Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İÇİNDEKİ FEYİZ VE BEREKET

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İÇİNDEKİ FEYİZ VE BEREKET"— Sunum transkripti:

1 İÇİNDEKİ FEYİZ VE BEREKET
BERAT KANDİLİ İÇİNDEKİ FEYİZ VE BEREKET Hazırlayan Erol KÜÇÜK Kuzuluk Din Görevlisi

2 Gerçekten biz onu mübarek bir gecede
BERAT GECESİ: Duhan Süresi : 1-4 2.”Hak ve batılı açıklayan bu Kur’anı Kerime yemin ederim ki, Gerçekten biz onu mübarek bir gecede Kadir gecesinde indirdik. BERAT: Günah ve suçtan, Borç ve cezadan kurtuluştur.

3 “Her hikmetli iş o mübarek gecede ayırt edilir.”
Berat Gecesi Kur’anı Kerim: Levhi mahfuzdan =) Gök semasına indi. Yeryüzüne ========)Kadir gecesi indirildi.

4 Buruc Süresi :21-22 21-“Onlar Kur’anı inkar ede dursunlar.
Doğrusu o, çok şerefli bir Kur’an dır. 22- “Bir levhi mahfuzdadır. (Tahrif ve tağyirden korunmuştur.)

5 İbni Abbas (R.A) dan P.S.A.V: “Levhi mahfuz 7 kat göğün üstünde Şeytanlardan ve değiştirilmekten (Korunmuştur.) mahfuzdur.” İbni Abbas (R.A.): LEVHİ MAHFUZ==)Beyaz inci den olup, Uzunluğu yer ile gök kadar, Genişliği doğu ve batı arası kadar.

6 Günahlardan kurtuluş gecesidir. İSLAM ÂLİMLERİ BU GECEYİ
Duhan Sür :2 Çünkü biz, Kuran’ın hükümleri ile korkutanlarız. (uyaranlarız.) Berat Gecesi: Günahlardan kurtuluş gecesidir. İSLAM ÂLİMLERİ BU GECEYİ 5 Esasta Toplamışlardır.

7 Her Mühim iş bu gecede ayrılır.
İslam Âlimler Esasta Toplamışlardır: Her Mühim iş bu gecede ayrılır. Ameller, rızıklar, eceller,yükselmeler Bu gece yazılır ,ilgili meleklere teslim edilir. Harp =) Zelzele, çöküntü ========) Cebrail ( A.S) a verilir. Ölüm =) felakete ait defterler =====)Azrail ( A.S) Rızıklara ait kısım ==============) Mikail (A.S) a Amellere ait kısım =============) İsrafil (A.S)a verilir. 2. Bu gece yapılan ibadetlerin fazileti çok büyüktür. P.S.A.V: buyuruyor ki, Şaban ayının yarı gecesi oldu mu?, O geceyi ibadet ve itaatle geçirin . Gündüzünde oruç tutun, Zira, Allah’u Teâlâ: O gecenin batışından itibaren Dünya Semasına Tecelli eder : Şöyle buyurur: Yok mu ? Tövbe eden, Affedeyim. Yok mu ? Rızık isteyen , Vereyim. Yok mu ? Hastalığa uğramış, Şifa vereyim. Yok mu? Şunu, bunu isteyen diye Sabaha kadar devam eder. (İbni Mace)

8 P.S.A.V: buyuruyor ki: “Allah’u Teâlâ 5 gece yapılan ibadetleri Reddetmez.” Recebin ilk Cuma gecesi. (Regaib kandili) Şaban’ın gecesi. (Berat Kandili) Cuma geceleri Ramazan geceleri Kurban bayram geceleri. 3- Bu gece Rabbimiz Rahmetini bol bol ihsan eder. 4- Bu gece müminler için af gecesidir.

9 Cebrail Buyurdu ki: Ya Muhammet!
Şu insanlar vazgeçmedikçe af dan hariçtir: Kindar. Anne ve babaya asi olan. Zulüm ehli. Zina yapmaya devam eden. İçki ve kumara devam eden. Allaha eş koşanlar. Gaipten haber verenler. Faiz yiyenler. Dargın duranlar.

10 Bu gece Peygamberimize umumî Şefaat verildi:
P.S.A.V: Şöyle buyurur: Şaban ayının gecesi idi ==) Cebrail geldi. Ümmetine Şefaat dile.Bende sabaha kadar yalvardım. 13. Seher vakti Cebrail geldi : Müjde: Allah Ümmetinin 3 de 1 ini affetti dedi. Şaban ayının gecesi idi ==) Cebrail geldi. Ümmetini iste dedi.Seher vaktine kadar yalvardım. Allah Ümmetinin 3 de 2 sini affetti. Şaban ayının gecesi idi ==)Cebrail geldi. Bu gece Leyle i Berat Ümmetini iste:Seher vakti geldi : Müjde:Ya Muhammet! Allah Ümmetinin tamamını affetti.

11 Cebrail : Ya Muhammet Sema’ya Bak!
Semada ki Melekler: 1. Kattaki melekler ==) Bu gece Rüku edenlere müjdeler olsun. 2. Katta melekler:==)Secde edenlere müjdeler olsun. 3. Kattaki melekler: ====)Zikredenlere müjde. 4. Kattaki melekler :====)Dua edenlere müjde. 5. Kattaki melekler:=====)Ağlayanlara müjde. 6. Kattaki melekler:==) Güzel amel yapanlara müjde. 7. Kattaki melekler:=) Bütün ümmeti Muhammet’e müjdeler olsun. Bu hal Güneşin doğuşuna kadar devam eder.

12 Cebrail’in verdiği müjdeyi görelim:
1. RÜKÜ: Bakara Sür::43 “Müslümanların namazı gibi namaz kılın. Onlar gibi zekat verin. Rüku edenlerle rüku edin.”

13 2 Şirk ve nifaktan Tövbe edenleri, İhlasla İbadet edenleri,
Hamd edenleri. Oruç tutanları, Rüku edenleri Secde edenleri, İyiliği emredip, Kötülükten men edenleri, Allahın hükümlerini hududunu koruyanları, İşte böyle mü’minleri ( cennet ) ile müjdele.

14 “Ey iman edenler! Allah’ı çok zikredin.”
3. Zikir: Ahzab Sür:41: “Ey iman edenler! Allah’ı çok zikredin.”

15 4. DUA: Mü’min Sür :60 “Bana dua edin ki duanıza icabet edeyim.”

16 “Mükafatları ne de güzeldir.”
5. GÜZEL AMEL: Âli İmran:136 (Takva ehlinin) “Mükafatları ne de güzeldir.”

17 6. Bütün ümmeti Muhammet: Âli İmran :110


"İÇİNDEKİ FEYİZ VE BEREKET" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları