Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

50.Yıl T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "50.Yıl T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI"— Sunum transkripti:

1 50.Yıl T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI
KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ BİRİMİ Hamza GÜNEŞ Birim Yöneticisi

2 Kamu İktisadi Teşebbüsleri Birimi
50.Yıl Faaliyet Alanımız

3 50.Yıl Kamu İktisadi Teşebbüsleri Birimi Genel olarak; 399 sayılı KHK,
399 sayılı KHK’nın geçici 9 ve ek 1 inci mad. 527 sayılı KHK, 5018 sayılı Kanunun eki (III) cetvelde yer alan kurum ve kuruluşların; Kadro ve pozisyon, Açıktan ve naklen atama, Ücret, Geçici işçi Hukuki görüş Tasarı teklifleri hususlarındaki işlemleri yürütmektedir. 50.Yıl

4 50.Yıl Kamu İktisadi Teşebbüsleri Birimi
(a) 399 KHK’ ya Tabi Olarak Personel Çalıştıran KİT’ ler 50.Yıl TEDAŞ DHMİ PTT TİGEM TKİ TCDD TÜVASAŞ TÜLOMSAŞ TÜDEMSAŞ MKE ETİ MADEN İŞL. DMO TMO TEİAŞ EBK EÜAŞ ÇAYKUR …….gibi yaklaşık 23 KİT bulunmaktadır

5 50.Yıl Kamu İktisadi Teşebbüsleri Birimi
Bu Kamu İktisadi Teşebbüslerde Memur Sözleşmeli Personel Sürekli İşçi Geçici İşçi istihdam edilmektedir

6 (b) 399 Sayılı KHK’nın Geçici 9 ve Ek 1 inci Maddesine Tabi KİT’ler
Kamu İktisadi Teşebbüsleri Birimi 50.Yıl (b) 399 Sayılı KHK’nın Geçici 9 ve Ek 1 inci Maddesine Tabi KİT’ler BOTAŞ TEMSAN TPAO KIYEM Bu kuruluşlarda İş Kanunu’na göre sürekli işçi, geçici işçi ve kapsam dışı personel istihdam edilmektedir.

7 (c) 527 Sayılı KHK Kapsamındaki Kamu Bankaları
Kamu İktisadi Teşebbüsleri Birimi 50.Yıl (c) 527 Sayılı KHK Kapsamındaki Kamu Bankaları KALKINMA BANKASI EXİMBANK Bu kuruluşlarda kendi kanunları ve ana sözleşmeleri çerçevesinde sözleşmeli personel istihdam edilmektedir.

8 (d) Düzenleyici ve Denetleyici Kurumlar
Kamu İktisadi Teşebbüsleri Birimi (d) Düzenleyici ve Denetleyici Kurumlar 50.Yıl EPDK SPK KİK BDDK RTÜK REKABET KURUMU BTK TAPDK Bu kurumlar kendi kanunları çerçevesinde personel istihdam etmektedirler. Bu kuruluşlara açıktan ve naklen atamalar 2006/9 sayılı Genelge kapsamında Başkanlığımızın iznine tabidir.

9 Üst Kurullar Hariç Bu Kurum ve Kuruluşlarda
Kamu İktisadi Teşebbüsleri Birimi 50.Yıl Üst Kurullar Hariç Bu Kurum ve Kuruluşlarda İSTİHDAM ŞEKLİ HUKUKİ DAYANAK ADET MEMUR 657 6.487 SÖZ. PERSONEL 399 79.862 KAPSAM DIŞI 399/EK-9 2.849 SÜREKLİ İŞÇİ 4857 GEÇİCİ İŞÇİ 4.114 GENEL TOPLAM

10 50.Yıl Faaliyetlerimiz

11 (A) Kadro ve Pozisyonlarda İptal, İhdas ve Değişiklik İşlemleri
Kamu İktisadi Teşebbüsleri Birimi 50.Yıl (A) Kadro ve Pozisyonlarda İptal, İhdas ve Değişiklik İşlemleri 399 sayılı KHK kapsamında yer alan KİT’ lere ait memur kadroları ile sözleşmeli personele ait pozisyonlarda iptal, ihdas ve değişiklik işlemlerini yürütmek

12 Dikkat Ettiğimiz Hususlar
Kamu İktisadi Teşebbüsleri Birimi Dikkat Ettiğimiz Hususlar 50.Yıl Aynı ve benzer görevi ifa eden birden çok unvanın olup olmadığı, Şef yardımcısı, amir, kıdemli amir, müdür yardımcısı, daire başkan yardımcısı, gibi ara kademelere yer verilip verilmediği, Baş uzman, uzman ve uzman yardımcısı taleplerinin hangi gerekçelerle istenildiği, Unvan ihdas ve değişikliğinin ücret gruplarında değişiklik yapma amacı taşıyıp taşımadığı,

13 50.Yıl Kamu İktisadi Teşebbüsleri Birimi
Dolu boş kadro ve pozisyon durumunun kuruluş için yeterli olup olmadığı, Genel müdür yardımcısı kadrosunun ihdası için YPK kararının olup olmadığı, Daire başkanı kadrosunun ihdası için DPT kararının olup olmadığı, Taleplerin ilgili bakanlık aracılığıyla gönderilip gönderilmediği, hususlarına dikkat edilmektedir.

14 (B) Görüş Verme ve Düzenleme İşlemleri
Kamu İktisadi Teşebbüsleri Birimi (B) Görüş Verme ve Düzenleme İşlemleri 50.Yıl 399 sayılı KHK’nın 58 inci maddesi gereğince kamu iktisadi teşebbüsleri mevzuatının uygulanmasına ilişkin hukuki görüş verme, Personel ve teşkilatlanma konusundaki mevzuat değişikliklerini inceleme ve görüş tesis etme, işlemlerini yürütmek.

15 Dikkat Ettiğimiz Hususlar
Kamu İktisadi Teşebbüsleri Birimi Dikkat Ettiğimiz Hususlar 50.Yıl Bu tasarılarda; 399 ve 233 Kanun Hükmünde Kararnamelerle oluşturulan sistemin dışına çıkma, Mevcut personelden kurtulma ve yeni personel istihdamı yoluna gitme, Ücret tespitinde mevcut sınırlamalardan kurtulma ve daha kolay ücret tespiti yapabilme, eğiliminin arttığı görülmektedir.

16 (C) Açıktan ve Naklen Atama İzin İşlemleri
Kamu İktisadi Teşebbüsleri Birimi 50.Yıl (C) Açıktan ve Naklen Atama İzin İşlemleri Genel yatırım ve finansman kararnamesi ile 2006/9 sayılı Başbakanlık Genelgesi çerçevesinde KİT’lerin ve düzenleyici ve denetleyici kurumların açıktan ve naklen atama izin işlemlerini yürütmek.

17 Dikkat Ettiğimiz Hususlar
Kamu İktisadi Teşebbüsleri Birimi Dikkat Ettiğimiz Hususlar 50.Yıl Kamu iktisadi teşebbüslerinin açıktan atama izin taleplerinde hangi statüde personel alacaklarının belirtilmediği, Düzenleyici ve denetleyici kurumlarda ise taleplerin yeterince gerekçelendirilmediği, görülmektedir.

18 (D) Ücretlere İlişkin YPK Karar Taslağının Hazırlanması
Kamu İktisadi Teşebbüsleri Birimi 50.Yıl (D) Ücretlere İlişkin YPK Karar Taslağının Hazırlanması Her yıl ücretlere ilişkin “Yüksek Planlama Kurulu Karar Taslağı” Birimimiz tarafından hazırlanarak yüksek planlama kurulunun onayına sunulmaktadır. 

19 50.Yıl Kamu İktisadi Teşebbüsleri Birimi YPK Kararı ile;
399 sayılı KHK’ya tabi sözleşmeli personelin tavan ve taban ücretleri ile ek ödemeleri KİT’lerde yönetim, denetim ve tasfiye kurulu üyelerine ödenecek ücretler, BOTAŞ, TPAO,TEMSAN ve KIYEM’ de çalışan kapsam dışı personelin tavan ve taban ücretleri, KALKINMA ve EXİMBANK’ ta çalışan sözleşmeli personelin tavan ve taban ücretleri, tespit edilmektedir.

20 Konu ile ilgili talepler
Kamu İktisadi Teşebbüsleri Birimi Konu ile ilgili talepler 50.Yıl Sözleşmeli personele ödenen ek ödeme oranlarının yeniden düzenlenmesi, Sözleşmeli personelin ücret tavanlarının yükseltilmesi, Sözleşmeli personel unvanlarının ücret gruplarının değiştirilmesi, hususları bulunmaktadır.

21 Talepler incelenirken
Kamu İktisadi Teşebbüsleri Birimi Talepler incelenirken 50.Yıl Unvanların Bakanlar Kurulu Kararı ihdas edilen unvanlar arasında yer alıp almadığı, Ücret taleplerinde kamu kesimi genel ücret dengesi gözetilip gözetilmediği, Unvanların ücret gruplarının değiştirilmesinde ise; eğitim düzeyi, yürüttüğü görev göz önünde bulundurulup bulundurulmadığı, hususlarına dikkat edilmektedir.

22 (E) Zam ve Tazminat Cetvellerinin Kontrolü
Kamu İktisadi Teşebbüsleri Birimi (E) Zam ve Tazminat Cetvellerinin Kontrolü 50.Yıl Konu ile İlgili Bakanlar Kurulu Kararları çerçevesinde KİT’lerde çalışan 657 sayılı Kanuna tabi personele ait zam ve tazminat cetvellerinin kontrolünün yapılması,

23 (F) Fazla Çalışma İzin İşlemleri
Kamu İktisadi Teşebbüsleri Birimi (F) Fazla Çalışma İzin İşlemleri 50.Yıl 399 sayılı Khk’nin 30 uncu maddesi çerçevesinde KİT’lerdeki sözleşmeli personelin limiti aşan fazla çalışmalarına izin vermek. 657 sayılı Kanunun 178 inci maddesi çerçevesinde KİT’ lerdeki memur statüsündeki personelin fazla çalışmalarına bakanlar kurulu kararı öncesi izin vermek,

24 (G) Geçici İş Pozisyonları Vize İşlemleri
Kamu İktisadi Teşebbüsleri Birimi 50.Yıl (G) Geçici İş Pozisyonları Vize İşlemleri 5620 sayılı Kanun İle Genel Yatırım ve Finansman Kararnamesi çerçevesinde kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarında çalıştırılacak geçici işçilere ait geçici iş pozisyonlarını vize etmek.

25 50.Yıl TEŞEKKÜR EDERİZ


"50.Yıl T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları