Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Patlangıç Ortaokulu Tanıtım Sunusu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Patlangıç Ortaokulu Tanıtım Sunusu."— Sunum transkripti:

1 Patlangıç Ortaokulu Tanıtım Sunusu

2 Tarihçe Okulumuz Eğitim Öğretim yılında 1 derslik ve 1 işlik olarak hizmete başlamıştır depreminde okul tamamen yıkılmıştır onun yerine imece usülüyle 2 derslikli bir baraka hizmete girmiştir.1964 yılında devlet -- köylü işbirliği ile bugünkü A Blok hizmete girmiştir Eğitim Öğretim yılında 12 derslikli B Blok, Eğitim Öğretim yılında ise 12 derslikli D Blok hizmete girmiştir. Patlangıç Ortaokulu bir süre PİO bir sürede YİBO olarak faaliyet göstermiştir Eğitim Öğretim yılında normal eğitim gösteren ortaokul olarak hizmet etmektedir.

3 Okulumuzun Adının Verilişi
Tarihçe Okulumuzun Adının Verilişi Okulumuzun bulunduğu mevki Patlangıç mevkisi olduğu için vatandaşların ve zamanın muhtarının öneri ve isteği ile okulumuza bu isim verilmiştir.

4 Genel Bilgiler ADSL Bağlantısı BT Sınıfı Fen ve Teknoloji Laboratuarı
( ) ADSL Bağlantısı Var BT Sınıfı Fen ve Teknoloji Laboratuarı Okul Kantini Öğrenci Sayısı 681 Öğretmen Sayısı 51

5 Misyon Vizyon Misyonumuz:
Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, Türk kültürünün gelenek ve göreneklerine uygun, ülkesini seven, ülkesine güvenen, yaşantısını en üst seviyeye çıkarmak için tek ilkesi çalışmak olan teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip edip araştıran ve buluşlar yapan öğrenciler yetiştirmek. Vizyonumuz: Sosyal, kültürel ve akademik yönden gelişmiş ve gelişim süreçlerini hayat boyu devam ettiren bireyler yetiştirmek.

6 Planlanan Çalışmalarımız
Eğitim Öğretim yılında başlanan, devam eden ve bitirdiğimiz projelerimiz…

7 Projenin Adı: Temiz Okul Sağlıklı Okul
Planlanan Çalışmalarımız Projenin Adı: Temiz Okul Sağlıklı Okul Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından “Temiz Okul, Sağlıklı Okul” projesi kapsamında Beyaz Bayrak almaya hak kazandı.

8 Projenin Adı: Okulumuzun Yıldızları
Planlanan Çalışmalarımız Projenin Adı: Okulumuzun Yıldızları Projenin Amacı: Öğrencilerimizde sınıf ve okul kültürü oluşturabilmek, olumsuz davranışları olumlu davranışlara dönüştürerek bu davranışların kalıcılığını sağlamak.

9 Projenin Adı: Okulumuzun Yıldızları
Planlanan Çalışmalarımız Projenin Adı: Okulumuzun Yıldızları Projenin Açıklaması: Bu projeye başlarken öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir komisyon kuruldu. Bu komisyonun belirlediği kriterler doğrultusunda her ay sınıfın, okulun yıldızları seçimini gerçekleştirip, okulumuzun yıldızları panosunda bir ay boyunca sergilenmesi kararlaştırıldı. Yıl sonunda da ödül alan sınıf ve öğrencilere piknik, kahvaltı etkinliği yapılması kararı alındı.

10 Projenin Adı: Her Kitap Ayrı Bir Dünya
Planlanan Çalışmalarımız Projenin Adı: Her Kitap Ayrı Bir Dünya Projenin Amacı: Öğrencilerimize, anlayarak kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Projenin Açıklaması: 100 Temel eser içerisinden seçilen kitaplar okulumuzun bütün öğrencilerine okutulacak. Her sınıfta okunan kitaplarla ilgili değerlendirmeler yapılacaktır. Değerlendirmeler sonucunda, sınıflar arası yarışmalar yapılacaktır.

11 Rehberlik Servisinin Çalışmaları
“Ergenlik Dönemi Özellikleri” ve “Gençlerin Zararlı Alışkanlıklardan Korunması” “Okul Başarısında Ailenin Rolü” konularında veli bilgilendirme çalışması yapılmıştır Gelişim Dönemi Özellikleri Anne Baba Tutumları ve bu Tutumların Çocuğun Kişiliği Üzerindeki Etkileri Olumlu Disiplin Yöntemleri Yaygın davranış Problemleri Çocukla İletişim Konularında Anasınıfı Velilerine yönelik Aile Eğitimi çalışması yapılmıştır

12 Rehberlik Servisinin Çalışmaları
Okulumuz Sınıf ve Rehber Öğretmenleri ile beraber ev ziyaretleri yapılmaktadır.

13 SPORTİF FAALİYETLER Okulumuz Küçük Kızlar Voleybol Takımı İlde 3. olmuştur. Küçük Erkekler Voleybol Takımımız ilde 3. olmuştur. Yıldız Kızlar Voleybol Takımımız İlçe 2. si olmuştur. Yıldız Erkek Futbol Takımımız İlçemizde 3. olmuştur.

14 OKULUMUZDA SATRANÇ EGZERSİZ ÇALIŞMALARI
Okulumuz öğrencileri ilçe ve il düzeyinde yapılan satranç yarışmalarına bireysel ve takım olarak katılmaktadırlar. Öğrencilerimiz katıldıkları yarışmalarda birçok kupa ve madalya kazanmışlardır.

15 SOSYAL ETKİNLİKLER Aşure Ayında okulumuzda İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün de katıldığı bir etkinlik olmuştur. Bu etkinlikte öğrenci ve velilerimize aşure dağıtılmıştır. Her sene tekrarı yapılmaktadır

16 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SINIFIMIZ
Okulumuzda öğrencilerimiz Bilişim Teknolojileri Sınıfında ilçe ve ilde düzenlenecek çeşitli yarışmalar için materyal ve bilgi ihtiyaçlarını gidermektedir. Bunun yanı sıra derslerde verilen ödev ve projeler için araştırmalar yapmaktadır..

17 TEKNOLOJİ VE TASARIM ETKİNLİK ÇALIŞMALARI

18 ANASINIFLARIMIZ

19 ÖZEL EĞİTİM SINIFLARIMIZ

20 KARNE TÖRENİMİZ

21 DÖNEM SONU VEDA YEMEĞİMİZ

22 Teşekkür Ederiz PATLANGIÇ ORTAOKULU


"Patlangıç Ortaokulu Tanıtım Sunusu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları