Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Günlük Namazlar (Beş Vakit Namazlar).

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Günlük Namazlar (Beş Vakit Namazlar)."— Sunum transkripti:

1 Günlük Namazlar (Beş Vakit Namazlar)

2 Bugüne kadar yakınlarınız tanıdıklarınız veya filmlerde bazı insanların namaz kıldıklarını görmüşsünüzdür. Onların nasıl namaz kıldıklarına dikkat ettiniz mi? Namazda ne yapıyorlar? Bütün namazlar aynı şekilde mi kılınır?

3 “… Namaz, mü’minlere vakitleri belirlenmiş bir farzdır.” (Nisa S.103)
“Kendisini kötülüklerden arındıran, Rabb’inin adını anıp namaz kılan, mutluluğa ermiştir.” (A’la S )

4 Günde kaç vakit namaz vardır?
İsimlerini ve rekatlarını biliyor musunuz? Rekat nedir?

5 Beş Vakit Namaz VAKİT İlk Sünnet Farz Son Sünnet Vitir Toplam
Sabah Namazı Öğle Namazı İkindi Namazı Akşam Namazı Yatsı Namazı 2 2 - - 4 4 4 2 - 10 4 4 - - 8 - 3 2 - 5 4 4 2 3 13 14 13 6 3 40

6 Namazların kılınışları genel olarak aynıdır
Namazların kılınışları genel olarak aynıdır. Ancak beş vakit namazın farz ve sünnetleri ile namazların rekatları arasında bazı farklılıklar vardır. İki rekatlık bir namazın kılınışını öğrenen kimse, genel olarak namaz kılmayı öğrenmiş olur.

7 Sabah Namazının Sünnetinin Kılınışı
“Allah rızası için sabah namazının sünnetini kılmaya niyet ettim.” diyerek ellerimizi kaldırırız. Ellerimizi kaldırırken “Allahu ekber” deriz. Eller bağlanınca Sübhâneke duasını okuruz.

8 Sabah Namazının Sünnetinin Kılınışı
Eûzü besmele çekerek Fâtiha Suresi’ni okuruz. Ardından besmele çekmeden birkaç ayet veya bir sure okuruz. ”Allahu ekber” diyerek rükûya gideriz.

9 Sabah Namazının Sünnetinin Kılınışı
Rükûda iken üç defa “Sübhâne Rabbiye’l-azîm” deriz. “Semiallahü limen hamideh” diyerek rükûdan kalkar ve doğrulunca “Rabbenâ leke’l-hamd” deriz.

10 Sabah Namazının Sünnetinin Kılınışı
“Allahu ekber” diyerek secdeye varırız. Secdede iken üç defa “Sübhâne Rabbiye’l-a’la” deriz. “Allahu ekber” diyerek otururuz.

11 Sabah Namazının Sünnetinin Kılınışı
Tekrar “Allahu ekber” diyerek secdeye varırız. İkinci secdede iken de üç defa “Sübhâne Rabbiye’la’la” deriz. “Allahu ekber” diyerek ikinci rekât için ayağa kalkarız. Böylece bir rekâtı tamamlamış oluruz.

12 Sabah Namazının Sünnetinin Kılınışı
Ellerimizi birinci rekâttaki gibi bağlayarak kıyamda (ayakta) dururuz. Besmele çekerek Fâtiha Suresi’ni okuruz. Ardından besmele çekmeden birkaç ayet veya bir sure okuruz.

13 Sabah Namazının Sünnetinin Kılınışı
“Allahu ekber” diyerek rükûya gideriz. Rükûda iken üç defa “Sübhâne Rabbiye’l-azîm” deriz. “Semiallahü limen hamideh” diyerek rükûdan kalkarız ve “Rabbenâ leke’l-hamd” deriz.

14 Sabah Namazının Sünnetinin Kılınışı
“Allahu ekber” diyerek secdeye varırız. Secdede iken üç defa “Sübhâne Rabbiye’la’la” deriz. “Allahu ekber” diyerek otururuz.

15 Sabah Namazının Sünnetinin Kılınışı
Tekrar “Allahu ekber” diyerek secdeye varırız. Secdede iken dğer secdelerde olduğu gibi üç defa “Sübhâne Rabbiye’l-a’la” deriz. “Allahu ekber” diyerek otururuz.

16 Sabah Namazının Sünnetinin Kılınışı
Otururken Ettehiyyâtü, Salli, Barik, Rabbenâ âtinâ ve Rabbenağfirlî dualarını okuruz. Duaları okumamız bitince başımızı sağ tarafa çevirerek

17 Sabah Namazının Sünnetinin Kılınışı
“Esselâmü aleyküm ve rahmetullah” deriz. Ardından başımızı sol omzumuza doğru hafifçe döndürerek “Es-selâmü aleyküm ve rahmetullah” deriz. Bu şekilde iki rekâtlık bir namazı bitirmiş oluruz.

18 Rukudan kalkınca ayakta;
Hatırlayalım Rukuda; Sübhâne Rabbiye’l-azîm: “büyük rabbim her türlü eksiklikten uzaktır.” Semiallahü limen hamideh: “Allah kendisine şükredeni duyar.” Rabbenâ leke’l-hamd: “rabbimiz hamd senin içindir.” Sübhâne Rabbiye’l-a’la: “yüce rabbim her türlü eksiklikten uzaktır.” Esselâmü aleyküm ve rahmetullah: “alah’ın rahmeti, esenliği sizinle olsun deriz. Rukudan kalkarken; Rukudan kalkınca ayakta; Secdede; Selam verirken;


"Günlük Namazlar (Beş Vakit Namazlar)." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları