ŞALPAZARI ÇOK PROGRAMLI LİSESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

DEĞİŞEN OKUL ROLLERİ.
ÖMER DERİNDERE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ Osmancık/ÇORUM
MERYEM ACAR İLK VE ORTA OKULU OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ
GÖNÜL KÖPRÜSÜ PROJESİ.
2014 YILINDA BAŞLAYAN YATIRIMLARIMIZ
NE YAPMAK İSTERDİNİZ PROJESİ
Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI HAZİRAN DÖNEMİ SEMİNER SUNUMU
Ø Eğitim süreci içersinde öğretim ve yönetim etkinliklerine paralel olarak, öğrencinin eğitimöğretim etkinliklerinden üst düzeyde yararlanmasını sağlamak.
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE MİLLİ E Ğ İTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
İSTATİSTİKİ BİLGİLERİN TOPLANDIĞI TÜM MODÜLLERDE YAPILACAK İŞLEMLER
 *İlçemizin nüfusu 20 bin 772 kişi olup, 9 bin kişi yeşil karttan faydalanmaktadır.Mahallemiz 1300 nüfusa sahiptir. Mahallemizde ortalama bir ailenin.
Patlangıç Ortaokulu Tanıtım Sunusu.
OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ Şalpazarı Atatürk Ortaokulu
OYNUYORUM, EĞLENİYORUM ÖĞRENİYORUM PROJESİ
IŞIKLI İLKÖĞRETİM OKULU
EDDY AKIM AYRIŞTIRICISI. MİSYONUMUZ, VİZYONUMUZ, TEMEL İLKE VE DEĞERLERİMİZ Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde; sanayici, veli, esnaf ve sanatkârlarıyla.
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
CEYHAN TİCARET MESLEK LİSESİ “OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA YÜRÜTÜLEN FAALİYET RESİMLERİ.
Okulun Tarihçesi Okulumuz Uşak merkezde Cumhuriyet Mahallesi´nde kendi adını taşıyan sokak üzerinde bulunmaktadır.Yapımı 1995´te tamamlanmış ve 9 derslikli.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
YILDIRIM BEYAZIT İLKOKULU
BARBAROS ORTAOKULU BİRİFİNG DOSYASI
ÖĞRETİM YILI ARGE BİRİMİ PROJE PLANLARI.
 1- Okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında yarıyıl ve yaz tatillerinde dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının,
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
Yalı Mah. Kumlu Yalı Cad Erdek/BALIKESİR
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU
MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU
OKUL AİLE BİRLİĞİ GÖREV VE YETKİLERİ
GÜLKENT İLKÖĞRETİM OKULU
 Cazibe Merkezi Okullar  Hacı Rafet Gümüş Lisesinin Dönüşümü  Arzulu İlk Öğretim Okulunun Durumu.
HOŞ GELDİNİZ.
ZONGULDAK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
1 ZÜMRÜTOVA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. 2 “En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır.
2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılı AKYURT İLKOKULU TANITIM SUNUSU.
İLKÖĞRETİM TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI TAŞINILAN OKUL /YERLEŞİM BİRİMİ SAYISI ÖĞRENCİ SAYISI TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI.
Brifing Dosyası Üstay Ortaokulu.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MUSTAFA KEMAL İLKOKULU
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
80. YIL CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU
BİNA –ARSA ve DONANIM BİLGİLERİ
DAVUTLAR ŞÜKUFE CEMAL ÖZBAŞ ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
‘Okullar Hayat Olsun’ Projesi ÇANKIRI ANADOLU LİSESİ
* Okulun amacı; öğrencilerin ilgi, yetenek ve başarılarına göre yüksek öğretim programlarına hazırlanmalarını, yabancı dili, dünyadaki bilimsel ve teknolojik.
DİLOVASI İLKÖĞRETİM OKULU
YUSUFELİ DEREİÇİ İLKÖĞRETİM KURUMU 29/05/2013. GÜNDEM MADDELERİ 1-Okulumuz hakkında genel bilgiler 2-Okulumuzun ve çevresinin fiziki durumu hakkında bilgiler.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI HALKKENT İLKOKULU/ KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
T.C. MURATLI KAYMAKAMLIĞI HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ YAYGIN EĞİTİMİ GELİŞTİRME PROJESİ
İLKÖĞRETİM TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI TAŞINILAN OKUL /YERLEŞİM BİRİMİ SAYISI ÖĞRENCİ SAYISI TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI.
MEBBİS Veri Girişi BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
 yılında Akarçay İlkokulu olarak eğitim öğretime başlayan okulumuz,  1985 yılında şu anki yerine kurulmuş olup,  1998 yılında Pansiyonlu.
Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Ortağı
ADRES: 17 Eylül Mahallesi Servet Çırpan Caddesi No:74 TELEFON:
ARALIK Kurum Sayısı WebTelefon / FaxAdres Sanayi Cad. No1 Azdavay.
HOŞ GELDİNİZ.
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ 1.
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ OKUL TANITIMLARI. BATMAN SOSYAL BİLİMLER LİSESİ 2.
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ.
ŞEHİT KEMAL EKŞİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ (FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLERİ PROGRAMI/PROJESİ OKULU)
STRATEJİK PLAN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
TÜRK TELEKOM ANADOLU LİSESİ
Rıza Ertuğrul Eryılmaz Anadolu Lisesi Tanıtım Semineri
ARALIK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
VİZYON BELGESİ RAPORU OCAK 2018
STRATEJİK PLANLAMA TAHSİN YAZIR – KEMAL GÜRGENCİ
Sunum transkripti:

ŞALPAZARI ÇOK PROGRAMLI LİSESİ OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ

PROJENİN ADI: OKULLAR HAYAT OLSUN Projenin uygulandığı il/ilçe: Trabzon/Şalpazarı Proje sorumlusu kurum: Şalpazarı ÇPL İşbirliği yapılan kurum ve kuruluşlar: Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim, Belediye Proje Sorumluları, Görevleri ve İletişim Adresleri: Kemal TÜRKMEN Okul Müdürü Telefon: (0462) 8912114 Fax: (0462) 8913012

Projenin Başlatılmasına Sebep Olan Faktörler/Gerekçe Bakanlığımızın yürüttüğü Okullar Hayat Olsun Projesi çerçevesinde faaliyetlerin gerçekleştirilmesi, okullar hayat olsun projesinin halka duyurulmasının gerekliliği, hayat boyu öğrenme anlayışı çerçevesinde okul alanının halkın kullanımına açılmasının gerekliliği, Şalpazarı’nda ailelerin eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren “Yaşayan güvenli alanlar” olmaması, mahallede küçük çocukların oyun parkı alanlarının yetersizliği, okulumuz bahçesinin mahalle halkının rahatlıkla ulaşabileceği bir merkezde olması, aileler ve çocuklar için güvenli ve sağlıklı bir ortam olması,halkın okulumuzla işbirliği içerisinde olmasının sağlanması, okulun eğitim öğretim zamanı dışında binanın ve bahçenin atıl kalmasının milli ekonomiye olan olumsuz etkisi, okul pansiyonunun eğitim öğretim süresi haricinde boş kalması.

Projenin Hedefi ve Amaçlar 1.Okullar Hayat Olsun Projesi amaçlarına katkıda bulunmak, 2.Okulumuzda toplumun ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilecek bir hayat boyu öğrenme sistemi oluşturmak ve bu sistemi işler ve sürdürülebilir duruma getirmek, 3.Şalpazarı ÇPL’yi yöremizde tanıtmak, 4.Okul bina ve eklentileri ile okul bahçesinden verimli yararlanmak, 5.Okul-aile ilişkisi ve ailelerin okula aidiyetlerini güçlendirmek, 6.Halkın artan mesleki, sosyal ve kültürel hizmet talebini karşılamak, 7.Ülke kaynaklarını etkin kullanmak 8.Yeşil alan fiziki kapasitesinin okulumuz alanı ve bahçesi ile sınırlı olan Kireç Mahallesinde hizmet üretme potansiyelini ortaya çıkarmak,

Projenin Hedefi ve Amaçlar 9.Okul toplumunu ve halkı bir araya getirmek, 10.Şalpazarı merkezinde ailelerin eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren “Yaşayan güvenli alan” oluşturmak 11.Okul bahçesinin halkın kullanımına sunulabilecek şekilde peyzaj ve tasarım yapmak, 12.Mevcut ağaçların bakımı ve yeni ağaç dikimini gerçekleştirmek, 13.Eğitim süresi dışında okul binası ve bahçesinin halk tarafından kullanımını sağlamak, 14.Okulumuz pansiyonunu eğitim öğretim zamanı dışında turizm ve özel günlere (düğün, konferans…) açarak atıl kalmasına engel olmak.

Proje özeti Projenin uygulama dönemi: 2012-2013 Proje üç ana faaliyet alanından oluşmaktadır. Okulun eğitim öğretim zamanı dışında hafta sonları ve yaz aylarında derslik, toplantı salonu ve kütüphanesinin kullanıma açılarak, öğrenci ve yetişkinler için hayat boyu öğrenme merkezi haline dönüştürecek kurs ve seminer çalışmaları yapılacaktır. Okulumuzun Ağasar halkının eğlenme ve dinlenme aktiviteleri yapabileceği yaşayan güvenli alan haline getirilmesi için bahçe düzenlemesi çalışmaları gerçekleştirilecektir. Okulumuz, bina alanı , bahçe alanı olup toplamda 3000m2 alana sahiptir. 1 pansiyon binası, derslik binası ve atölye binası olmak üzere üç binadan oluşmaktadır. Okulumuz bahçesinde binanın batı kesiminde bulunan 150 m2 lik bir alanın çocuk oyun parkı olarak düzenlenmesi, güney girişinde bulunan 100 m2 lik bir alanın otopark olarak düzenlenmesi, 500 m2 lik alanın halkın oturma alanı olarak düzenlenmesi, kuzey taraftaki 100 m2 lik alanının satranç sahası olarak revize edilmesi, bahçede mevcut olan ışıklandırma sisteminin çalışır hale getirilmesi, ayrıca Okul pansiyonunun ve bahçesinin tanıtımı yapılarak, pansiyon odalarının ve bahçesinin turizm ve özel günler için tören hizmetine açılması sağlanacaktır. Okul bahçesinde bulunan ağaçların bakımı ve yeni dikimlerin yapılması sağlanacaktır. 3. Okulun eğitim öğretime kapalı olduğu dönemde okul pansiyonunun; ilimize gelecek ekonomik durumu zayıf olan öğrenciler için kullanıma açık tutularak mevcut kaynakların etkin ve verimli kullanılmasının sağlanması. Projenin uygulama dönemi: 2012-2013

PROJE KAPSAMINDA YAPILAN TEMEL ÇALIŞMALAR OKULLAR HAYAT OLSUN PROJE KAPSAMINDA YAPILAN TEMEL ÇALIŞMALAR

OKULLAR HAYAT OLSUN Okulumuzun güney bahçesinde bulunan 200 m2 alana beş adet kamelya yapılmıştır. Burada vatandaşların kitap okuma, dinlenme, piknik yapma,eğlence gibi aktivitelerine olanak sağlanacaktır.

OKULLAR HAYAT OLSUN Okulumuzun girişinde ön bahçede bulunan 150 m2 alana çocuklar için oyun parkı yapılmıştır. Vatandaşlar okulumuz bahçesinde aktivitelerini yaparken çocuklarına da güvenli bir oyun alanı yapılmıştır.

OKULLAR HAYAT OLSUN Okulumuzun ön bahçesi güney cephesinde bulunan 100 m2 alana uygulama bahçesi yapılmıştır. Öğrencilerimiz ve veliler gönüllü çalışmalar yaparak, kreşteki öğrencilerimizin bahçe bitki çeşitleri ile tanışmalarını sağlamıştır.

OKULLAR HAYAT OLSUN OKULUMUZ PANSİYONU Okulumuz pansiyonunu yaz tatilinde turizm sektöründe barınak olarak kullanmayı, düğün, özel gün ve eğlencelerde kullanmak amacıyla; kamelyası, yemekhanesi , salon ve bahçesi ile halkımızın hizmetine açmayı planlamaktayız.

OKULLAR HAYAT OLSUN

OKULLAR HAYAT OLSUN Okulumuz kantin, 110 kişilik kapalı salon, ses sistemi ve bahçesi ile her türlü düğün, nikah, merasim, konferans hizmetleri verebilecek kapasitede olup halkımızın hizmetinde kullanılacaktır.

OKULLAR HAYAT OLSUN

OKULLAR HAYAT OLSUN Okulumuz meslek programı öğrencileri staj çalışmalarını ilçemizde yaparak vatandaşımızın ayağına ulaşmakta, kaynakların ekonomik kullanımını sağlayarak hizmetin gereğini yerine getirmektedirler.

OKULLAR HAYAT OLSUN Okulumuzda belirli gün ve haftalarda SOSYAL- SPOR- KÜLTÜREL FAALİYETLER Okulumuzda belirli gün ve haftalarda ŞİİR-TİYATRO-MÜZİK-KONFERANS-SEMİNER-ÖZEL EĞLENCE-TURİZM TANITIM etkinlikleri yapılmaktadır.

OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR HAYAT OLSUN VE GÜVENİLİR YAŞAM ALANLARINA EN İYİ ÖRNEKLER VELİLERİMİZ İLE BÜTÜNLEŞME GÜNLERİMİZ

OKULLAR HAYAT OLSUN TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ -SİS DAĞI UÇURTMA ŞENLİĞİ VE YÖRESEL YEMEKLER TANITIMI

OKULLAR HAYAT OLSUN