Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HEVİN TAŞNİ ŞULE HARPUT

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HEVİN TAŞNİ ŞULE HARPUT"— Sunum transkripti:

1 HEVİN TAŞNİ ŞULE HARPUT
Hazırlayan ve Sunan HEVİN TAŞNİ ŞULE HARPUT

2 Cuma namazı, on altı rekattir
Cuma namazı, on altı rekattir. Önce Cuma namazının dört rekatlik ilk sünneti kılınır. Bu sünnet, öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. “Niyet ettim Allahü tealanın rızası için Cuma namazının ilk sünnetini kılmaya, döndüm kıbleye.” diye niyet edilir. Sonra cami içinde müezzin ikinci ezanı okur. Hatip de hutbeyi okur. Hutbe bittikten sonra cemaatle Cuma namazının iki rekatlik farz’ı kılınır.

3 Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, dört rekatlik son sünneti kılınır. Bu son sünnet öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Bundan sonra “Üzerime farz olan kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya.” diye niyet edilerek ahir zuhur namazı kılınır. Dört rekat olan bu namazın kılınışı öğle namazının farzının kılınışı gibidir.

4 Daha sonra iki rekat vaktin sünneti kılınır
Daha sonra iki rekat vaktin sünneti kılınır. Bunun kılınışı da sabah namazının sünnetinin kılınışı gibidir. Bundan sonra ayet-el Kürsi okunur, tesbih çekilir ve dua yapılır. Cuma namazının farz olduğuna inanmayan, ehemmiyet vermeyen İslamiyetten çıkar. Cuma namazının farz olması için vücûb ve eda şartları vardır. Eda şartlarından biri bulunmazsa, namaz olmaz

5 Eda şartları: Birincisi, namazı şehirde kılmaktır
Eda şartları: Birincisi, namazı şehirde kılmaktır. Hanefi alimlerine göre şehir, cemaatı en büyük camiye sığmayan yerdir.


"HEVİN TAŞNİ ŞULE HARPUT" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları