İÇİNDEKİLER SUNUŞ SUNUŞ MİSYONUMUZ MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ VİZYONUMUZ DEĞERLERİMİZ DEĞERLERİMİZ PAYDAŞLARIMIZ PAYDAŞLARIMIZ MEVCUT MEVCUT GÜÇLÜ YÖNLERİMİZ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
Advertisements

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI
BALIKESİR ÜNİ VERSİTESİ
Kantin işleri ile ilgili öneriler
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Eğitim Bilimleri Bölümü
Ahmet Emre Öz Maliye Uzmanı 21 kasım 2013
STRATEJİK AMAÇ 1 STRATEJİK HEDEF ÖLÇÜLECEK PERFORMANS KRİTERİ VERİ TOPLAMAANALİZ RAPORLAMA PERİYODU RAPOR EDİLECEĞİ MAKAM YöntemiSıklığıSorumluYöntemiSıklığıSorumlusu.
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe E.A.H
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
Personel Dairesi Başkanlığı Stratejik Plan Taslağı
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
(Yasal mevzuat incelenerek hazırlanmıştır.)
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
(Yasal mevzuat incelenerek hazırlanmıştır.)
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
İÇERİK DURUM ANALİZİ Tarihi Gelişim
2006 – 2011 STRATEJİK PLAN SUNUMU
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalları Stratejik Plan Formatı
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
Ege Üniversitesi Yeni Bilgi Sistemi
BULANIK ANADOLU LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Eğitim Enformatik Bölümü Ar-Ge Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Alt Yapı & Uygulama Bilgi İşlem Daire Başkanlığı.
EĞİTİM GRUBU MART AYI ÇALIŞMASI Fikri GÖZÜYUKARI Cevahir SALİHOĞLU Hakan DİNÇER Leyla KALELİ Ufuk ÖZKAN.
YALIHÜYÜK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu
Türk Kamu Personel Rejiminin Özellikleri ve İstihdam Biçimleri
Hastalık ve Erken Ölümleri Önleme Açısından Toplum Sağlığı Merkezleri
YÖNETİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZLÜK İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI SİCİL İŞLEMLERİ BİRİMİ.
AKADEMİK KONUKEVİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ.  Üniversiteye Ulusal ve Uluslararası antlaşmalar kapsamında geçici görevle gelen öğretim elemanlarının konaklaması.
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
A-MEB’NA BAĞLI KURULUŞLAR 1.MİLLİ EĞİTİM AKADEMİSİ 2.YÜKSEKÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU 3.FİLM,RADYO,TELEVİZYONLA EĞİTİM MERKEZİ.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1-Üniversitelere Akademik Kadro Tahsis Edilmesi YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI sayılı Kanunun 35 inci Maddesi Uyarınca Geçici Kadro Tahsisi ile Mecburi Hizmet Yükümlülü.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI “Geleceğe… En İyiye…” Nisan 2016 İDARİ DEĞERLENDİRME.
1 ALT İŞVEREN İŞÇİLERİNİN KAMUDA İSTİHDAMI MART 2016.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI “Geleceğe… En İyiye…” Haziran 2016.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI MİSYONUMUZ :  Üniversitemiz mali hizmetlerinin sunulmasında kaynakların, etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
AKADEMİK KADRO VE YAZIŞMAŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YETKİ VE GÖREVLERİ
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI
50.Yıl T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
SAYILI KANUNUN 40/B MADDESİ KAPSAMINDA GÖREVLENDİRME
AKADEMİK KONUKEVİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ
Görev ve Sorumluluklar
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ KADROLARINA ATAMALARDA %20 KOTASI
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
2547 SAYILI KANUNUN EK 38. MADDESİ
2547 SAYILI KANUNUN EK 38. MADDESİ
SEÇİMLERDE ADAY OLAN KAMU GÖREVLİLERİYLE İLGİLİ REHBER
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Fakülte, Yüksekokul, Enstitü, MYO Açılması Uygulama ve Araştırma Merkezi Açılması Bölüm, Anabilim Dalı, Bilim Dalı.
Sunum transkripti:

İÇİNDEKİLER SUNUŞ SUNUŞ MİSYONUMUZ MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ VİZYONUMUZ DEĞERLERİMİZ DEĞERLERİMİZ PAYDAŞLARIMIZ PAYDAŞLARIMIZ MEVCUT MEVCUT GÜÇLÜ YÖNLERİMİZ GÜÇLÜ YÖNLERİMİZ ZAYIF YÖNLERİMİZ ZAYIF YÖNLERİMİZ FIRSATLAR FIRSATLAR TEHDİTLER TEHDİTLER STRATEJİK AMAÇLARIMIZ STRATEJİK AMAÇLARIMIZ SONUÇ VE SON SÖZ SONUÇ VE SON SÖZ

Sayın Rektörüm ve Üniversitemizin Değerli Yöneticileri; Sayın Rektörüm ve Üniversitemizin Değerli Yöneticileri; Bugün burada Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü Personel Dairesi Başkanlığının Üniversitemizde Toplam Kalite Yönetimi ve Stratejik Planlama kapsamındaki çalışmaları hakkında sizleri bilgilendirmek üzere huzurunuzda bulunuyorum. Bugün burada Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü Personel Dairesi Başkanlığının Üniversitemizde Toplam Kalite Yönetimi ve Stratejik Planlama kapsamındaki çalışmaları hakkında sizleri bilgilendirmek üzere huzurunuzda bulunuyorum. SUNUŞ

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı 2547 Sayılı Kanunun 51 ve 124 Sayılı Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumlarının İdari Teşkilatlanması hakkındaki Kanun Hükmünde Kararnamenin 29.maddesi uyarınca kurulmuş ve bu husustaki karar da gün ve sayılı Resmi Gazetede yayınlanmış bulunmaktadır..

 Başkanlığımız bu bağlamda uhdesine düşen görevleri Merkez Kampüste ( 71 ) Beytepe Kampüsünde ise ( 42) personel olmak üzere toplam (113) personel ile yürütmektedir.

MİSYONUMUZ Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü’nün misyonunu yerine getirmekle görevli bulunan (4.594) Akademik (6.639) İdari olmak üzere Toplam (11.233) Adet kadroda, fiilen görev yapan (3.486) Akademik, (4.144) İdari, Toplam (7.630) kadrolu, ayrıca 35. madde kapsamında (275) Arş. Gör. (22) Yabancı Uyruklu Sözleşmeli, (65) Sanatçı Sözleşmeli Öğretim Elemanı, (12) Canlı Model, (1.473) Geçici İşçi pozisyonunda görevli personel ile ek ders ücreti ödenmek suretiyle atanmış bulunan (649) Öğretim Elemanının tamamının Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü’nün misyonunu yerine getirmekle görevli bulunan (4.594) Akademik (6.639) İdari olmak üzere Toplam (11.233) Adet kadroda, fiilen görev yapan (3.486) Akademik, (4.144) İdari, Toplam (7.630) kadrolu, ayrıca 35. madde kapsamında (275) Arş. Gör. (22) Yabancı Uyruklu Sözleşmeli, (65) Sanatçı Sözleşmeli Öğretim Elemanı, (12) Canlı Model, (1.473) Geçici İşçi pozisyonunda görevli personel ile ek ders ücreti ödenmek suretiyle atanmış bulunan (649) Öğretim Elemanının tamamının

MİSYONUMUZ Kanun,Kanun Hükmünde Kararname,Yönetmelik, Yönerge ve Mevzuatlarının kendilerine tanıdığı her türlü özlük haklarının en kısa zamanda eksiksiz ve doğru olarak uygulanmasını temin etmek, personelimizin görevlerini yerine getirirken endişeden uzak yüksek moral ve motivasyon içerisinde çalışmalarını sürdürmelerini sağlamaktır. Kanun,Kanun Hükmünde Kararname,Yönetmelik, Yönerge ve Mevzuatlarının kendilerine tanıdığı her türlü özlük haklarının en kısa zamanda eksiksiz ve doğru olarak uygulanmasını temin etmek, personelimizin görevlerini yerine getirirken endişeden uzak yüksek moral ve motivasyon içerisinde çalışmalarını sürdürmelerini sağlamaktır.

VİZYONUMUZ Üniversitemizde görevli tüm Akademik ve İdari personelin, Üniversitemizde görevli tüm Akademik ve İdari personelin,  İş yeri ve iş analizlerini yapmak/yaptırmak.  İnsan gücü planlamasını yapmak.  Personelin performans kriterleri içerisinde çalışmalarını değerlendirmek.  Hizmet içi eğitim programları düzenleyerek personelin daha verimli çalışmasını temin etmek.  Teknolojik gelişmelerden yararlanmak.

VİZYONUMUZ  e-devlet projesi kapsamında Akademik ve İdari personelimiz ile bakmakla yükümlü bulundukları kişilere ait gerekli tüm bilgileri bilgisayar ortamına aktarmak, her türlü atama,yükseltme, terfi, emeklilik, bordro vb. özlük işlemlerini elektronik ortamda yürütmek.  Bu bilgileri diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşmak ve onlarla entegre hale getirmek.

VİZYONUMUZ  Bilgi bankasındaki bilgilerle yönetimin önünü açarak, kısa ve uzun vadeli planlar yapılmasına imkan sağlamak.

 Dürüstlük ilkesine sahip olmak  İfade özgürlüğü  Liderlik  Adaletli olmak  Şeffaf olmak  Sorumluluk bilincine sahip olmak  Yaratıcılığa ve yeni fikirlere açık olmak DEĞERLERİMİZ

 İşbirliğine açık olmak  Takım bilinci ve katılımcılığa açık olmak.  Saygılı ve hoşgörülü olmak  Etik değerlere bağlı olmak  Hesap verebilirlik  İdealist olmak  Veriye ve bilgiye dayalı karar almak  Öngörü sahibi olmak,  İnisiyatif kullanabilme özelliğine sahip olmak, DEĞERLERİMİZ

PAYDAŞLARIMIZ

MEVCUT DURUMUMUZ İDARİ YAPIMIZ İDARİ YAPIMIZ Başkanlığımız Merkez ve Beytepe Kampüsünde görevli personele yerinden hizmet verebilmek için zorunlu olarak her iki Kampüste de teşkilatlanmıştır. Başkanlığımız Merkez ve Beytepe Kampüsünde görevli personele yerinden hizmet verebilmek için zorunlu olarak her iki Kampüste de teşkilatlanmıştır. Teşkilat şemamız aşağıda gösterildiği şekildedir Teşkilat şemamız aşağıda gösterildiği şekildedir

 Bilgisayar Sayısı: 80  Yazıcı: 50  Faks makinası : 4  Fotokopi makinası: 4  Tepegöz: 1  Televizyon: 1  Derslik Sayısı: 1 ARAÇ-GEREÇ DURUMUMUZ

HİZMETTE MEVCUT DURUMUMUZ (NEREDEYİZ-NEREYE GİDİYORUZ) Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı (11.233) kadroda fiilen görev yapan (7.630) (Akademik,İdari) personel ile diğer pozisyonlarda (35. Madde-Sözleşmeli-Geçici İşçi) ve ek ders ücreti ödenmek suretiyle atanan tüm personelin özlük işlemlerini (atamasından emekliliğine kadar geçen süreçteki her türlü işlemlerini) manuel olarak elden yıllardır daktilo ve Kartoteks Sistemleri ile yürütmekte, Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı (11.233) kadroda fiilen görev yapan (7.630) (Akademik,İdari) personel ile diğer pozisyonlarda (35. Madde-Sözleşmeli-Geçici İşçi) ve ek ders ücreti ödenmek suretiyle atanan tüm personelin özlük işlemlerini (atamasından emekliliğine kadar geçen süreçteki her türlü işlemlerini) manuel olarak elden yıllardır daktilo ve Kartoteks Sistemleri ile yürütmekte,

HİZMETTE MEVCUT DURUMUMUZ (NEREDEYİZ-NEREYE GİDİYORUZ) Aynı zamanda bu bilgiler Beytepe Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığımıza özel formlar doldurularak bildirilmekte ve bu bilgiler ilgili Başkanlıkça’da bilgisayar ortamına aktarılarak, bordro ve bir takım kısıtlı personel bilgileri bilgisayardan alınabilmekte idi. Aynı zamanda bu bilgiler Beytepe Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığımıza özel formlar doldurularak bildirilmekte ve bu bilgiler ilgili Başkanlıkça’da bilgisayar ortamına aktarılarak, bordro ve bir takım kısıtlı personel bilgileri bilgisayardan alınabilmekte idi.

HİZMETTE MEVCUT DURUMUMUZ Ancak, Rektörlüğümüzce yürütülen fakat bir türlü hayata geçirilemeyen “İnsan kaynakları bilgi işleme geçiş” projesi kapsamında yüklenici firma ile 2005 yılında yapılan program bakım anlaşması gereğince, bu kapsamdaki çalışmalara hız verilmiş ve personelimizin pek çok bilgisi bilgisayar ortamına taşınmış, halen de taşınmaya devam edilmektedir. Ancak, Rektörlüğümüzce yürütülen fakat bir türlü hayata geçirilemeyen “İnsan kaynakları bilgi işleme geçiş” projesi kapsamında yüklenici firma ile 2005 yılında yapılan program bakım anlaşması gereğince, bu kapsamdaki çalışmalara hız verilmiş ve personelimizin pek çok bilgisi bilgisayar ortamına taşınmış, halen de taşınmaya devam edilmektedir.

HİZMETTE MEVCUT DURUMUMUZ Örneğin, personelin kadro,ünvan, görev, görev yeri, derece-kademesi, ek göstergesi, nüfus cüzdanı örneği (bakmakla yükümlü oldukları anne-baba, eş ve çocuklar dahil), TC. kimlik numarası, vergi numarası, askerlik, izin ve rapor durumu, hizmet bilgileri, görevlendirmeler, akademik ve yönetsel görevler vb. Örneğin, personelin kadro,ünvan, görev, görev yeri, derece-kademesi, ek göstergesi, nüfus cüzdanı örneği (bakmakla yükümlü oldukları anne-baba, eş ve çocuklar dahil), TC. kimlik numarası, vergi numarası, askerlik, izin ve rapor durumu, hizmet bilgileri, görevlendirmeler, akademik ve yönetsel görevler vb.

HİZMETTE MEVCUT DURUMUMUZ Ayrıca, bilgisayara aktarılan bu kayıtlardan da yararlanılarak personelimizin bordrolarının dökümüne başlanılmış olup, maaş ödemeleri bu sistemle yapılmaktadır. Ayrıca, bilgisayara aktarılan bu kayıtlardan da yararlanılarak personelimizin bordrolarının dökümüne başlanılmış olup, maaş ödemeleri bu sistemle yapılmaktadır.

Bu arada, personelimizin bakmakla yükümlü bulunduğu (anne- baba ve eşlerinin) SSK ve Bağkur Genel Müdürlüğünden çapraz sorgulama yapılarak sağlık yardımından yararlanıp yararlanmadıkları sorulmuş ve takriben ( 500 ) adet mükerrer kaydı bulunan SSK lı ve Bağkurlunun da sağlık karnelerinin iptali cihetine gidilmiştir. Bu arada, personelimizin bakmakla yükümlü bulunduğu (anne- baba ve eşlerinin) SSK ve Bağkur Genel Müdürlüğünden çapraz sorgulama yapılarak sağlık yardımından yararlanıp yararlanmadıkları sorulmuş ve takriben ( 500 ) adet mükerrer kaydı bulunan SSK lı ve Bağkurlunun da sağlık karnelerinin iptali cihetine gidilmiştir. HİZMETTE MEVCUT DURUMUMUZ

Ayrıca Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığının koordineli olarak yürüttüğü SAY İ Sağlık Uygulaması ve Kontrollü Reçete uygulaması ile ilgili olarak tüm personelimizin ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin bilgileri bilgisayar ortamına aktarılmış olduğundan buradan da Başkanlığımızca Hasta Sevk Kağıdı dökülebilir,reçeteler kontrol edilebilir hale gelinmiştir. Ayrıca Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığının koordineli olarak yürüttüğü SAY İ Sağlık Uygulaması ve Kontrollü Reçete uygulaması ile ilgili olarak tüm personelimizin ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin bilgileri bilgisayar ortamına aktarılmış olduğundan buradan da Başkanlığımızca Hasta Sevk Kağıdı dökülebilir,reçeteler kontrol edilebilir hale gelinmiştir.

 Alanında köklü bir geçmiş ve olumlu bir imaja sahip olma, değişim, gelişim ve işbirliğine açık, liderlik özellikleri ile takım bilincini birleştirmiş, etik değerlere bağlı bir idari kadroya sahip olmak.  Hizmet içi eğitim faaliyetlerinde deneyimli olmak.  Kanun ve Yönetmeliklerin uygulanması konusunda danışmanlık hizmetleri verebilecek kadar bilgi ve deneyimli personele sahip olmak. GÜÇLÜ YÖNLERİMİZ

 Teknolojinin yararlarından yeterince faydalanamamak.  Teknik donanımlarımızın eski ve yetersiz olması.  Kaynaklarımızı yaratamamak. ZAYIF YÖNLER

 Personel Dairesi Başkanlığının idari yapı içerisindeki önem ve değerini yeterince anlatamamak.  Bilgisayar sisteminden çok iyi anlayan yani gerektiğinde basit arızalara çözümler bulabilen, sistem konusunda her tür soruya cevap verebilecek düzeyde teknik personelin olmaması. ZAYIF YÖNLER

 Rektörlük Makamının teknolojik gelişmelere açık olması ve bu konudaki taleplere sıcak bakması.  Teknolojinin nimetlerinden yararlanmaya hevesli genç ve dinamik bir kadromuzun bulunması.  Kurum İçi Birimler ve diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla iyi iş ilişkilerinin kurulmuş olması. FIRSATLAR

 Sürekli değişen ve yeni çıkan Kanunlar, Kanun Hükmünde Kararnameler ve Yönetmelikler karşısında yeterince hazırlıklı olamamak.  Üniversite personelinin özlük haklarında yıllardır yapılamayan iyileştirmeler ve bunun neticesinde de görev yeri değiştirme taleplerinin her geçen gün artması ayrıca kurum içinde dahi farklı ücret ödemelerinin yapılması. TEHDİTLER

1. Stratejik Amaç : Başkanlığımızın idari yapılanması yapılacak iş analizleri sonrası yeniden sorgulanacak ve yasal platformda sakınca görülmeyen hizmet birimlerinde birleştirilmelere gidilecektir. Hedef: Yer ve mekan düzenlenmesi yapıldığında faaliyet alanı aynı olan birimler birleştirilecek, bu suretle personelin daha verimli çalışması sağlanacaktır. Performans Göstergesi: - Birleştirilen Birim sayısı - İş akışındaki hız STRATEJİK AMAÇLAR

2. Stratejik Amaç : Hizmet içi eğitim çalışmalarına önem verilecek ve personelin performansı değerlendirmelerde ve yükselmelerinde esas alınacaktır. Hedef: Personelin görevde yükselme ve atanmalarında bilgi ve liyakat sahibi kişilerin seçimini temin etmek için hizmetiçi eğitim programları düzenlenecektir. Performans göstergesi: - Eğitimlerin verimlilik derecesi - Eğitim verilen kişi sayısı - Yıl içerisinde gerçekleştirilecek eğitim semineri sayısı STRATEJİK AMAÇLAR

3. Stratejik Amaç: Bilgisayar ortamına aktarılan personel bilgilerinin bir kısmı (sakıncalı olmayanlar) tüm birimlere ve personele açılacak, bu bilgilerden yararlanabilmeleri sağlanacaktır. Hedef: Fakülte-Yüksekokul-Enstitü-Başkanlıklar ve Hastanelerimiz ile personele birer şifre verilerek, Başkanlığımızın bilgi bankasında bulunan personel bilgilerine ulaşabilme imkanı sağlanacaktır. Performans göstergesi: - Yapılan hizmetlerdeki verimlilik oranı - Yapılan işlerin birimlerce kabul görme derecesi - Hizmet alanların sayısı STRATEJİK AMAÇLAR

4. Stratejik Amaç: Personelimiz, maaş bordrolarını bilgisayar ortamından alabileceklerdir. Hedef: Bu konudaki çalışmalar devam etmekte olup elektronik ortam Bilgi İşlem Dairemiz Başkanlığınca müsait hale getirilmeye çalışılmaktadır. Performans göstergesi: - Bordro alan personel ve birim sayısı 4. Stratejik Amaç: Personelimiz, maaş bordrolarını bilgisayar ortamından alabileceklerdir. Hedef: Bu konudaki çalışmalar devam etmekte olup elektronik ortam Bilgi İşlem Dairemiz Başkanlığınca müsait hale getirilmeye çalışılmaktadır. Performans göstergesi: - Bordro alan personel ve birim sayısı STRATEJİK AMAÇLAR

5. Stratejik Amaç: e-devlet projesi içerisinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla bilgilerimiz paylaşılacak, onlarla entegre hale getirilecektir. Hedef: Başbakanlık Makamınca yürütülen e- devlet çalışmalarına hazır ve entegre hale gelmek Performans göstergesi: - İletişimde bulunulan kurum sayısı. - Kurumlardan alınacak geri bilgilendirme. STRATEJİK AMAÇLAR

6. Stratejik Amaç: Bilgisayar ortamındaki sağlık modülü tüm birimlere açılacak, her birim kendi personeli için hasta sevk kağıdını Biriminden alabilecektir. (YERİNE GETİRİLDİ) Hedef: Fakülte-Yüksekokul ve Enstitülerde görevli personelin sağlık dosyaları bu birimler tarafından tutulduğundan hasta kağıtları da buralarca sistem dışından verilmekte idi ancak sistemden verilmesi bu konuda çıkan aksaklıkları kaldırmış,kontrolü sağlamıştır. Performans göstergesi: - Hasta Sevk Kağıdını sistemden alabilen Birim sayısı. STRATEJİK AMAÇLAR

7. Stratejik Amaç: Hizmet belgesi, sicil özeti, emeklilik işlemleri, terfiler, tayin onayları vb. işlemler bilgisayar ortamından dökülebilir hale getirilecektir. Hedef: Tüm çalışan ve ayrılan personelin özlük dosyaları tek tek incelenerek her türlü bilgileri bilgisayar sistemimize aktarıldığında bu bilgilerden, anılan bilgiler üretilebilecektir. Performans göstergesi: - Hizmet alanların sayısı - Yapılan işlerin Birimlerce kabul görme derecesi STRATEJİK AMAÇLAR

8. Stratejik Amaç: Bilgi bankasındaki bilgilerle yönetimin önünü açacak bilgiler üretilecek, sorgulamalar yapılabilecektir. Hedef: Başkanlığımız Üniversitemizde görevli tüm personelinin her türlü bilgilerine haiz olması nedeniyle bu bilgilerden yeni bilgiler elde ederek yönetimin yapacağı değerlendirmelere veri olarak sunmaktır. Performans göstergesi: - Personel konusunda yapılacak istatistikler - İstatistiki bilgiye ulaşabilme hızı - Mevcut bilgilerden elde edilen yeni sonuçların değerlendirilmesindeki artış oranı ve Birimlere projeksiyon tutması. STRATEJİK AMAÇLAR

Başkanlığımız yukarıda arz edilen stratejik amaçlarını yerine getirebilmek için tüm personeli ile mesai mevhumu gözetmeksizin, fedakarca çalışmaktadır. Teknik donanım, yazılım konusunda da verilecek destek ve yardımlarla stratejik amacına ulaşılacaktır. Saygılarımla arz ederim. Rüknettin KİRAZLI Personel Dairesi Başkanı SONUÇ