YARGITAY KARARLARINA ERİŞİM ve ELEKTRONİK HİZMETLER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Elektronik Haberleşme Sektöründe Kişisel Verilerin Korunması
Advertisements

E-SAĞLIK VERİLERİ VE ADLİ BİLİŞİM
İDARİ-ASKERİ-AKADEMİK-ADLİ PERSONEL İpek Özkal Sayan, Türkiye’de Kamu Personel Sisteminin Gelişimi, Yayımlanmamış Doktora Tezi, SBF 2005.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Merkezi Hastane Randevu Sistemi
Oğuz KARADENİZ Pamukkale Üniversitesi
PROJE DEĞERLENDİRME VE İZLEME SİSTEMİ Bilimsel Programlar Uzm.Yrd.
Avusturya Deneyimi Bilgi toplama ve raporlama Özellikle gecikmiş iş yükü ile mücadele.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
Bİlgİsayar güvenlİğİ , TELİF HAKLARI, HUKUK
Doç.Dr. Kürşat Çağıltay ODTÜ
TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI
T.C İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ

TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRKİYE BELGE SAĞLAMA SİSTEMİ (TÜBESS)
Hakimlerin Çalışmalarının Değerlendirilmesi Bert Maan Zwolle-Lelystad İlk Derece Mahkemesi Başkanı
Türk Patent Enstitüsü Tarafından Düzenlenen Eğitim Programları
Kurulu ş Misyon Vizyon Amaçlar ve Hedefler E ğ itim-ö ğ retim alt yapısı Fakülte Bina Proje Süreci Akademik Kadro Da ğ ılımı Eylem Planı Stratejik Plan.
LEBİB YALKIN-MEVBANK Lebib Yalkın tarafından 1996 yılında geliştirilmiş olan Mevbank, güncel mevzuata elektronik ortamda ulaşılmasını sağlayan bir mevzuat.
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
Mathieu Zagrodzki UNDP. Güvenlik Stratejileri ve İç Güvenlik Kuvvetleri’nin Örgütlenmesi Fransa Örneği.
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
© Swiss Federal Supreme Court / CoE-CEPEJ 1 İsviçre Federal Yüksek Mahkemesinde Mahkeme Yönetimi CEPEJ rehber ilkelerinin uygulaması Ankara –
MALİYE BAKANLIĞI TÜRKİYE’DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME SÜRECİ
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Bilişim Yönetiminde Stratejik Yaklaşımlar
STRATEJİK YÖNETİM Aracı Olarak STRATEJİK PLANLAMA.
ISLAHÇI HAKLARI BAŞVURUSU VE UYGULAMALARI
Candaş İLGÜN YARGITAY ÜYESİ.
Ankara, 25 Mart 2011 Mehmet KAYA Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreteri HSYK’ nın Anayasal Değişiklik Doğrultusunda Yeniden Yapılandırılması.
GENEL OLARAK MAHKEMELER
"İstanbul Üniversitesi Açık Erişim Arşivi"
TÜRKİYE'DE TRANSFER FİYATLANDIRMASI UYGULAMALARI Ersin NAZALI, LL.M., MSc Avukat, E.Hesap Uzmanı Vergi Bölümü Yöneticisi 12 HAZIİRAN 2013.
Kamuda e-Belge Çalışmaları
YARGI BAĞIMSIZLIĞI & YASAMA VE YÜRÜTME İLE İLİŞKİLER
Mahkeme Yönetimi ve Mahkeme Organizasyonu
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Y USIF M AMMAD - ZADA : ,000 okulmuzdaki 620,000 dersliğimizi BT ekipmanları ile donatarak eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimiz için fırsatları.
ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ AKILLI ŞEHİR UYGULAMALARI
VENEDİK KOMİSYONU VE ETKİNLİKLERİ
İdarede yatırım, harcamaya dönük işlemler varsa
Performans Göstergeleri
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İşbirliği Projeleri( Dizin )
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
Bilişim Teknolojisi Sınıfları ile İlgili Genelge ve Yönergeler
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
YÜKSEK YARGIDA YARGILAMA SÜREÇLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
TÜRKİYE’DE E (i)-DÖNÜŞÜM.
Kurumsal İçerik Yönetimi Kapsamında Bilgi Güvenliği
VATANDAŞLIK BİLGİSİ ESRA ERİŞ 4-B KONU : YARGI
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 2005 Performans Programı Salim DEMİRHAN Devlet Bütçe Uzmanı 12 Ocak 2004 T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol.
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Ticari veri tabanları (Yerel)
Türk Anayasa Düzeni Giriş
İdari Yargı Örgütü 3. Hafta.
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Kurum veri tabanları Nazan Özenç Uçak Güz.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
FİKRİ VE SINAİ HAKLAR MAHKEMELERİ
İŞ MAHKEMELERİ.
I. Anayasa Mahkemesi’nin Yapısı
Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

YARGITAY KARARLARINA ERİŞİM ve ELEKTRONİK HİZMETLER Dr. Servet YETİM Hakim

YARGITAY KARARLARINA ERİŞİM ve ELEKTRONİK HİZMETLER UYAP Öncesi (….-2006) Yargıtay Kararları Dergisi Genel-Sınırlı-Ücretli Özel Şirketler Tarafından Hazırlanan Mevzuat Programları Genel-Sınırlı-Ücretli Yargıtay Kararları Arşivi (1974-2006 Arası) Genel-Sınırlı-Ücretli Yazılı Eserler Genel-Sınırlı-Ücretli

YARGITAY KARARLARINA ERİŞİM ve ELEKTRONİK HİZMETLER UYAP ve Sonrası Yargıtay Kararlarına Erişim UYAP Üzerinden Eşzamanlı Erişim (Ücretsiz) Hâkim ve Savcıların Erişimi 2006-2007 Erişim yok Yargıtay Hakim-savcıları 2007-∞ Anayasa Mahkemesi Üye ve Raportörleri 2009- ∞ Sayıştay Denetçileri 2009-∞ İlk derece Mahkemesi hakim ve Savcıları 2010-∞ Adalet Bak. görev yapan Hakimler 2010-∞ Mevzuat Bilgi Bankaları (Ücretsiz)

YARGITAY KARARLARINA ERİŞİM ve ELEKTRONİK HİZMETLER UYAP ve Sonrası Yargıtay Kararlarına Erişim UYAP Üzerinden Eşzamanlı Erişim (Koşulsuz) Hakim-Savcıların Erişimi (Yargıtay Stratejik Planı) Danıştay 2010-∞ Askeri Yargıtay 2010-∞ Askeri Yüksek İdare Mahkemesi 2010-∞ İdare Mahkemeleri 2010-∞ Adalet Akademisi 2010-∞ HSYK 2010-∞

YARGITAY KARARLARINA ERİŞİM ve ELEKTRONİK HİZMETLER UYAP ve Sonrası Yargıtay Kararlarına Erişim Vatandaşların Erişimi ve Ortak Uygulamalar (*Tamamı ücretsiz) UYAP Bilgi Bankası (Emsal Karar Arama*) 35.000 Güncel karar, Devamlı güncelleme, (Her daireden her ay 7 karar (Aylık 266) UYAP Mevzuat Programı, AİHM Kararlarına Erişim, Avukatların Erişimi

YARGITAY KARARLARINA ERİŞİM ve ELEKTRONİK HİZMETLER Kısa Vadeli Hedefler Kişisel verilerden kararların temizlenmesi ve vatandaşların erişim alanının genişletilmesi, (*3.500.000 Karar) Eski Kararların taranması ve elektronik ortamda paylaşılması, Elektronik Yargıtay Kararları dergisi uygulamasına geçilmesi, Vatandaşların teblignamelere erişim yetkisinin verilmesi, Teblignamelerin karar arama ekranından da kararlarla eş zamanlı görüntülenmesi, AİHM ile Entegrasyon,

YARGITAY KARARLARINA ERİŞİM ve ELEKTRONİK HİZMETLER Linkler, Vatandaş Bilgi-Erişim https://vatandas.uyap.gov.tr/diger.uyap?rp=rehber Yargıtay Emsal Kararlarına Erişim http://emsal.yargitay.gov.tr/VeriBankasiIstemciWeb/ Yargıtay Dosya Sorguya Erişim https://vatandas.yargitay.gov.tr/proxyYargitay/yrgsorgu_jsp/index.htm AİHM Kararlarına Erişim http://www.yargitay.gov.tr/aihm/select.php UYAP Mevzuat Bilgi Bankası http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/ UYAP Mobil Mevzuat Bilgi Bankası www.mobil.uyap.gov.tr E-Devlet Hizmetleri https://www.turkiye.gov.tr/

YARGITAY KARARLARINA ERİŞİM ve ELEKTRONİK HİZMETLER Mevcut durumda bütün kararların vatandaşların erişimine açılması mümkün mü? 3.500.000 karar, Kişisel Veriler Konusunun Değerlendirilmesi, Yaşanan tecrübeler, Devam Eden Davalar, (*)

YARGITAY KARARLARINA ERİŞİM ve ELEKTRONİK HİZMETLER YARGITAY 2010-2014 STRATEJİK PLANINDAKİ HEDEFLER AMAÇ-2. YARGITAYA KARŞI VAR OLAN SAYGI VE GÜVEN DÜZEYİNİN ARTIRILMASI *Hedef-2. Yargıtay kararlarına 2010 yılı sonuna kadar Yargıtay dışında görev yapan hâkim ve Cumhuriyet savcılarının, 2013 yılı sonuna kadar da herkesin erişebilmesi için gerekli alt yapı oluşturulacaktır. AMAÇ-8. BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN ETKİN VE VERİMLİ BİR ŞEKİLDE KULLANILMASI İLE GÜNÜN GELİŞMELERİ VE İHTİYAÇLAR DOĞRULTUSUNDA GÜNCELLENMESİ Hedef-11. 2014 yılı sonuna kadar Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü ve diğer kurum arşivlerinde bulunan Yargıtay kararlarının elektronik ortamda arşivlenmesi için teknoloji ve personel alt yapısı sağlanacaktır. Hedef-12. 2014 yılı sonuna kadar başta AİHM olmak üzere diğer ülke yüksek mahkemelerinin bilişim sistemi uygulamaları incelenerek, işbirliği imkânları sağlanacaktır.

YARGITAY KARARLARINA ERİŞİM ve ELEKTRONİK HİZMETLER YARGITAY KANUNU BİLGİ İŞLEM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ VE GÖREVLERİ Madde 53/A - (Ek madde: 09/02/2011-6110 S.K/10. md.) ……………………………..  c) Yargıtayın faaliyet alanına ilişkin olarak hazırlanan karar, mevzuat, genelge, görüş, metin ve belgelerin, Türkiye'nin üyesi olduğu ve yargı yetkisi tanınan uluslararası mahkeme kararlarının, kullanıcıların hizmetine sunulması için gerekli desteği sağlamak. …………..

ELEKTRONİK HİZMETLER-web’den doğrudan erişim

ELEKTRONİK HİZMETLER- Karar Arama

ELEKTRONİK HİZMETLER- Dosya Sorgu

ELEKTRONİK HİZMETLER-Emsal Karar Arama

ELEKTRONİK HİZMETLER-UYAP Mevzuatı

ELEKTRONİK HİZMETLER- AİHM Kararları

Teşekkürler Dr. Servet YETİM Hakim syetim@yargitay.gov.tr