TÜRKÇE NAMAZIN KILINIŞ ŞEKLİ (Kur’an ve Kur’an Merkezli sünnete göre)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Resimlerle Abdest ve Namaz
Advertisements

Namaz Namaz Nasıl Kılınır?.
ASFA AHMET MİTHAT LİSESİ Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
BİLGİSAYAR DERSİ MUHAMMED SAİT
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
İNSANI HAM MADDE OLARAK ELE ALMAK
BERAT GECESİ Hazırlayan:Ertan
İÇİNDEKİ FEYİZ VE BEREKET
ASFA AHMET MİTHAT LİSESİ Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
RUKÛ ‘Rukû’’ sözlükte, iki büklüm olmak, eğilmek, beli bükmek demektir. Terim olarak, namazda özel bir şekilde eğilme fiiline denir. Namazda ayakta.
BAKARA SÛRESİNDEN SON İKİ AYETİ
4. Sınıf 1. Ünite 1.2. Allah’a Şükür
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
HOŞ GELDİNİZ CAMİMİZE VE İLMİHAL DERSİMİZE
Namaz Nedir?.
NAMAZ ORHAN AVCI.
Namazın Vacipleri.
GÜNLÜK NAMAZLAR (5 VAKİT NAMAZ)
ALLAH İLE İLETİŞİM YOLLARI
OTUZİKİ FARZ Mustafa Teke.
OTUZİKİ FARZ Salim SELVİ.
KUR’AN-I KERİMİN İÇERİĞİ
ÇAYIROVA İNSANA HİZMET DERNEĞİ DERS 12 Fâtiha Suresi'nin Genel Tanıtımı, İstiâze ve Besmele 17 Aralık 2014, Çarşamba.
NE SBS’DİR NE YGS’DİR GAYEMİZ İLK HEDEFİMİZ;KABEMİZ… 2012 ÇOCUK HACILARI.
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi 9. Sınıf 2. Ünite
ÖĞRENME ALANI İNANÇ 7.SINIF 1.ÜNİTE MELEK VE AHİRET İNANCI
Din Görevlisi:.
Bu Slayt gösterisi www. varolmak. com sitesi tarafından hazırlanmıştır
Namaz’ın Farz-Vacip ve Sünnetleri
DUA: Allahım benim, ailemin, yakınlarımın ve sana inanan bütün müslüman kardeşlerimin ve ahiri aleme göçmüş bütün akrabalarımın ve onlar gibi bütün.
AKLIN DİNİ SORUMLULUKTAKİ YERİ VE ÖNEMİ
NAMAZ NEDİR? GÜNDE BEŞ VAKİT YERİNE GETİRİLMESİ ALLAH TARAFINDAN EMREDİLEN BİR İBADETTİR. NAMAZ KUR’AN-I KERİM’DE NAMAZ YERİNE “SALAT” KELİMESİ KULLANILIR.
DENİZ BİNBOĞA 6- D 296.
Namazın Şartları.
NAMAZIN VACİPLERİ Namazın farzlarının dışında da uyulması gereken kuralları vardır. Bunlara namazın vacipleri adı verilir. Vacip gerekli, lazım olan anlamlarına.
Cemaatle Namaz ..
Peygamber Efendimiz bu geceyi ibadetle geçirmiş ve Allah’a şöyle dua etmiştir: “ Azabından affına, gazabından rızana sığınır, senden yine sana iltica ederim.
. . ..
. . ..
Nafile namazlar 1. Teheccüd Namazı (Gece Namazı) 2. İşrak Namazı 3
Arkadaşlar Allah’ın (c.c) bizlere günde beş defa yapmamızı emrettiği ibadetin adı nedir? Sene de bir defa yapmak suretiyle Rabbimize yaklaşmak amacıyla.
. . ..
Namaz Nedir ve Niçin Kılınır?
ÖĞLE NAMAZI.
. . . İKİNDİ NAMAZI ( 8 REK’AT) 4 REK’AT SÜNNET 1.Rek’at 2.Rek’at Niyet Besmele Tekbir (Allahu Ekber) Fatiha Subhaneke Bir Sure Euzu Besmele Ruku.
Namazın Farzları . ..
. . ..
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
. . ..
Peygamberlere Gelen İlahi Mesajların Ortak Amaçları
. . ..
. . ..
İSLÂM DİNİ’NDE BAŞLICA İBADETLER
NAMAZ TEST SORULARI.
TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR Teravih namazı sünnet bir namazdır, hatta sünnet-i müekkede olarak Peygamber Efendimizin (S.a.v.) devamlı yaptığı bir namazdır.
DENİZ BİNBOĞA 6- D 296.
Bugün neler öğreneceğiz?
Günlük Namazlar (Beş Vakit Namazlar).
NAMAZIN ŞARTLARI.
(Şair Baki İ.Ö.O. Din Kül. Ve Ah. Bil. Öğr.)
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ ÖRETMENİ
HEVİN TAŞNİ ŞULE HARPUT
NAMAZ NAMAZ NEDİR? Namaz dinin direği, ibadetlerin en üstünüdür. Yüce Allah'a karşı en önemli ibadet görevimiz günde beş defa kıldığımız namazlarımızdır.
Bugün neler öğreneceğiz?
BEŞ VAKİT NAMAZ NAMAZ NASIL KILINIR.
Kur’an-ı Kerim’in Belli Başlı Konuları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi.
5. Sınıf 2. Ünite: Ramazan ve Oruç
ÖĞLE NAMAZI.
SABAH NAMAZI ( 4 REK’AT) 2 REK’AT SÜNNET 1.Rek’at 2.Rek’at Niyet Euzu Besmele Tekbir (Allahu Ekber) Fatiha Subhaneke Bir Sure Euzu Besmele Ruku Fatiha.
Sunum transkripti:

TÜRKÇE NAMAZIN KILINIŞ ŞEKLİ (Kur’an ve Kur’an Merkezli sünnete göre) 2 rekat olarak kılınması gereken Sabah namazı

İSTEYEN BU ŞEKİLDE, YA DA BENZERİ ŞEKİLLERDE NAMAZINI KILABİLİR…. BİR HATIRLATMA SLAYTLARLA AÇIKLAMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ TÜRKÇE NAMAZ KILINMA ŞEKLİ SADECE BİR ÖRNEKTİR…. İSTEYEN BU ŞEKİLDE, YA DA BENZERİ ŞEKİLLERDE NAMAZINI KILABİLİR….

Sabah namazı--------1. Rekat AYAKTA DURARAK KALBEN NAMAZA NİYET EDİLİR. “Allah rızası için, SABAH Namazını kılmaya niyet ettim” diyerek niyet edilir. “Allah en büyüktür” diyerek namaza başlanır.

Sabah namazı--------1. Rekat KOVULMUŞ ŞEYTANIN ŞERRİNDEN ALLAH’A SIĞINILARAK FATİHANIN MEALİ OKUNUR. Kovulmuş şeytanın şerrinden Allah’a sığınırım” “Esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın adıyla” “Her türlü övgü; Bütün varlıkların yaratıcısı ve mutlak hakimi, esirgeyen bağışlayan , hesap gününün sahibi olan Allah’adır.” “Ancak sana boyun eğip itaat ederiz ve ancak senden yardım dileriz.” “Bizi doğru yola ilet; Kendilerine nimet verdiklerinin yoluna… Gazaba uğrayanların ve sapmışlarınkine değil….”

Sabah namazı--------1. Rekat FATİHADAN SONRA RÜKU VE SECDELER YAPILIR. “Allah en büyüktür ” diyerek eğiliriz. Eğildiğimizde 1 defa “Rabbim her türlü eksiklikten uzaktır” deriz. “Allah en büyüktür“ diyerek tekrar doğruluruz

Sabah namazı--------1. Rekat Rükudan Doğrulduğumuzda “Övgü Allah’a dır” deriz. Daha sonra “Allah en büyüktür” diyerek secdeye kapanırız.

Sabah namazı--------1. Rekat Secde de 1 defa “Rabbim her türlü eksiklikten uzaktır” deriz. “Allah en büyüktür” diyerek secdeden kalkarız.

Sabah namazı--------1. Rekat Secdeden kalkıp oturduktan sonra, tekrar “Allah en büyüktür” diyerek 2. defa secdeye kapanırız.

Sabah namazı--------1. Rekat 2. Secdede de 1 defa “Rabbim her türlü eksiklikten uzaktır” deriz. “Allah en büyüktür “diyerek secdeden ayağa kalkarız.

Sabah namazı--------2. Rekat 2. DEFA AYAĞA KALKILIP 2. REKATA BAŞLANIR. FATİHANIN MEALİ OKUNUR. “Esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın adıyla” “Her türlü övgü; Bütün varlıkların yaratıcısı ve mutlak hakimi, esirgeyen bağışlayan , hesap gününün sahibi olan Allah’adır.” “Ancak sana boyun eğip itaat ederiz ve ancak senden yardım dileriz.” “Bizi doğru yola ilet; Kendilerine nimet verdiklerinin yoluna… Gazaba uğrayanların ve sapmışlarınkine değil….”

Sabah namazı--------2. Rekat FATİHADAN SONRA RÜKU VE SECDELER YAPILIR. “Allah en büyüktür ” diyerek eğiliriz. “Eğildiğimizde 1 defa “Rabbim her türlü eksiklikten uzaktır” deriz. “Allah en büyüktür” diyerek tekrar doğruluruz

Sabah namazı--------2. Rekat Rükudan Doğrulduğumuzda “Övgü Allah’a dır” deriz. Daha sonra “Allah en büyüktür” diyerek secdeye kapanırız.

Sabah namazı--------2. Rekat Secde de 1 defa “Rabbim her türlü eksiklikten uzaktır” deriz. “Allah en büyüktür” diyerek secdeden kalkarız.

Sabah namazı--------2. Rekat Secdeden kalkıp oturduktan sonra, tekrar “Allah en büyüktür” diyerek 2. defa secdeye kapanırız.

Sabah namazı--------2. Rekat 2. Secdede de 1 defa “Rabbim her türlü eksiklikten uzaktır” deriz. “Allah en büyüktür“diyerek secdeden kalkıp otururuz.

Sabah namazı--------2. Rekat OTURDUĞUMUZDA, AŞAĞIDAKİLERİ OKURUZ VE NAMAZIMIZI BİTİRİRİZ. Allah kendisinden başka ilah olmadığına şahittir. Melekler ve adaleti ayakda tutan ilim sahipleride…. Ondan başka – kendisine ibadet edilecek ve hükümlerine kayıtsız şartsız teslim olunacak varlık- yoktur. “Rabbimiz! Hesabın görüleceği günde; beni, ana babamı ve mü’minleri bağışla….”

Sabah namazı---------2. Rekat DUALARDAN SONRA SELAMLA NAMAZ BİTİRİLİR. Önce “Selam” denilerek sağa selam verilir.

Sabah namazı--------2. Rekat Sonra “Selam” denilerek sola selam verilir ve namaz bitirilmiş olur….

ALLAH’A TEVAZU İLE BOYUN EĞMEYİP, O’NUN GETİRDİĞİ İSLAM ANLAYIŞINA TAM BİR TESLİMİYETLE TABİ OLUNMADIKÇA, KILINAN NAMAZ KUR’AN’A UYGUN NAMAZ DEĞİLDİR.