Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YEREL STÖ’LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YEREL STÖ’LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI"— Sunum transkripti:

1 YEREL STÖ’LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI
BİRLİKTE YEREL STÖ’LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

2 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
BİRLİKTE DESTEK PROGRAMI Uygulama Modalitesi IPA 2015 Programlaması içinde – AB tarafından desteklenen “Yerel Örgütler için Stratejik Kapasite Geliştirme Programı” Hibe Projesi kapsamında bir alt-hibe uygulaması Sözleşme Makamı: STGM Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

3 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
BİRLİKTE DESTEK PROGRAMI Amaç Hak temelli çalışan yerel STÖ’lerin; varoluşlarını sürdürebilmelerine, temel amaçlarını yerine getirebilmelerine, ve kurumsal gelişimlerine/güçlenmelerine, katkıda bulunmak; Yerel düzeyde işbirlikleri geliştirerek sivil toplum alanına katkıda bulunmak isteyen ulusal STÖ’lere de destek sağlamak. Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

4 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
BİRLİKTE DESTEK PROGRAMI Kapsam Program eş zamanlı yürütülecek iki destek mekanizmasından oluşuyor; Kurumsal hibe desteği Rehberlik programı Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

5 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
Kapsam Kurumsal hibe desteği Herhangi bir proje geliştirme ön koşulu olmaksızın başvuru sahibi STÖ’nün temel amaçlarına ulaşmak için yürüttüğü faaliyetlerin maliyetlerini ve kurumsal sabit giderlerini (personel, kira, aidat vb.) karşılar. Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

6 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
Kapsam Rehberlik Programı Hibeden faydalanan tüm STÖ’ler iki yıl boyunca bir rehberlik (mentorluk) programına dahil olur. Her STÖ ile birebir çalışma yapılır, ihtiyaçlar ve gelişim hedefler belirlenir - Yol Arkadaşlığı Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

7 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
Program Bileşenleri Bileşenler Birlikte Destek Programı hedef gruplarına göre farklılaşan iki ayrı bileşen olarak tasarlanmıştır; 1. Grup Hibe Yararlanıcıları - Yerel STÖ’ler 2. Grup Hibe Yararlanıcıları - Ulusal STÖ’ler Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

8 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
BİRLİKTE – Bileşen 1 Süre 24 ay Toplam Bütçe Euro Her bir Başvuru Sahibi STÖ’nün kullanabileceği en yüksek hibe İki yıl için toplam maksimum Euro, ilk yıl için maksimum Euro Her bir başvuru sahibi STÖ birinci yıl için yıllık kurumsal bütçe toplamının en fazla yüzde 90’ını, ikinci yıl için ise en fazla yüzde 70’ini bu Program aracılığıyla karşılayabilir. Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

9 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
BİRLİKTE – Bileşen 1 Uygun Başvuru Sahipleri Son üç yıldaki (2014, 2015 ve 2016 yılları) toplam geliri TL’yi aşmayan yerel STÖ’ler (dernekler, vakıflar ve kâr amacı gütmeyen kooperatifler), Yerel STÖ: Belirli bir yerleşim merkezinde yerel bir girişim yoluyla öncelikli olarak o yerin sorunlarıyla ilgilenmek üzere kurulmuş ve faaliyet gösteren STÖ’ler, Faaliyetlerini hak temelli bir bakış açısı ile yürütüyor olmak, Programın desteklediği tematik alanlardan en az birisi ile örtüşen faaliyet alanına/hedefe sahip olmak Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

10 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
BİRLİKTE – Bileşen 2 Süre 24 ay (hibe desteği sadece ilk yıl için sağlanır, rehberlik programı ikinci yıl da devam eder) Toplam Bütçe Euro Her bir Başvuru Sahibi STÖ’nün kullanabileceği en yüksek hibe Sadece birinci yıl için en çok Euro Her bir başvuru sahibi STÖ gelirlerinin en fazla yüzde 70’ini bu Program aracılığıyla karşılayabilir. Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

11 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
BİRLİKTE – Bileşen 2 Uygun Başvuru Sahipleri Son üç yıldaki (2014, 2015 ve 2016 yılları toplamı) geliri TL’yi aşmayan STÖ olmak (dernekler, vakıflar ve kâr amacı gütmeyen kooperatifler), Son 5 yıl içerisinde en az 2 hibe projesi (AB ya da başka bir donör kurum tarafından desteklenmiş proje) yürütmüş olmak; Faaliyetlerini hak temelli bir bakış açısı ile yürütüyor olmak, Programın desteklediği tematik alanlardan en az birisi ile örtüşen faaliyet alanına/hedefe sahip olmak, STÖ’nün misyonu/hedeflerinin bir parçası olarak yerel ortaklarla çalışmalar yürütüyor/yürütmeyi planlıyor olmak. Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

12 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
Bileşen 1 & Bileşen 2 Uygun Tematik Alanlar Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. İnsan hakları, Engelli hakları, İfade özgürlüğü, Gençlik hakları, Kadın hakları, Çevre, doğa koruma ve/veya hayvan hakları, Sığınmacı/mülteci hakları, Kent hakkı, LGBTİ hakları, Dijital haklar, Çocuk hakları, Kültürel haklar

13 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
Bileşen 1 & Bileşen 2 Uygun giderler İnsan kaynakları, Seyahat ve harcırah, Ofis kirası, aidat, yakıt, ısınma vb. diğer sabir giderler, Ekipman (talep edilen toplam bütçenin % 30’undan fazla olamaz), Sarf ve tedarik malzemeleri, Başvuru sahibi STÖ’nün temel faaliyetlerine ilişkin her türlü gider (konferans, eğitim, toplantı, vb.) Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

14 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
Bileşen 1 & Bileşen 2 Uygun giderler Araştırma ve yayınlar, bunların yaygınlaştırılması için gerekli giderler, Her türlü kurumsal görünürlük ve tanıtım giderleri, Çeviri giderleri, Örgütsel kapasite gelişimine yönelik giderler, Etki değerlendirme, dış denetim vb giderler, Ayrımcılıkla mücadele, toplumsal cinsiyet eşitliği ve engelli haklarını anaakımlaştırma, çevresel anaakımlaştırma, dezavantajlı gruplar için eşit şartlar yaratmak ve benzeri çalışmalardan doğan maliyetler, Ulusal ve uluslararası ağ ve platformların üyelik aidatları, Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

15 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
Programa Nasıl Başvurulur? Başvuru evrakları 1 asıl 1 kopya olarak posta/kargo/elden teslim yoluyla STGM ofisine ulaştırılmalı; Teklif çağrısı yayım süresi: 2 ay Son başvuru tarihi - 8 Ocak 2018 Programa ve başvuruya ilişkin sorular: Sorular ve yanıtlar haftalık olarak yayımlanacak Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

16 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
Nasıl Değerlendirme Yapılır? Başvuruları kim(ler) değerlendirir? Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Değerlendirme Komitesi: 5 üye Bağımsız değerlendiriciler

17 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
Nasıl Değerlendirme Yapılır? 4-aşamalı değerlendirme süreci Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Başvuruların uygunluğu için ön-kontrol Başvuru formlarının değerlendirilmesi ve kısa liste Kısa listede kalan başvuru sahipleri ile yüz yüze görüşmeler Değerlendirme komitesinin nihai kararı

18 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
Nasıl Değerlendirme Yapılır? Başvuruların uygunluğu için ön-kontrol Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Son başvuru tarihi? Başvuru formu ve bütçe doldurulmuş mu? Diğer destekleyici evraklar? Başvuru sahibinin uygunluğu?

19 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
Nasıl Değerlendirme Yapılır? Başvuru formlarının değerlendirilmesi Bileşen 1 için temel değerlendirme kriterleri ve puan ağırlıkları Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Uygunluk, tutarlılık, ilgililik 30 puan Deneyim 20 puan Etkiye odaklı olma 15 puan STÖ yönetimi/değişime açıklık Yıllık faaliyet planı ve bütçe uygunluğu

20 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
Nasıl Değerlendirme Yapılır? Başvuru formlarının değerlendirilmesi Bileşen 2 için temel değerlendirme kriterleri ve puan ağırlıkları Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Uygunluk, tutarlılık, ilgililik 25 puan Deneyim 20 puan Etkiye odaklı olma STÖ yönetimi/değişime açıklık 15 puan Yıllık faaliyet planı ve bütçe uygunluğu

21 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
Nasıl Değerlendirme Yapılır? Başvuru formlarının değerlendirilmesi Kısa liste Değerlendirme sonucunda başvuru formlarına verilen puanlar yüksekten düşüğe sıralanır, talep edilen toplam fon tutarının hibe fonunun toplam bütçesinin 1,5 katına denk geldiği sayıda başvuru (tahmini yaklaşık 60 başvuru) kısa listede kalır. Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

22 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
Nasıl Değerlendirme Yapılır? 3. Yüz yüze görüşmeler Yüz yüze görüşmelerde temel alınacak değerlendirme kriterleri ve puan ağırlıkları Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Sahiplenme 15 puan Karar alma süreçleri 10 puan Hak temelli bakış açısı 20 puan Çalışma alanına yapılan katkı Taahhüt, motivasyon, değişime açıklık STÖ’nün örgütsel vizyonu

23 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
Nasıl Değerlendirme Yapılır? 4. Değerlendirme komitesinin nihai kararı Nihai değerlendirme puanı 2. aşamada başvuru formuna verilen toplam puanın % 60’ı, 3. aşamada yüz yüze görüşme sonucunda verilen toplam puanın % 40’ı dikkate alınarak hesaplanır. Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

24 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
Öngörülen zaman planı STGM’den açıklama talep etmek için son tarih: 22 Aralık 2017 STGM’nin açıklamaları yayımlayacağı son tarih: 26 Aralık 2017 Bilgilendirme toplantıları: 27 Kasım – 11 Aralık 2017 Başvuru evraklarının teslimi için son tarih: 8 Ocak 2018 Kısa listeye kalan başvuru sahiplerine haber verilmesi: 5 Mart 2018 Kısa listeye kalan başvuru sahipleriyle yüz yüze mülakatların yapılması: 12 Mart – 31 Nisan 2018 Hibe almaya hak kazanan adayların duyurulması: 8 Mayıs 2018 Sözleşmelerin imzalanması: 11 – 14 Mayıs 2018 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

25 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
Teşekkürler  Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.


"YEREL STÖ’LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları