1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SANAYİ AR-GE PROJE DESTEKLERİ
Advertisements

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ
1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek Programı.
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
Rekabet gücünün, ülkelerin ekonomik kalkınmışlığının ve toplumsal refah seviyesinin bir göstergesi haline geldiği 21. yüzyılda, gelişmiş tüm ülkeler kıyasıya.
1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ ______________12.
TÜBİTAK – TEYDEB AR-GE DESTEK PROGRAMLARI
Özel Sektöre Yönelik Ar-Ge Destek Programları Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek. Programa Etken Olan Temel Sorular
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
Sanayi Ar-Ge Proje Destek Başurusu Hazırlama Becerileri Geliştirme Çalıştayı ArGe_Projesi_Hazirlama_Calistayi (061110)
ARİNKOM TTO SAN – TEZ Destekleri. ARİNKOM TTOSAN-TEZ Programı 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sanayi Tezleri Projelerinin.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
tübİTAK TEYDEB DESTEKLERİ
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
LOGO TÜBİTAK 1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK.
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
LOGO TÜBİTAK Proje Pazarları Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
TÜBİTAK 1507 – KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı
Lisans Öğrencileri için Proje Destekleri
TÜBİTAK SANAYİ AR-GE PROJE DESTEKLERİ
Proje Önerisi Hazırlamada Dikkat Edilecek Hususlar
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
TÜRK İ YE’DE TE Ş V İ K VE DESTEKLER PROJE YÖNET İ M MERKEZ İ.
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
Teknoloji Transfer Ofisi
SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
TÜBİTAK – TEYDEB Teknoloji ve Yenilik Destek Programları
TÜBİTAK TEYDEB Destek Programları
LOGO TÜBİTAK Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
Ar – Ge Yardımı İstek Formu Dönem Raporu Hazırlanması
LOGO TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc.
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
LOGO TÜBİTAK Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
TÜBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
TÜBİTAK Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
KOSGEB ENDÜSTRİYEL UYGULAMA PROGRAMI KOSGEB AR-GE İNOVASYON PROGRAMI.
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
LOGO TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
LOGO TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
NANOMAM® a. ş www. nanomam
İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI 31 Ağustos – 4 Eylül 2015.
Ulusal Yenilik Politikalarında Gelişmeler …. 222 İçerik Ar-Ge nedir? Yenilik Nedir? Ulusal Ar-Ge ve Yenilik Destekleri ve Bazı Göstergeler İl Yenilik.
Kamu Ar-Ge Fon Kaynaklarına Erişim
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
Yazılım Sektöründe Kariyer Olanakları & Destek – Hibe – Teşvikler Yücel Doğan CENG ’03 IE ’13
KOBİLERDE AR-GE ve İNOVASYON
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
1501 TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı
Sunum transkripti:

1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı

1507 Programı KOBİ’lerin Hizmetinde Bu program ile KOBİ’lerin; araştırma, yenilikçi ürün, süreç ve teknoloji geliştirme konularında teşvik edilmesi hedeflenmiştir.

1507 Programı Destek Ürünle veya süreçle ilgili küçük de olsa iyileştirme yapacaksam destek alabilir miyim? Teknolojik her tür iyileştirme için başvurabilirsiniz. Yeni bir ürün veya süreç geliştirmek için? Elbette! Yeni ürün geliştirmek istiyorsanız mutlaka başvurunuz.

Yenilik ve Ar-Ge Süreçlerinin Öğrenilmesi 1507 Programı Hedefler İş birliği Rekabet Yeni Ürün Yenilik ve Ar-Ge Süreçlerinin Öğrenilmesi Teknoloji Geliştirme Marka Prestiji Katma Değer Proje Yönetimi

1507 Programının Sunduğu Maddi Avantajlar Bütçesi 500.000 TL’ye, süresi 18 aya kadar olan projeye %75 hibe destek Proje fikrini ortaya çıkaran proje personeline 7.500 TL teşvik ikramiyesi Proje başvuru ve izleme dokümantasyonu için 10.000 TL'lik gidere destek

1507 Programının Sunduğu Bilgi-Deneyim Avantajları Proje yönetim bilgi ve deneyimi kazanılması Yenilik ve Ar-Ge süreçlerinin izleyici denetiminde uygulanarak öğrenilmesi

Üniversite-Sanayi İşbirliği Avantajı Bu programda KOBİlerin proje kapsamında üniversitelerden ve Ar-Ge kuruluşlarından hizmet alımı desteklenmektedir. 1507 Programında Üniversite-Sanayi İşbirliği Avantajı Piyasada rekabet edebilmek için yenilikçi bir ürün geliştirmek istiyorum. Ancak bu faaliyetin belirli bir kısmını bünyemde yapmak benim için çok riskli ve maliyetli olabilir. Var olan ürünlerimin kalitesini yükseltmek istiyorum. Bunun nasıl yapılacağını öğrenmeye ihtiyacım var.

Tübitak Firma TÜBİTAK 1507 Programı Hedefler ve Kazanımlar Ar-Ge kültürü ve Ar-Ge yapılanmasının oluşturulması Ar-Ge yeteneğinin yükseltilmesi Teknik problemlerin katma değer oluşturacak şekilde çözümü Yenilik getirecek fikirlerin hayata geçirilmesi Var olan üretimin verimli kılınması Maliyetin azaltılması Firma TÜBİTAK

Firma TÜBİTAK 1507 Programı Hedefler ve Kazanımlar İthal edilen ürünün firma tarafından üretilmesi Ar-Ge çalışmaları için bir üniversite ya da kamu araştırma enstitüsü ile çalışılabilmesi Bu çalışmalar için finansal desteğe en hızlı ulaşım Firma TÜBİTAK

Firma TÜBİTAK 1507 Programının Hedefleri ve Kazanımları KOBİ’lere Ar-Ge ve proje yönetimi yeteneğinin kazandırılması KOBİ’lerin yenilikçi ve ticarileşebilecek ürün/süreç geliştirmesine katkı sağlanması Dünya pazarlarında rekabet edebilir başarılı firma sayısının artırılması Firma TÜBİTAK

+ Başvuru Koşulları 1507 Programı «TÜBİTAK destek programlarına yapılan ilk 5 proje içinde olmak kaydıyla 1507 programına başvuru yapılabilir. Ancak bu 5 projeden 2sinin ortak proje başvurusu olması gerekmektedir (3+2).» «Bu programa sadece KOBİ’ler başvurabilir.»

Başvuru ve Değerlendirme 1507 Programı Başvuru ve Değerlendirme Proje Önerisi (AGY 101) Uzman Hakem Proje Önerisi PRODİS üzerinden Firma PRODİS üzerinden Proje Yürütücüsü Akademisyen Destek Kararı Değerlendirme Raporu Teknoloji Grubu Yürütme Komitesi

1507 Programı Kazanımlar

Ayrıntılı Bilgi; www.tubitak.gov.tr/1507 1507@tubitak.gov.tr

Dikkatiniz İçin Teşekkürler