KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSGB İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

1 Ahmet DEMİRCAN Daire Başkanı 22 MAYIS ANTALYA PERFORMANS BÜTÇE VE RAPORLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI.
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Performans Sözleşmesi
EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİLERİ GÖREV SÜRESİ UZATMA İŞLEMLERİ
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MEİS MODÜLÜ BİLGİ GİRİŞİ TOPLANTISI
KAMUDA İÇ DENETİM (5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu)
TEFBİSTE KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER
PROJE BAŞVURUSU PROJE’NİN HAVUZA ALINMASI KOMİSYON TOPLANTISI
Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA SÜRECİ
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
Yeni Mali Yönetim ve Kontrol Sisteminde İç Kontrol ve Ön Mali Kontrol
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
Basılı anket formlarının velilerce 17 Haziran 2011 tarihine kadar doldurulması sağlanacak ve doldurulmuş anket formları tekrar Okul Yönetimince toplanacaktır.
E-OKUL ÜZERİNDEN GÜNCELLENMESİ GEREKEN VERİ EKRANLARI
1 MALİ HİZMET BİRİMLERİ ORGANİZASYON ŞEMASI. Mali Hizmetler Teşkilat Şeması Mali Hizmetler İç kontrol alt birimiStratejik planlama alt birimi Bütçe ve.
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı 1 T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME.
MÜDÜR ATAMALARINA İLİŞKİN İŞLEMLER
MEİS VE E-OKUL MODÜLÜ BİLGİ GİRİŞİ PAYLAŞIM TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ 10.EKİM.2012.
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SİİRT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTATİSTİK BİLGİLERİNİN GİRİLMESİ.
YOZGAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTATİSTİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ.
İzmir İl MEM ARGE Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
1. SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ E-OKUL ve MEİS MODÜLÜ İSTATİSTİKİ VERİLERİN GİRİŞ EKRANLARININ TANITIMI.
HARRAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MART - NİSAN 2015 / NEVŞEHİR 1/21 İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI.
6331 sayılı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME SUNUSU
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
AÇIK İHALE USULÜ İŞ AKIŞ SÜRECİ
Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı 1 T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME.
MEBBİS Veri Girişi BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İl Millî Eğitim Müdürlüğü
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
EĞİTİM İSTATİSTİKLERİ
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
MEİS MODÜLÜ BİLGİ GİRİŞİ
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
ÇORUM İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TAAHHÜT ve TALEP SİSTEMİ Gelen ödenek taleplerinin daha hızlı cevaplandırılması ve yazışmaların azaltılması amacıyla elektronik ortamda oluşturduğumuz.
1. İSTATİSTİĞİN OKUL İÇİN ÖNEMİ Eğitim istatistikleri ile; Okulun doğru veriye ulaşıp kendilerini geliştirmelerine, başarının ve verimin arttırılması.
KASIM 2015 / İSTANBUL 1/21 İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI.
U Ş AK İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K B İ R İ M İ.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
ÇAYIROVA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTATİSTİK BİLGİLERİNİN GİRİLMESİ.
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
MURATPAŞA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
HARCAMA.
E Ş ME İ LÇE M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K BÜROSU.
DÜZELTME İŞLEMLERİ AFYON BAHAR EĞİTİMİ NİSAN 2016
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
ÖZEL EĞİTİM Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak yetiştirilmiş personel, geliştirilmiş eğitim.
BÜTÜNLEŞİK KAMU MALİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİ
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Mevzuatına Göre Okul/Kurumlarımızda Kurulması Gereken Kurullar
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
MALİ İHTİYAÇLARIN YÖNETİMİ
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSGB İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Sunum transkripti:

KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSGB İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2018/7 GENELGE MALİ İHTİYAÇLARIN YÖNETİMİ ÖDENEK TALEBİ İŞLEMLERİ SUNUSU KAYSERİ-İSGB-2018

2018.7 GENELGE Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı birimleri ile okul ve kurumlarında, 6331 Sayılı Kanun gereğince “Risk Değerlendirme Ekipleri” tarafından işveren/işveren vekillerinin koordinasyonunda riskler değerlendirilerek, MEBBİS İSGB modülüne veri girişleri yapılmakta, sisteme girilen risklerin giderilmesi için mali kaynak ihtiyacı doğmaktadır.

2018.7 GENELGE Risk ve tehlike yönetimine bağlı mali ihtiyaçların; ciddi ve yakın tehlike arz etmesi durumları dikkate alınarak karşılanabilmesi amacıyla, MEBBİS İSGB modülü “Kurum Risk Tabanlı Ödenek Girişi” ekranı veri girişine açılmıştır.

2018.7 GENELGE Okul ve Kurumlarımızda, İşveren/İşveren vekillerimiz, Genelge’ye göre;

VERİLERİN GÜNCELLENMESİ MEBBİS İş Sağlığı ve Güvenliği Modülünde; Risklerin giderilmesi için ön görülen makul süre (temrin süresi) ve risk sorumlu kişilerine/ekiplerine ait kayıtların sürekli takibinin yapılarak güncel tutulmasını sağlayacaklardır.

RİSK SKORLARININ GİRİLMESİ Risk skorlarının; tehlikeli ve çok tehlikeli (15 ve üstü) olması durumunda, İlçe İSG Büro Yöneticilerinin, gerekirse talebe konu riskin skorunun, yerinde, teknik uzmanlarca hazırlanan rapora dayalı teyidiyle ve ödenek miktarının piyasa araştırma tutanaklarının uygunluğuna göre onayıyla, ödenek talebi yapılması mümkün olacaktır.

RİSK SKORLARININ GİRİLMESİ Risk Skorlarında Uygunsuzluk durumunda İlçe İSG Büro Yöneticileri talebi gerekçe belirterek reddedeceklerdir. Yalnız kamu zararı oluşturulmaması için risk skorları girişinde azami hassas olunacak, kesinlikle tehlikeli ve çok tehlikeli olmayan risklerin skorlarına 15 ve üstü skor girilmeyecektir.

ÖDENEK TALEBİ ONAY İlçe İSG Büro Yöneticilerince onaylanan kurum risk tabanlı ödenek talepleri, İl İSGB Koordinatörleri tarafından onay işlemi yapılarak bakanlığa iletilecektir yada uygunsuzluk durumunda İl İSGB Koordinatörünce gerekçeli reddedilecektir.

ÖDENEK TALEBİ ONAY Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okulların ödenek talebini İl İSGB Koordinatöründen sonra ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü Destek Hizmetleri Şube yetkilisi de onay yada gerekçesini belirterek reddedeceklerdir.

UYGUN EKONOMİK KOD GİRİLECEKTİR Risklerden kaynaklı mali ihtiyaçlarda, analitik bütçe ekonomik koduna uygun ödenek talebinde bulunulacaktır.

PİYASA ARAŞTIRMASI YAPILACAK Ödenek talebi miktarı işveren/işveren vekili tarafından, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu standart formlarından “Piyasa Fiyat Araştırma Tutanağı” ile belirlenecektir.

İHTİYACIN GİDERİLMESİ DURUMUNDA İşveren/işveren vekillerince; Ödeneğe göre ihtiyaçların giderilmesi, risklerin ortadan kalkması yada risk skorunun kabul edilebilir seviyeye indirilmesi neticesinde, ivedilikle risk değerlendirme revizyon işlemlerinin yapılması gerekmektedir.

İHTİYACIN GİDERİLMESİ DURUMUNDA İşveren/işveren vekillerince; ekte sunulmuş “Risk Değerlendirme Bilgi Değişiklik İstek Formu” İle Düzeltme Silme talebinin, İlçe İSG Bürolarına doküman yönetim sistemi üzerinden, resmi yazı ekinde bildirilmesi gerekmektedir.

İHTİYACIN GİDERİLMESİ DURUMUNDA İl İSGB Koordinatörlerince ve İlçe İSG Büro Yöneticilerince araştırma ve saha gözetimleri yapılması suretiyle risk değerlendirme revizyon işlemleri tamamlanacaktır.

©TIKLA 2018/7 VE EKİ FORMLAR 2018/7 GENELGE EK TANIMI İNCELE Risk Değerlendirme Bilgi Değişiklik İstek Formu ©TIKLA 2018/7 GENELGE

TEŞEKKÜRLER Koordinatör Habib BAŞKAN Kayseri İSGB İl Koordinatörü SUNUM Cihangir ÇAĞLAR İSGB İl Sekretaryası-İGU Koordinatör Habib BAŞKAN Kayseri İSGB İl Koordinatörü