Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı"— Sunum transkripti:

1 Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
Uluslararası İlişkiler Birimi 10/11/2016

2 İçerik Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Çalışma Takvimi Tanınma/Hatırlatmalar Personel Hareketliliği Başvuruları Ortak Ülke Hareketliliği

3 2017-2018 Öğrenim Hareketliliği Çalışma Takvimi
13 Ocak 2017 Kurumlararası anlaşma son tarih 01-24 Şubat 2017 başvuruların online olarak alınması 7-8 Mart 2017 Dil sınavları 14 Mart Yabancı dil sınavı sonuçlarının ilanı 20 Mart Öğrenci başarı puanlarına göre listelerin ilanı 22,23,24,27,28 Mart 2016 yerleştirme toplantıları 10 Mart 2017 tarihinde bölüme ait toplantı günü ve saati duyurulacak.

4 3 Nisan 2017 yerleştirme sonuçlarının duyurulması
3 Nisan 2017 itibariyle koordinatörlerin öğrencilerin seçildikleri kurumu bilgilendirmesi 10 Nisan 2017 son feragat tarihi 12-14 Nisan 2017 Oryantasyon programı

5 2017-2018 Staj Hareketliliği Çalışma Takvimi
13 Ocak 2017 Ortak anlaşmalar için son tarih 24 Şubat 2017 Bireysel anlaşmalar için son tarih 01-24 Şubat 2017 Başvuruların alınması 7-8 Mart 2017 Dil sınavları 14 Mart 2017 Yabancı dil sınavı sonuçlarının ilanı 28 Mart 2017 Staj hareketliliği sonuçlarının ilanı

6 Önemli Hatırlatmalar Öğrenim anlaşmaları dikkatlice incelendikten sonra imzalanmalı. Birim belgede listelenen ve KOÜde tanınacağı öngörülen derslerin seçiminde yetki sahibi değil. Belge kredi ve format uygunluğu açısından değerlendiriliyor. Alınacak ve tanınacak kredilerde üst ve alt limitlere riayet edilmeli. Öğrenim anlaşmasında değişiklik yapıldıysa belgenin imzalanması ve birime sunulması değişim sonuna ertelenmemeli.

7 Ders seçimi ve eşleştirme yapılırken öğrencileri değişimin başından mağdur edecek durumlardan kaçınılmalı. Değişim sonunda tanınma yapılırken öğrenim anlaşmasına uymayacak şekilde tanınma yapılamamalı. Ders eşleştirmesinde öğrencinin KOÜde daha önce aldığı ve başarılı olduğu dersler yazılmamalı. Öğrencinin aldığı dersler, kredileri ve kodlarını gösteren nihai belge yurt dışından alınan not dökümüdür. Dersler açılırken kredi, isim ve kod açısından not dökümü dikkate alınmalı.

8 Zaruri durumlarda (eşleşen dersin açılamaması) sadece intibak kararında değişiklik yapılarak eşleştirme değiştirilebilir. Öğrenciler değişim sonrasında KOÜde yaşanabilecek ders çakışması konusunda uyarılmalı Öğrenciler mezuniyet için toplam kredi sayısına dikkat etme konusunda uyarılmalı. Erasmus değişimi dolayısıyla kredi eksikliği olabilir. Tanınma işlemleri geciktirilmeden ve doğru bir biçimde yapılmalı. Düzeltmeler öğrenci mağduriyetine ve birimin zamanında işlem yapamamasına sebep oluyor.

9 KATILIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…

10 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
Sevilcan Özcan

11 Erasmus+ Personel Hareketliliği
Ders Verme Hareketliliği Ders vermekle yükümlü olan tüm akademik personel (yardımcı doçent, doçent ve profesörler, okutmanlar ve öğretim görevlileri) Erasmus Beyannamesi sahibi bir yükseköğretim kurumu Kurumlararası anlaşma şartı Eğitim Alma Hareketliliği Bütün idari personel ve öğretim elemanları (araştırma görevlileri, okutmanlar, uzmanlar ve öğretim görevlileri) Erasmus Beyannamesi sahibi bir yükseköğretim kurumu Kurumlararası anlaşma / Davet mektubu

12 Ders Verme Hareketliliği Diğer Şartlar
Hareketlilik,  en geç 30 Mayıs 2018 tarihine kadar gerçekleşmelidir. Hareketlilik süresi, seyahat hariç 2-5 gün ile sınırlandırılmıştır. Ders verme hareketliliğine başvuran personel aynı başvuru döneminde eğitim alma hareketliliğine başvuramaz. Ders verecek personelde yabancı dil şartı aranır. Değişimden faydalanmaya hak kazanan personel, gideceği kurumda en az 8 saat ders vermelidir. Puanlarda eşitlik olması durumunda, Kocaeli Üniversitesi’ndeki hizmet yılı daha uzun olan personel öncelikli kabul edilir. Engelli personel, ihtiyacı doğrultusunda ve Ulusal Ajans’a yapılan başvuru neticesinde, hareketlilik toplam hibesini geçmeyecek şekilde ek hibe alabilir. İsteyen personel, değişim hareketliliğinden hibesiz yararlanabilir.

13 Eğitim Alma Hareketliliği Diğer Şartlar
Hareketlilik,  en geç 30 Mayıs 2018 tarihine kadar gerçekleşmelidir. Hareketlilik süresi, seyahat hariç 2-5 gün ile sınırlandırılmıştır. Eğitim alma hareketliliğine başvuran personel, aynı başvuru dönemi içerisinde ders verme hareketliliğine başvuramaz. Hareketlilikten adil bir şekilde faydalanılması için, gelen bütçe ikiye bölünür ve idari ve akademik personeller iki ayrı listede değerlendirilir. Eğitim alacak personelde yabancı dil şartı aranmaz; fakat yabancı dil puanı varsa seçilme puanına etki eder. Engelli personel, ihtiyacı doğrultusunda ve Ulusal Ajans’a yapılan başvuru neticesinde, hareketlilik toplam hibesini geçmeyecek şekilde ek hibe alabilir. İsteyen personel, değişim hareketliliğinden hibesiz yararlanabilir.

14 Başvuru Süreci  2016 – 2017 Akademik Yılı Erasmus+ Personel Hareketliliği Çalışma Takvimi  24 Ekim – 25 Kasım 2015 Başvuru için gerekli belgelerin Uluslararası İlişkiler Birimi’ne teslim edilmesi 05 Aralık 2016 Personel Hareketliliği Başvuru Listelerinin ve Yerleştirmelerin sitemizden Duyurulması 05-09 Aralık 2016 Yerleştirme Sonuçlarına İtiraz Feragat Dilekçelerinin teslim edilmesi (Dilekçeler Belgegeçer veya Elektronik Posta ile de iletilebilir)

15 Gerekli Belgeler Ders Verme Hareketliliği Eğitim Alma hareketliliği
Başvuru Formu Öğretim Programı (Teaching Mobility Agreement) Yabancı dil sertifikası (*) Engel raporu / Engel kartı fotokopisi Başvuru Formu Eğitim Programı (Training Mobility Agreement) Davet mektubu (Eğitim alma faaliyetinde kurumlararası anlaşma olmaması halinde) Yabancı dil sertifikası (Zorunlu değildir.) Kocaeli Üniversitesi’nde göreve başlama tarihini gösterir belge Engel raporu / Engel kartı fotokopisi

16 Seçilme Ölçütleri Ders Verme Hareketliliği Eğitim Alma Hareketliliği
Taban puan (Her başvuru sahibi için) +50 Daha önce eğitim alma hareketliliğinden faydalanmamış Kocaeli Üniversitesi personeli +10 Kocaeli Üniversitesi’ndeki hizmet yılı +(Her bir yıl için 1 puan eklenir) Koordinatörlük görevi +5 Engelli personel Yabancı dil puanı + (Dil puanı X %20) Son üç yıl içinde faydalandı ise -40 Daha önceki yılda mücbir sebepler (ölüm, hastalık, afet vb.) dışında hakkından vazgeçmiş olma -20 Taban puan (Her başvuru sahibi için) +50 Daha önce ders verme hareketliliğinden faydalanmamış Kocaeli Üniversitesi personeli +10 Yabancı dil puanı + (Dil puanı X %20) Engelli personel +5 Koordinatörlük görevi Son üç yıl içinde faydalandı ise -40 Daha önceki yılda mücbir sebepler (ölüm, hastalık, afet vb.) dışında hakkından vazgeçmiş olma -20

17 2016-2017 Döneminde Hareketlilikten Faydalanacak Tahmini Personel Sayısı
Faaliyet Türü Hibe Miktarı (Euro Cinsinden) (Bireysel Destek ve Seyahat) Personel Sayısı Ders Verme 8 Eğitim Alma 7

18 Hibe Hesaplanması

19 TEŞEKKÜRLER Sevilcan Birnur Özcan sevilcanerskou@gmail.com
Tel:

20 Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (Program Ülkeleri ile Ortak Ülkeler arasında yükseköğretim öğrenci ve personel hareketliliği) 

21 Ülkeler

22 Ülkeler

23 Proje Başvuru Tarihi: 2 Şubat 2017
Proje Başvurusunda UİB Tarafından Doldurulacak Kısımlar; 1-Relevance (Strateji benzerliği vb.) 2-Cooperation (Görev, rol ve sorumluluklar) 3-Design and Implementation (Destek ve tanınma) 4-Impact (Yerel, Bölgesel, Ulusal)

24 Anlaşma Bulunması ve anlaşma yapılan kurum hakkında bilgilerin edinilmesi önemli.


"Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları