işlenmektedir.

8 GENEL BAŞVURU KOŞULLARI
PROGRAM KOŞULU Tezsiz Yüksek Lisans Programları ALES veya eşdeğeri gerekmez. Tezli Yüksek Lisans Programları ALES veya eşdeğeri gerekir. Doktora Programları 4.00 üzerinden en az 3.00 veya eşdeğeri not ortalamasına sahip olmak gerekir. Lisans veya TEZLİ yüksek lisans mezunu olmak gerekir.

9 YABANCI DİL PROGRAM SEVİYESİ YABANCI DİL KOŞULU Doktora Programları
İngilizce Hazırlık sınıfı YOK. YDS, e-YDS, YÖKDİL vb. sınav sonucu gerekir. İngilizce Yüksek Lisans Programları İngilizce Hazırlık sınıfı VAR. Muafiyet belgesi sunulabilir.(YDS, e-YDS, YÖKDİL vb.) İEÜ’nün İYS sınavına girilebilir. Öğretim dili %100 İngilizce olan programlardan SON ÜÇ YIL İÇİNDE mezun olanlar yabancı dil yeterliliğini sağlamış kabul edilir. Türkçe Yüksek Lisans Programları *KPDS ve ÜDS sınavları Bahar, Güz döneminde son kez kabul edilecektir. Bu tarihten sonra YDS ve eYDS kabul edilecektir.

10 ÖZEL ÖĞRENCİLİK Yeni YÖK Yönetmeliği çerçevesinde yüksek lisans programlarını tam zamanlı öğrenci olarak en geç 3 dönem içerisinde bitirmek zorunlu kılınmış, bu süre içerisinde programı tamamlayamayanların ilişiklerinin kesileceği belirtilmiştir. YÖK’ün belirlediği zaman kısıtına göre tam zamanlı öğrenciler en az 3 ya da 4 ders alınması zorunludur. Bu şartı yerine getiremeyecek olan katılımcılar özel öğrenci statüsü ile en fazla 2 dönem 1 veya 2 ders alarak programa başvurabilirler. Özel öğrenciler, sonradan lisansüstü programlara kaydolması halinde, özel öğrenci statüsünde alınmış olan derslerden, lisansüstü öğretim programlarında öngörülen derslerin toplam ders kredisinin en fazla %40’ına tekabül eden ders kredisine eşdeğer sayıda dersi lisansüstü programına saydırabilirler. Özel öğrenci statüsünün en önemli avantajlarından biri, bu statüdeki öğrenciler tam zamanlı öğrenci statüsünde sayılmadıklarından dolayı YÖK’ün aldığı dönem kısıtına tabi tutulmamaktadırlar. Ayrıca programa özel öğrenci olarak kayıt yaptırmak isteyenlerden Yabancı Dil Puanı da istenmemektedir.

11 İNDİRİMLER %10 KARDEŞ İNDİRİMİ Aynı süreler içinde ebeveyn (anne-baba), çocuklar ve eşlerin önlisans, lisans ve lisansüstü programlarında öğrenim görmeleri halinde yıllık öğretim ücretlerinin toplamında uygulanır. %15 TOBB ÜYELERİ İNDİRİMİ Lisansüstü programlarda öğrenim gören öğrencilerden TOBB'a üye odalar ve borsalara bağlı bir işyeri sahibi veya ortağı olanlar ile eş ve çocuklarına yada bu işyerlerinde çalışanlara uygulanır. %15 İEÜ MEZUNU İNDİRİMİ Lisansüstü programlarda öğrenim gören öğrencilerden İzmir Ekonomi Üniversitesinin herhangi bir lisans(4 yıllık) programından mezun olanlara uygulanır. İzmir Ekonomi Üniversitesindeki lisans öğretiminin 4. sınıfında başarı bursu için aranan koşulları sağlayan ve İEÜ’de lisansüstü programlara kabul edilen başarılı öğrencilere lisansüstü öğrenimlerinin ilk yılında Mütevelli Heyet’in uygun gördüğü oranlarda ücret indirimi sağlanır.

12 İNDİRİMLER %15 İEÜ VE İZTO MENSUP İNDİRİMİ İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin kadrolu akademik ve idari personeli ile eş ve çocuklarından üniversitede lisansüstü programlara devam edenlere uygulanır. %25 İZMİR BİLİM PARK İNDİRİMİ İzmir Bilim Parkta yerleşik şirketlerde çalışan ARGE personeline uygulanır. KURUM İNDİRİMİ İzmir Ekonomi Üniversitesinin lisansüstü programlarına aynı kurumdan kayıt yaptıran 5 ve üzeri kişiden oluşan gruplara normal öğrenim süreleri içinde Senato'nun önerisi üzerine Mütevelli Heyetin belirlediği oranda indirim uygulanabilir.

13 İşbirliği/Protokoller
Ege Serbest Bölge A.Ş. Makine Mühendisleri Odası(TMMOB) Sağlık-Sen/Türk Sağlık-Sen İzmir Barosu İzmir Tabipler Odası Akbank T. A.Ş. Farklı kurumlarla işbirliği protokolleri için görüşmelerimiz devam etmektedir.

14 Azami Öğrencilik Süreleri
Öğrenim Türü Süresi İngilizce Hazırlık Sınıfı 2 yıl Yüksek lisans programları (Tezli) 3 yıl Yüksek lisans programları (Tezsiz) 1,5 yıl Doktora programları(Yüksek Lisans derecesi) 6 yıl Doktora programları(Lisans derecesi) 7 yıl

15 ASKERLİK İŞLEMLERİ Kaydını yenilemeyen
(ders kaydı yapmayan ve öğretim ücretini ödemeyen PASİF öğrenciler) , Azami öğrenim süresini tamamlamış olanlar(uzatmalı öğrenci) Kaydını sildiren, Mezun olan, Başka bir üniversiteye yatay geçiş yapanlar en geç bir ay içinde kayıtlı bulundukları askerlik şubelerine bildirilir. *Yüksek Lisans ve Doktora programları 35 yaş sonu *Daha önce aynı veya daha aşağı seviyede ikince kez lisansüstü eğitim yapacak olanların askere sevk tehiri yapılamaz.

16 Önemli Linkler Sosyal Bilimler Enstitüsü http://ss.ieu.edu.tr/tr
İşletme Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü Sağlık Bilimleri Enstitüsü Başvurular ONLINE olarak 18.Ocak.2018, saat 12.30’a kadar yapılacaktır. grad.ieu.edu.tr


"ENSTİTÜLER Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Enstitüsü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları