2011 YILI BAŞLICA ÇALIŞMALAR. 4703 Sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Ve Uygulanmasına Dair Kanun” ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DENETÇİ BELGESİ VİZE İŞLEMİ
Advertisements

ÇEVRE SAĞLIĞI DAİRE BAŞKANLIĞI SU GÜVENLİĞİ ŞUBESİ
TIBBİ CİHAZLAR UYARI SİSTEMİ
MEVCUT MEVZUAT ve UYGULAMALAR İZODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
tarih sayılı resmi gazetede yayınlanan 97/9196 sayılı bakanlar kurulu kararı ile AB Teknik Mevzuatı çerçevesinde AB’nin 89/106/EEC sayılı.
KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER
T.C ÇOBANLAR KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği 2013.
ÇEVRE GÖREVLİSİ/ ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI
Standart ve Akreditasyon Daire Başkanlığı
BRİFİNG DOSYASI AĞUSTOS 2012
TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI
Denetim Planının Hazırlanması
MEVZUAT Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Ambalaj Atıklarının.
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
UYGUN AVUKATLIK BÜROSU NİSAN 2011 BİLGİ NOTU I Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru.
 Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak ve Şubat aylarında 18 İlçe ve İl Merkezinde Av Komisyonu toplantıları tamamlandı.  Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak Şubat.
BÜLENT DURLANIK BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI
HAKSIZ REKABET Burhan KARAHAN BİTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı 29 Mayıs 2014 TOBB Konferans Salonu - Ankara.
T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ERZURUM İL MÜDÜRLÜĞÜ
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI
Sanayi Genel Müdürlüğü Ana Metal Sanayi Şubesi
* Bağlı ve ilgili kuruluşlar hariç. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin inşa, güçlendirme, tadil ve esaslı onarımlarına ait, proje, yaklaşık.
YÖNETMELİK 25 Haziran 2007 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
 İdareler ve sektörden gelen taleplerin değerlendirilmesi sonucunda katılım ve rekabeti artıracak şekilde yapım işleri ihalelerini ilgilendiren önemli.
İMAR İSKAN VE KOOPERATİF ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Yapı Malzemeleri Yönetmeliği TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ
İLAÇ VE ECZACILIK ŞUBESİ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
DIŞ TİCARET VERİ SİSTEMİ
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI YALOVA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
Ürün Güvenliği Sistemi ve İthalat Denetimleri
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
BİYOSİDAL ÜRÜNLER PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ
T.C. ÇAMLIHEMŞİN KAYMAKAMLIĞI İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN YILI ÇALIŞMALARI Mustafa UZUN İlçe Özel İdare Müdürü V.
4703 SAYILI ÜRÜNLERE İLİŞKİN TEKNİK MEVZUATIN HAZIRLANMASI VE UYGULANMASINA DAİR KANUN Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı Çevre.
4703 SAYILI KANUN 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun 11/07/2001 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
İSTANBUL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
İdarede yatırım, harcamaya dönük işlemler varsa
YAPI DENETİMİ VE YAPI MALZEMELERİ İŞLERİ
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı
Tehlİkelİ Atiklarin Taşinmasi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü
DETERJANLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
EDDY AKIM AYRIŞTIRICISI. MİSYONUMUZ, VİZYONUMUZ, TEMEL İLKE VE DEĞERLERİMİZ Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde; sanayici, veli, esnaf ve sanatkârlarıyla.
DENETÇİ İŞE BAŞLAMA. Bakanlığımızın Tarih ve 1315 sayılı yazısına istinaden denetçi, kontrol elemanı ve yardımcı kontrol elamanlarının yapı.
YAPI MALZEMELERİ & PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ
KIRŞEHİR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DOĞALGAZ DAĞITIM ŞEBEKESİ VE
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK VE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SANAYİ ŞUBESİ EKO TASARIM VE ENERJİ ETİKETLEMESİ.
Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar
YAPI DENETİMİ VE YAPI MALZEMELERİNDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İŞLERİ
PGD; Yapı malzemelerinin piyasaya arzı, dağıtımı veya piyasada iken Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine veya Yönetmelikte atıfta bulunulan teknik şartnamelere.
YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KIRŞEHİR ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
ERZURUM ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ YAPI MALZEMELERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ.
Muayene Gözetim Merkez Başkanlığı İthalat Denetimleri ve
992 SAYILI KANUN KAPSAMINDA BULUNAN TIBBİ TAHLİL LABORATUARLARI DENETİM FORMU.
TAREKS VE TSE UYGULAMALARINDA GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ YÖNÜNDEN BAKIŞ AÇISI
ULUSAL YAPI DENETİM SİSTEMİ
Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
TÜTÜN – ALKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI. VİZYON: * Türkiye’de üretilen tütünlerin yurt içi ve dünya tütün kullanımı içindeki payının artırılmasına ve ülkemizin.
Sunum transkripti:

2011 YILI BAŞLICA ÇALIŞMALAR

4703 Sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Ve Uygulanmasına Dair Kanun” ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (89/106/EEC) kapsamında Piyasa Gözetim ve Denetim faaliyetleri sürdürülmektedir. ÜRETİCİ YETKİLİ KURULUŞ (BAKANLIK) DAĞITICI

Bakanlığımızın iller denetim programı kapsamında Piyasa Gözetim Denetimi elemanlarınca ilimiz dâhilinde ki Hazır Beton, Doğal taş ve Agrega üreticilerine yönelik toplam 58 denetim gerçekleştirilmiştir.

Tarihinde Doğal taş üreticilerine, tarihinde Hazır Beton Üreticilerine Yönelik Müdürlüğümüz hizmet binasında 4703 Sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Ve Uygulanmasına Dair Kanun” uyarınca ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (89/106/EEC) çerçevesinde il sınırları dâhilinde ki üreticilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

Doğal taş ve agrega üreticilerinin piyasa arz ettikleri ürünlerin uyumlaştırılmış Avrupa standartlarında üretim yapmaları için Piyasa Gözetim ve Denetimi elemanlarımızca 19 adet denetimde bulunulmuştur. Gerekli standartları sağlamaları için yasal süre verilmiştir.

Hazır Beton üreticilerine yönelik 2011 yılı içersinde üreticilerin piyasaya arz ettikleri ürünlerin güvenirliğini test etmek için 39 adet denetim yapılmış olup Müdürlüğümüz laboratuarında gerekli standartlara uygun olup olmadığı test ve muayene edilmiştir. Bu denetimler sonucunda piyasaya güvensiz ürün arz ettikleri tespit edilen Hazır beton üreticilerine yönelik gerekli yazılı uyarılar yapılmış, uygunsuz üretime devam ettiği tespit edilen Hazır Beton üreticilerine idari cezai yaptırımlar uygulanmıştır.

İlimiz dâhilinde inşa edilmekte olan tüm yapıların yapı malzemeleri (Hazır Beton ve Nervürlü Demir) Müdürlüğümüz laboratuarı tarafından test ve muayene edilmektedir.

2011 yılı içerisinde Yapı Denetim Şube Müdürlüğü olarak ilimizde faaliyet gösteren Bayburt Yapı Denetim ve Çoruh Yapı Denetim firmalarının kontör yükleme, denetçi giriş,istifa ve vize vb. işlemleri gerçekleştirilmiştir yılı içerisinde Müdürlüğümüz Bayburt Yapı Denetimini 3 büro ve 6 şantiye olmak üzere toplam 9 kez denetlemiştir yılı içerisinde Müdürlüğümüz Çoruh Yapı Denetimini 2 büro ve 6 şantiye olmak üzere toplam 8 kez denetlemiştir.

tarihinde Yapı Denetim Firmaları ve İlgili İdarelere Yapı Denetim Mevzuatı ve Yapı Denetim Sistemi hakkında bilgilendirme eğitimi yapılmıştır tarih ve sayılı Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları İle Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik ile beraber tarihinden itibaren inşaatlarda ustalık belgesi olmayan kişiler çalıştırılmayacaktır. Bu nedenle Müdürlüğümüz 2017 yılına kadar geçerli olan Geçici Ustalık Belgesi vermektedir tarihine kadar toplam 205 adet Geçici Ustalık Belgesi verilmiştir.

tarih ve sayılı Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları İle Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik ile beraber tarihinden itibaren yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi vb. evraklarda kullanılmak ve her birinin denetlenebilmesi için ayrı ayrı kayıt altına alabilmek için Müteahhit yetki numarası kullanma zorunluluğu gelmiştir. Bu kapsamda 8 adet Müteahhitlik yetki numarası verilmiştir.