Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NAMAZ ORHAN AVCI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NAMAZ ORHAN AVCI."— Sunum transkripti:

1 NAMAZ ORHAN AVCI

2 NAMAZIN FARZLARI Namazın farzları on iki tanedir.
Namazın içindekiler ve dışındakiler olmak üzere iki gruba ayrılır. Dışındakilere namazın ŞARTLARI, İçindekilere namazın RÜKÜNLERİ denir.

3 NAMAZIN ŞARTLARI Hadesten taharet(manevi temizlik)
Necasetten taharet (maddi temizlik) Setr-i avret (avret yerlerinin örtülmesi) İstikbali kıble Vakit Niyet

4 NAMAZIN RÜKÛNLARI İftidah Tekbiri Kıyam (ayakta durmak)
Kıraat (okumak) Rüku(eğilmek) Secde Kade-i Ahire(son oturuş)

5 NAMAZIN VACİPLERİ Namazın vaciplerini yanılarak-unutularak terk edilmişse sehiv secdesi yapmak gerekir.Eğer kasten terk edilmişse namazın iadesi gerekir.

6 NAMAZIN VACİPLERİ (Devamı)
Namaza başlarken Allahu Ekber demek, Fatiha suresini okumak, Zamm-ı sure okumak, Farz olan kıraatı ilk iki rekatta yerine getirmek, Fatihayı zamm-ı sureden önce okumak, Vitir namazında kunut dualarını okumak,

7 NAMAZIN VACİPLERİ(Devamı)
Secde yaparken alınla birlikte burnu da yere koymak, 3-4 rekatlı namazlardaki ilk oturuş Her oturuşta tahiyyat, Ta’dîl-i erkâna riayet etmek, Gerektiği yerde sehif ve tilavet secdesi yapmak, Namazın sonunda selam vermek.

8 NAMAZIN VACİPLERİ (Devamı)
Secdeleri ardı ardına yapmak İkinci rekatta oturuşu fazla uzatmamak Bayram namazların tekbirleri İmamın sabah,Cuma,bayram;akşam ve yatsının ilk iki rekatta sesli okunması Yalnız kılanın sesiz okuması

9 NAMAZIN SÜNNETLERİ Sünnet;Allah Resulü’nün devamlı olarak yaptığı,bir mazeret olmaksızın terk etmediği şeylerdir. Yapılmasında sevap vardır;terk edilmesi ise namazın tekrarı gerektirmez,sadece şefaatten mahrum olma söz konusudur.

10 NAMAZIN SÜNETLERİ (Devamı)
Farz namazlarda ezan ve kamet okumak. Başlangıç tekbirinde parmakları açarak elleri kaldırmak. Tekbirleri imamın açıktan söylemesi. Tekbirin arkasından “sübhaneke” okumak. ”Sübhaneke”den sonra “e’uzü” okumak. Her “fatiha” dan önce “besmele” çekmek.

11 NAMAZIN SÜNETLERİ(Devamı)
Fatihadan sonra gizlice amin demek, Rükü ve seceye giderken Allahu Ekber demek, Rüküda 3 kere “Sübhane Rabbiyelazim” demek, Rüküdan kalkarken semi allahü limen hamideh, Secde de 3 kere “Sübhane Rabbiyel-alâ” demek, Secdede el parmakları birleştimek

12 NAMAZI SÜNNETLERİ (Devamı)
Son oturuşta tarhiyattan sonra salavat okumak, Selli-barik okumak, Allahümme rabbena duaları okumak, Önce sağa sonra sola selam vermek, Namazı sarık ve takke ile kılmak.


"NAMAZ ORHAN AVCI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları