T.C ELAZIĞ VALİLİĞİ ELAZIĞ KALKINMA KURULTAYI SPOR SEKTÖRÜ 2014.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AKDENİZ AR-GE KASABASI MEDITERRANEAN R&D COUNTY İş+Ev+Sağlıklı Yaşam+Yaratıcılık=AKDENİZ Business+House+Wellness+Innovation=MEDITERRAIEN 1 Ekim 2007 Sadık.
Advertisements

ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR
Middle East Technical University
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
STRATEJİK PLANLAMA TAHSİN YAZIR – KEMAL GÜRGENCİ
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
1 Strateji Komisyonu #2010’da Alınacak Aksiyonlar / Hedefler 1 Türkiye'nin stratejik hedefi ve önceliklerine uygun bir Bilişim stratejisine yüksek katkı.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
G E L E C E Ğ İ N İ Z M İ R İ N İ Y A R A T I Y O R U Z
SPOR VE ÇEVRE KAMU KURUM VE KURULUŞLARIN SPORA ETKİSİ
Sektörün buluşma, tartışma ve planlama noktası. ÇKS bilgileri sektör ile paylaşılıyor. Tarım-Bilişim-Mobilişim-Finans paydaşları konseyi kuruluyor. İleri.
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü

E-Devlet Turgut Gürsoy TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
MESLEKİ EĞİTİM OKULLARI VE İŞ DÜNYASI İLİŞKİLERİ
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
– Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler.
EU EU (PROGRAMLAR-BÖLGESEL TARİFLER) FEDERAL HÜKÜMET (FEDERAL TANIMLAR-BÖLGESEL TANIMLAR) EYALET HÜKÜMETİ EYALET EKONOMİ BAKANLIĞI-KALKINMA ŞİRKETLERİ.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
Prof. Dr. İlkay KUŞCU Doç. Dr. Tuğba UÇMA UYSAL
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI KARST SU KAYNAKLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 1 OCAK-31 ARALIK 2014 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 10 Mart 2015 Ankara.
1 YARDIM KURULUŞLARINDA LOJİSTİK YÖNETİMİ Doç. Dr. Murat ERDAL
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DEVLET DESTEKLERİ.
STRATEJİK PLAN ÇALIŞMALARI
İstanbul Ticaret Üniversitesi 15 Nisan 2011 Ankara
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİME ÖĞRETMEN YETİŞTİRME
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
BESYO.
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
2016 Kayseri Ticaret Odası.
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
STRATEJİK PLANLAMA TAHSİN YAZIR – KEMAL GÜRGENCİ
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
SPOR AMAÇLI KURULMUŞ DERNEKLER
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK DESTEKLER VE ÇALIŞMALAR
HİZMET SEKTÖRLERİNE SAĞLANAN DEVLET DESTEKLERİ
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
Sunum transkripti:

T.C ELAZIĞ VALİLİĞİ ELAZIĞ KALKINMA KURULTAYI SPOR SEKTÖRÜ 2014

Spor Sektörü Amaç: Elazığ’ın spor sektörünün tüm alanları ile mevcut durumunun analizi ve bu alanda oluşturulacak stratejik hedeflerin belirlenmesi, ilimizin spor sektörünün güçlü ve zayıf yönlerinin, fırsat ve tehditlerinin tespit edilerek, ilimizde spor ekonomisinin gelişmesine katkı sağlamak üzere 10 yıllık strateji ve hedeflerin gerçekleştirilmesi için spor sektörüne özgü projelerin belirlenmesidir. Gerekçe: Küreselleşen dünyamızda, sporun ekonomi ile birlikte gelişmesinin anahtarının küresel düşünüp, yerel kaynakları harekete geçirmek için yerel davranmak olduğu gerçeğine uygun olarak, spor sektörünün tüm alanları ile kalkınma için, yerel imkânları ve kaynakları harekete geçirmek önem arz etmektedir.

Hedefler Elazığ ilinin Spor Sektörü marka değerini/değerlerini oluşturmak (tespit/tescil/ Patent ) Avantajlı Sektörleri (İlin öncelikli spor alanları, branşları vb.) belirlemek, Spor Sektöründe Hizmet ve Üretimle ilgili Strateji ve Programlar üretmek, Yöresel, Bölgesel ve Ulusal ve Uluslararası düzeyde Sektörel projeler ve Organizasyonlar Gerçekleştirmek Spor Sektöründe İstihdam Oluşturmak ve Katma Değer Artırmak, Spor Sektöründe Yenilikçi, Girişimci, Nitelikli İnsan Gücü Yetiştirmek Sporun Sosya Gelişmeye ve Ekonomik Büyümeye Katkısını Sağlamak Spor Sektöründe Gelişmelerin takibi için sürekli bir izleme birimi oluşturmak,

Yürütme Kurulu Başkan: Prof. Dr. Cengiz ARSLANFırat Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Y. Okulu Müdürü Üyeler: Doç. Dr. Sebahattin DEVECİOĞLUFırat Üniversitesi, B.E.S.Y.O.Müdürlüğü Cumali YAVUZGençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Serdar ORHANFırat Üniversitesi, B.E.S.Y.O.Müdürlüğü Doç. Dr. Vedat ÇINARFırat Üniversitesi, B.E.S.Y.O.Müdürlüğü Yrd. Doç. Dr. Ali Serdar YÜCELFırat Üniversitesi, B.E.S.Y.O.Müdürlüğü Yrd. Doç. Dr. Eyüp YILDIRIMFırat Üniversitesi, B.E.S.Y.O.Müdürlüğü Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan ALTINGÜLFırat Üniversitesi, B.E.S.Y.O. Müdürlüğü Bülent TEKATAŞGençlik Hizmetleri ve Spor il Şube Müdürü Serhat YIĞMATEPEBalakgazi Anadolu Lisesi, Beden Eğitimi Öğretmeni Murat CELAYİRGençlik Hizmetleri ve Spor il Şube Müdürü

Spor Sektörü Paydaşları

SPOR SEKTÖRÜ ÇALIŞMA PLANI Mevcut Durum Güçlü Yönler Zayıf Yönler Tehditler Fırsatlar 1. Kurultay Tespitleri: Mevcut Durumla Mukayesesi 2. Kurultay Önerileri: Kurultay önerilerinden gerçekleştirilenler ve gerçekleştirilmeyenler Çözüm Önerileri Güçlü Yönlerden hareketle yapılabilecekler Zayıf yönler nasıl yok edilebilir Tehditler nasıl ortadan kaldırılabilir Fırsatlar Nasıl Kullanılabilir. Yapılması gerekenlerin tespiti İş planı ve zaman diyagramı Proje önerileri Ekler

SPOR SEKTÖRÜ ÇALIŞMA PLANI MEVCUT DURUM T.C Anayasası Maddeleri Binyıl Kalkınma Hedefleri | UNDP Türkiye Ulusal İnsani Gelişme Raporları UNDP Türkiye’de Gençlik Raporu Avrupa Birliği Gençlik ve Spor Çalışmaları 10. Kalkınma Planı ( ) Hükümet Programı Spor İhtisas Komisyon Raporu Spor Şurası, Mayıs 2013 Gençlik Şurası MAYIS 2012 Gençlik ve Spor Bakanlığı Stratejik Planı ( ) Ulusal Gençlik ve Spor Politikası Belgesi

Elazığ Spor Sektörü Çalışmaları TEZLER - FIRAT HAVZASINDAKİ SPOR TEŞKİLATLARININ SPORUN YAYGINLAŞTIRILMASINA KATKILARI ELAZIĞ İLİNDE SPORUN EKONOMİK KALKINMAYA KATKISI 2006 KİTAP ELAZIĞ’DA GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE SPOR PROJELER ELAZIĞ PROJESİ ( 2000 li Yıllara Hazırlık Projesi) ELESKAV 1997 ELAZIĞ I. EKONOMİ KURULTAYI 2001 ( SPOR YER ALMAMIŞ ) ELAZIĞ BULUŞUYOR ( ) SPOR SEKTÖRÜ, MİLLİ EĞİTİM ŞURASI ELAZIĞ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SPOR, SANAT, BECERİ VE DEĞERLER EĞİTİMİ KOMİSYONU, SPOR ALT KOMİSYONU ÖN HAZIRLIK ÇALIŞMA RAPORU, 2010

HİZMET VE ÜRÜN ÜRETİMİ AKTİF VE PASİF KATILIM 1-SPOR TEKNOLOJİLERİ 2-SPOR KURUMLARI 3-SPOR ORGANİZASYONLARI SPOR SEKTÖRÜ

Spor Sektörü HİZMET &ÜRETİM – İNSAN KAYNAKLARI & İSTİHDAM EĞİTİM SEKTÖRÜ TURİZM SEKTÖRÜ SAĞLIK SEKTÖRÜ İNŞAAT SEKTÖRÜ MEDYA SEKTÖRÜ ULAŞIM-LOJİSTİK SEKTÖRÜ GIDA SEKTÖRÜ BİLİŞİM VE TEKNOLOJİ SEKTÖRÜ EĞLENCE SEKTÖRÜ REKLAM-PAZARLAMA- SEKTÖRÜ FİNANS SEKTÖRÜ

SPOR SEKTÖRÜ PAYDAŞLARI KAMU KURUM VE KURULUŞLARI Valilik Elazığ Belediyesi Genç ve Spor İl Müdürlüğü Milli Eğitim Müdürlüğü Sağlık il Müdürlüğü Turizm il Müdürlüğü Fırat Üniversitesi 8. Kolordu Komutanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü İl Özel İdaresi Çeşitli Kamu Kurumları ve Kuruluşları ÖZEL VE ÖZERK KURULUŞLARI Spor Federasyonlar Spor Kulüpleri Spor İşletmeleri Şirketler Tedarikçiler Üretici Firmalar Spor Mağazaları Medya Kuruluşları GÖNÜLLÜ BİRLİKLER Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Elazığ Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Elazığ Faal Antrenörler Derneği Elazığ Amatör Sporcular Derneği Gazeteciler Cemiyetleri

SPOR SEKTÖRÜ AR-GE FIRAT KALKINMA AJANSI TEKNOKENT TİCARET ODASI İŞKUR KOSGEP İŞGEM

Veri Toplama Nüfus Eğitim Gelir Düzeyi Spor Yapan Kişi Sayısı Engelli Sporcu Sayıları Sporcu Sayıları Taraftar Sayıları Öğrenci Sporcu Sayıları Federasyon Temsilcilikleri Amatör Spor Kulüpleri Sayıları Spor Tesisi Sayıları Spor Tesisi Planlama ve İnşaatları Antrenör ve Yönetici Sayıları Hakem Sayıları Spor ve Rekreasyon Alanları Ulusal ve Uluslararası Spor Organizasyonları Spor Eğitimi Faaliyetleri Profesyonel Spor Kulüpleri Spor Üretici ve Tüketici Rakamları Sporda Arz- Talep

Veri Analizi SWOT ANALİZİ MEVCUT DURUM ANALİZİ KÜMELEME ANALİZİ KIYASLAMA ANALİZİ ( Benchmarking) Sektörle Toplantılar Önceki çalışmaların Sonuçlarının alınması Paydaş Görüşlerin Alınması Uzman Görüşlerinin Alınması

SPOR SEKTÖRÜ SWOT ANALİZİ Mevcut Durum: Kurumun spor ile ilgili mevcut durumu, tesis, insan kaynakları, spor faaliyetleri, faal sporcu sayıları, bütçe vb. unsurların tespit edilmesi. Güçlü Yönler: Kurumunuzun güçlü olduğu yanlar neler? Kuvvetli olduğunuz yanları bulmak için, yeteneklerinizi, potansiyellerinizi, tanıtım, bütçe, spor sektöründeki sorumluluklarını vb. değerlendirin. Zayıf Yönler: Güçsüz olduğunuz yanlar neler? Mali zorluklarınızı, spor sektöründeki deneyimsizliğinizi, personel yetersizliğinizi vb. değerlendirin. Fırsatlar: Kurumunuz için hangi olanaklar mevcut? Şu anda faaliyet gösterdiğiniz alanla ilişkili yeni fırsatlar nelerdir, projeler vb. değerlendirin. Tehditler: Gelecekte sektörünüzü olumsuz etkileyen hangi tehlikeler bekliyor? Öneriler Sektörel alana katkı sağlayacak çözüm önerilerinin ve proje önerilerinin ayrıntılı olarak belirlenmesi.

Test Edilecek Öneriler Yeni Stadyum Atletizm Tartan Pisti Açık Yüzme Havuzu Golf Sahası Spor Teknolojileri Araştırma, Proje Geliştirme ve Uygulama Merkezi Sporcu Sağlığı Merkezi Doping Araştırmaları ve Test Merkezi Amatör Spor Evi – Amatör Spor Kulüpleri Merkezi Sivrice Sporcu Kamp Eğitim Merkezi Spor Eğitimi Malzemeleri Geliştirme ve Üretim Merkezi Sağlıklı Yaşam Parkları ve Rekreasyon Alanları

SONUÇ Sektörel Raporların Hazırlanması Raporların Dış Paydaşlarla ve Dış Uzmanlarla Paylaşılması Spor Bilimleri Derneği – Prof.Dr. Gıyasettin Demirhan Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Spor Ekonomisi Uzmanı- Tuğrul Akşar Çalıştay ve Nihai Raporun Hazırlanması Fırat Üniversitesi BESYO Çalıştay sonuçlarının Sunuş ve İzleme Komitesinin Teşkili