Leonardo da Vinci Hareketlilik Bölgesel Bilgilendirme Toplantıları.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yoğun Programlar (IP - Intensive Programmes)
Advertisements

AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları Bütçe Sunumu PROGRAMI.
S. 1 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı LEONARDO DA VİNCİ Hareketlilik: Mali Yönetim.
Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci HAREKETLİLİK
Leonardo da Vinci Hareketlilik Proje Yönetimi
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Faaliyeti
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Şubat 2007.
Akademik Gelişim Birimi Etkinlikleri
ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Eylül 2013 GİRİŞ.
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
LEONARDO DA VINCI PROGRAMI PROJE DÖNGÜSÜ
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
LdV Programı Koordinatörü
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
ERASMUS+ ( ) MESLEKİ EĞİTİM HAREKETLİLİK FAALİYETİ
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
Bütçe Formunun Doldurulması
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
LEONARDO DA VİNCİ PROGRAMI
Teklif Çağrısı Ulusal Öncelikler
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Üçüncü ülkelerle işbirliği projelerii (Dizin 1.3.5)
«QUALITY ASSURANCE IN ECVET MOBILITY»
SEKTÖREL YATIRIM ALANLARINDA GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ II HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Kasım 2013 GİRİŞ.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İşbirliği Projeleri( Dizin )
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı YENİLİK TRANSFERİ PROJELERİ 2008.
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI Prof.Dr.Fazilet N.Alayunt.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 5-6 MART 2009 SAMSUN/TÜRKİYE.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
Comenius Okul Ortaklıkları
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI Ocak 2009.
Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi
Proje Yönetimi.
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
ORDU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARGE BİRİMİ-PROJELER EKİBİ
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
YEREL STÖ’LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI
2019 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Bilgilendirme Sunumu
Sunum transkripti:

Leonardo da Vinci Hareketlilik Bölgesel Bilgilendirme Toplantıları

Hareketlilik (Mobility) Faaliyeti Mesleki eğitimle ilgili bir proje kapsamında mesleki eğitimle ilgili kişilerin, sağlanan hibe ile, belirli bir süre için, AB üyesi bir ülkedeki kuruluşa gönderilmesidir.

Hareketlilik (Mobility) Faaliyeti Proje temelli bir faaliyettir. Hayatboyu Öğrenme Programına üye 33 ülkede yürütülmektedir. Tüm ülkelerde geçerli kurallara ek olarak ülkelere özgü kurallar olabilir. Kurumsal başvuru şarttır. Hibe kalemleri: yönetim, hazırlık, seyahat ve harcırah Bir teklif döneminde bir kişi bir kez yararlanabilir.

Hareketlilik (Mobility) Faaliyeti

2013-Hareketlilik Hibe Kalemleri (Bir katılımcı için) 18 yaşından küçük IVT öğrencileri için her 7 kişiye 1 refakatçi, Gerekçelenmek suretiyle her bir engelli için 1 refakatçi IVT (Initial Vocational Training) PLM (People in the Labour Market) VETPRO (VET Professionals) Yönetim ve Organizasyon (Refakatçi hariç) 100 € Pedagojik, kültürel ve dil hazırlığı (Refakatçi hariç) 250 € 100 € Seyahat (% 40 ve üzeri engeli için % 50’ye kadar ek katkı) 600 € Yurtdışı Harcırah (% 40 ve üzeri engeli için % 50’ye kadar ek katkı) Ülke ve süreye göre değişen rakamlar için; harcırah tablosuna bakılmalıdır. (13 hafta ve üzeri yurtdışı faaliyette seyahat harcırah kalemine dahildir.)

Hareketlilik Projesi Sunma

Proje Ortakları

Proje Döngüsü Nihai Rapor Projenin Uygulanması Desteklenen Projelerin İlanı İçerik Değerlendirmesi (Bağımsız Dış Uzman) Ön Değerlendirme (Ulusal Ajans Personeli) Başvuruların Alınması

Başvurunun Değerlendirilmesi Kalite Değerlendirmesi (İçerik Değerlendirmesi; Puanlama) Uygunluk Değerlendirmesi (Ön Değerlendirme)

Ön Değerlendirme 2013 başvuru formunun kullanılması Başvuru formunun TURNA sisteminden sunulması Çıktının yasal temsilci tarafından imzalanması Son başvuru tarihi (01 Şubat 2013) Tüzel kişilik AB üyesi bir ülkenin ortaklığı Özel kuruluşlardan istenen belgeler

Teklif Çağrısı İdari Tedbirler 1.Kurumsal: Her bir kurum/kuruluş, hareketlilik faaliyet alanı içindeki üç tür hedef gruba yönelik (IVT, PLM, VETPRO) en fazla birer adet proje sunabilecektir. Ancak her kurum/kuruluşdan en fazla bir adet proje kabul edilecektir. Bu çerçevede, aynı kurum/kuruluşun birden fazla proje başvurusunun desteklenebilir bulunması durumunda IVT ve PLM projeleri tercih edilecektir Teklif Çağrısı döneminde kabul listesinde yer almış projesi bulunan kurumların, 2013 döneminde yapacakları başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu tedbir üniversitelerde fakülteler, yüksekokullar ve enstitüler; Bakanlıkların merkez teşkilatlarında genel müdürlükler, müstakil daire başkanlıkları, taşra teşkilatlarında ise il ve ilçe düzeyindeki yapılanma temel alınarak uygulanacaktır. İdari yapılanmasının çeşidi konusunda tereddüt oluşan kurumlar için Başkanlığımızın kararı esas alınacaktır.

2. Niyet Mektubu: Proje tekliflerinde en az biri AB’ye üye olmak üzere program üyesi Avrupa ülkelerinde bulunan tüm yurtdışı ortaklardan ve Türkiye’de faaliyet gösteren tüm yurtiçi ortaklardan alınmış niyet mektupları başvuru formuna eklenmelidir. Bu niyet mektuplarının fotokopi, faks ya da taranmış kopyaları başvuru aşamasında yeterli olacak ancak hibe sözleşmesi aşamasında tüm ortaklara niyet mektuplarının asıllarının temin edilmesi gerekecektir. Hareketliliğin aracı kurumlar vasıtasıyla gerçekleştirileceği durumlarda, başvuru esnasında söz konusu aracı kurumun niyet mektubu yeterli olacaktır. Bununla birlikte, hibe sözleşmesi aşamasında tüm alıcı ortaklardan niyet mektubu temin edilmesi gerekmektedir. Teklif Çağrısı İdari Tedbirler

3. Katılımcı Sayısı: PLM hedef gruplarına yönelik olarak sunulacak proje teklifinin katılımcı sayısı en fazla 40 olabilir. Bu sayıyı aşan projeler uygunluk aşamasında elenecektir. Teklif Çağrısı İdari Tedbirler

Ulusal idari tedbirlere ek olarak aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi önem arz etmektedir; Proje uygulama aşamasında; bir katılımcı Leonardo da Vinci Hareketlilik projeleri kapsamında bu Teklif Çağrısı döneminde sunulan projelerin yerleştirme faaliyetine sadece bir kez katılabilecektir. Bir kurum/kuruluş kendi başvurusu haricinde başka bir projede gönderen ortak olarak sadece bir kez yer alabilecektir. Proje teklifinin sunulmasından itibaren, projenin bütün aşamalarında gerek Ulusal Ajans gerekse proje ortaklarıyla iletişimi sağlaması beklenen irtibat kişisinin proje başvurusunda bulunan ilgili kurumda çalışıyor olması gerekmektedir. Teklif Çağrısı İdari Tedbirler

1. Coğrafi yaygınlaşmanın sağlanması: 2012 Teklif Çağrısı kapsamında hibe almamış aşağıdaki 9 ilden gelecek IVT ve PLM projelerine ek 3 puan verilecektir. Bu iller şunlardır: Aksaray, Artvin, Bingöl, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir, Niğde ve Siirt. 2. Ortaklığın yapısı: En az iki sivil toplum kuruluşu ve/veya KOBİ’yi projesine dahil eden kamu kurumlarından gelen projelere ek 3 puan verilecektir. 3. Dezavantajlı Gruplar: En az iki engelli katılımcı göndermeyi planlayan ve bunu proje metninde ortaya koyan projelere ek 3 puan verilecektir. Teklif Çağrısı Ulusal Öncelikler

4. Kurum Çeşidi: Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Bakanlığa bağlı meslek liseleri, Milli Eğitim Müdürlükleri ile Mesleki Eğitim Merkezlerinden gelecek IVT projelerine ek 3 puan verilecektir. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Bakanlığa bağlı meslek liseleri, Milli Eğitim Müdürlükleri ve Mesleki Eğitim Merkezleri ile Ticaret ve Sanayi Odalarından gelecek PLM projelerine ek 3 puan verilecektir. Mesleki eğitimde politika yapıcı kamu kurumlarından gelecek VETPRO projelerine ek 3 puan verilecektir. Teklif Çağrısı Ulusal Öncelikler

5. Öncelikli Meslekler ve Tematik Alanlar Aşağıdaki mesleklerden birine yönelik yerleştirme yapmayı hedefleyen IVT ve PLM projelerine ek 3 puan verilecektir: Turizm Otelcilik Elemanı Hemşire CNC Tezgah Operatörü Dokuma Makineleri Operatörü İplikçi Dikiş Makinesi operatörü Plastik Mamuller İmal İşçisi Kaynakçı Teklif Çağrısı Ulusal Öncelikler

Mesleki eğitimde aşağıdaki temalardan birini çalışmayı hedefleyen VETPRO projelerine ek 3 puan verilecektir: Mesleki Eğitimde Avrupa Kalite Güvencesi Referans Çerçevesi (EQAVET) ile ilişkili olarak mesleki eğitimde kalite güvencesi, Mesleki Eğitimde Avrupa Kredi Transfer Sisteminin (ECVET) uygulanması veya uyarlanması, Mesleki eğitim ve öğretimde yabancı dil öğretilmesi. Teklif Çağrısı Ulusal Öncelikler

Kalite Kriterleri

İçerik Değerlendirmesi ve Puanlama Kalite (içerik) değerlendirmesi iki bağımsız dış uzman tarafından yapılır. İki puanın ortalaması 50 ve üzeri olursa proje desteklenmeye aday haline gelir. İki puan arasında 25 veya üzeri fark oluşursa proje üçüncü bir uzman tarafından değerlendirilir. Üç puandan birbirine yakın olan iki puanın ortalaması projenin değerlendirme puanını oluşturur. Proje için talep edilen ek puanın (en fazla 15) eklenmesiyle projenin nihai puanı netleşir. Bütçenin karşılayabildiği sayıda proje desteklenir.

Faydalı Dokümanlar Konsey Kararı Avrupa Komisyonu Genel Teklif Çağrısı Ulusal Teklif Çağrısı 2013 Hareketlilik Projeleri Başvuru Rehberi (Adım Adım Başvuru Formu) Avrupa’da ve Türkiye’de yapılan Hareketlilik Projeleri için;