Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU"— Sunum transkripti:

1 MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU
2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılı MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU TANITIM SUNUSU

2 * OKUL KURALLARI ve OLANAKLARI * SINIF GEÇMENİN KOŞULLARI
* GENEL TANITIM * OKUL KURALLARI ve OLANAKLARI * SINIF GEÇMENİN KOŞULLARI * REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ SERVİSİNİN TANITILMASI

3 Haftalık Ders Saatleri

4 OKULA GELİŞ-GİDİŞ SAATLERİ
. Dersler her gün okulda 8:40'da başlar. . Öğle arası 40 dakika olup, öğle arasında öğrencinin okul dışına çıkması veli dilekçesine bağlıdır. . Öğrenciler günde toplam 7 ders saati ders göreceklerdir. . Haftanın belirli günleri veli bilgi izni dahilinde bir saat sosyal faaliyetler için okulda kalacaklardır. . Cumartesi günleri derslerine yönelik takviye kurslar almaları için imkan sağlanacaktır. OKULDAN ERKEN ÇIKMA . Öğrencilerin yukarıda belirtilen saatler içinde okulda bulunmaları gerekmektedir. . Öğrenciler doktor randevuları veya diğer aktiviteler için okuldan izinsiz erken ayrılamazlar. . Veliler öğrencilerin okuldan erken çıkması ile ilgili taleplerini Okul Müdürüne ileterek uygun görüldüğü takdirde bizzat okuldan kendileri almaları gerekmektedir. İlgili Müdür Yardımcısı, öğrenci için izin kağıdını derse gönderecektir.

5 VELİ-ÖĞRETMEN GÖRÜŞMELERİ
Her öğretmenin boş saatleri sene başında öğrencilere ve velilere duyurulur. Bu saatler içerisinde veli öğretmen görüşmeleri gerçekleştirilir.

6 OKULUN İMKANLARI: KONFERANS SALONU: Öğrencilerimizin faaliyetlerini sunabilecekleri 100 kişilik konferans salonumuz mevcuttur. KANTİN: Öğrencilerimizin öğle yemeği için kantin mevcuttur. BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SINIFI VE FEN LABORATUVARI: Öğrencilerimizin sanatsal faaliyetlerde bulunup ve dersleri etkin işleyebilecekleri tam donanımlı dersliklerimiz mevcuttur.İnternete girebilmeleri için BT sınıfı vardır.

7 ORTAK SINAVLAR: Okulumuzda tüm derslerde ortak sınav programı uygulanmaktadır. Öğrenci bu yöntemle haftalar sonra yapılacak sınav tarihlerini dönem başlarında öğrenmiş olur. Tüm sınıf seviyelerinde ortak sınav programı uygulanmakta olduğu için sınıflar arası zor soru, kolay soru sorununa da çözüm getirilmiştir. CEP TELEFONLARI: Öğrencilerin cep telefonlarını ders saatleri içinde açık bırakmaları ve kullanmaları kesinlikle yasaktır. Öğretmenler tarafından konuştuğu tespit edildiği takdirde, cep telefonları alınacak ve velisine teslim edilecektir.

8 REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA
HİZMETLERİ Öğrencinin bir birey olarak her yönüyle mümkün olan en üst seviyeye kadar, kendini geliştirmesine yardım etme gayretleri veya kişiye ya da gruba yönelmiş sistemli, profesyonel ve sürekli yardım hizmetleridir.

9 REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMET ALANLARI
* ORYANTASYON (DURUMA ALIŞTIRMA) * ÖĞRENCİYİ TANIMA HİZMETLERİ * BİLGİ TOPLAMA VE MESLEĞE YÖNELTME * PSİKOLOJİK DANIŞMA * İZLEME-DEĞERLENDİRME

10 REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA
HİZMETLERİ İLKELERİ Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri, Eğitim kurumlarının eğitim - öğretim etkinlikleri Bütünlüğü içinde yer alır. tüm öğrencilere açık bir hizmettir. Her öğrenci eğitim sürecinde kendisine sunulan seçenekler arasından seçme özgürlüğüne sahiptir. Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinde insana saygı esastır.

11 Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin
bireysel boyutunda gizlilik esastır. Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri öğrenci, veli, psikolojik danışman, öğretmen ve okul idaresi ile işbirliği içinde yürütülür. Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinde bireysel farklılıklara saygı esastır. yürütülmesinde hem bireye hem topluma karşı sorumluluk söz konusudur. yürütülmesinde bilimsellik esastır.

12 REHBERLİK ÇALIŞMALARI
Sınıf öğretmenleri aracılığı ile Rehberlik faaliyetleri haftada bir saat olmak üzere her sınıfın rehberlik dersi yapması sağlanmaktadır. Sınıf rehber öğretmenleri öğrenciyi tanıma çalışmalarını yürütmekte ve sınıf içi davranışlarıyla ilgilenmektedir. Gerektiğinde ise Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi ile işbirliği yapılmaktadır. Psikolojik Danışma ve görüşmeler, ders seçimleri, yüksek öğretim kurumları ile ilgili bilgilendirme, verimli ders çalışma, hedef seçimi ile ilgili bilgilendirme ve diğer eğitim çalışmaları Psikolojik Danışmanlar tarafından yürütülür.


"MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları