Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSGB İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSGB İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSGB İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2018/8 GENELGE PANSİYONLU OKUL DENETİMLERİ İŞ VE İŞLEMLERİ SUNUSU KAYSERİ-İSGB-2018

2 2018/8 GENELGE Bakanlığımız Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Pansiyonlu Okul Denetimleri, MEBBİS İSGB Modülü Denetim Uygulamaları sekmesinden elektronik ortamda, “Pansiyonlu Okul Denetim Kriterleri” doğrultusunda, komisyon marifetiyle denetlenecek ve yürütülecektir.

3 DENETİM HEYETİ Valilik Makam Onayı ile görevlendirilecek komisyon üyeleri; işveren vekili başkanlığında, iş güvenliği uzmanı ile sivil savunma uzmanı/amiri veya zorunlu hallerde ilçe İSG büro yöneticisinin üye sıfatıyla katılımıyla toplamda 3 kişiden oluşacaktır.

4 DENETİM HEYETİ Pansiyonlu okul denetimini yapan komisyonda bulunan iş güvenliği uzmanı, zorunlu haller dışında, üst üste aynı okulda pansiyon denetim komisyonuna görevlendirilmeyecektir.

5 DENETİM HEYETİ Denetim heyeti, denetim esnasında, varsa bir önceki denetimde kayda alınmış, eksiklikler nedeniyle oluşturulmuş olan, düzeltici ve önleyici faaliyet formunu (DÖF’ü) öncelikli olarak ele alarak denetim sürecini gerçekleştireceklerdir.

6 DENETİM SÜRECİ eğitim öğretim yılı için 2018 Mart-Nisan-Mayıs-Haziran ayları içinde denetimler yapılacaktır.

7 DENETİM SÜRECİ eğitim öğretim yılından itibaren; her yıl bir kez Eylül-Ekim-Kasım-Aralık ayları içinde denetimler yapılacaktır.

8 DENETİM SÜRECİ Denetim sürecinin izleme ve değerlendirmesi, bakanlığımız Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığınca yapılacaktır.

9 DENETİM FORMUNUN TANZİMİ
Genelge ekinde yer alan “Denetim Formu” pansiyonlu okulların denetimi sonunda 3 nüsha doldurulacaktır. Bir nüshası okul müdürlüğünde dosyalanacak, bir nüshası İl İşyeri Sağlık ve Güvenlik Biriminde dosyalanacak, bir nüshası da bakanlığımız Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne gönderilecektir.

10 DÜZELTİCİ VE ÖNLEYİCİ FAALİYET FORMU(DÖF)
Denetim heyeti, tespit edilen, ortaya çıkması muhtemel risklerden ciddi ve yakın bir tehlike arz eden durumlar için genelge ekinde sunulmuş, düzeltici ve önleyici faaliyet formunu(DÖF) doldurarak okul müdürlüğüne vereceklerdir.

11 DÜZELTİCİ VE ÖNLEYİCİ FAALİYET FORMU(DÖF)
Okul müdürlükleri, denetim heyetince kendilerine verilen DÖF’leri, uygunsuzluğun giderilmesine dair verilmiş olan süre içerisinde iyileştirme yapıp ortadan kaldırarak, İl İSGB Birimine resmi yazı ile başvurarak kapattıracaklardır.

12 DÜZELTİCİ VE ÖNLEYİCİ FAALİYET FORMU(DÖF)
Zamanında, oluşma gerekçesi ilgili okul/kurumca giderilemeyen, kapatılmayan DÖF’ler için, İl Milli Eğitim Müdürlüğü takip denetimi başlatacaktır. Bu durum okul/kurumun bağlı bulunduğu Genel Müdürlüğe ve Merkez İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığına iletilecektir.

13 ©TIKLA 2018/8 VE EKİ FORMLAR Düzeltici ve Önleyici Faaliyet Formu
EK TANIMI İNCELE Düzeltici ve Önleyici Faaliyet Formu ©TIKLA Pansiyonlu Okul Denetim Formu Pansiyonlu Okul Denetim Kriterleri 2018/8 GENELGE

14 TEŞEKKÜRLER Koordinatör Habib BAŞKAN Kayseri İSGB İl Koordinatörü
SUNUM Cihangir ÇAĞLAR İSGB İl Sekretaryası-İGU Koordinatör Habib BAŞKAN Kayseri İSGB İl Koordinatörü


"KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSGB İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları