Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1. SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2 2014-2015 E-OKUL ve MEİS MODÜLÜ İSTATİSTİKİ VERİLERİN GİRİŞ EKRANLARININ TANITIMI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1. SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2 2014-2015 E-OKUL ve MEİS MODÜLÜ İSTATİSTİKİ VERİLERİN GİRİŞ EKRANLARININ TANITIMI."— Sunum transkripti:

1 1

2 SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2 2014-2015 E-OKUL ve MEİS MODÜLÜ İSTATİSTİKİ VERİLERİN GİRİŞ EKRANLARININ TANITIMI

3 Resmi İstatistik Programı kapsamında örgün ve yaygın eğitim istatistiklerinin üretilmesi ve örgün eğitim istatistiklerinin yayınlanmasında Bakanlığımız sorumlu kuruluş olarak tanımlanmıştır. Bu itibarla MEBBİS kapsamında MEİS Modülü, e-Yaygın Modülü ve e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi kullanılarak 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı eğitim istatistikleri oluşturulacaktır.

4 E-Okul İŞLEMLERİ KURUM BİLGİ GİRİŞLERİ

5 ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ 5 *Öncelikle öğrenci sayılarının net alınabilmesi için aday kayıttaki öğrencilerin kesin kayıta geçirilmesi gerekmektedir. *Öğrencisi olmayıp açık gözüken fazla şubelerin kapatılması gerekmektedir.

6 İLETİŞİM BİLGİLERİ 6 Okul bilgileri güncelle ekranındaki aşağıda kutu içerisinde gösterilen bölüm doldurulacaktır. Bakanlıkça verilen resmi e-posta adresi yazılacak

7 ÖĞRETİM ŞEKLİ EKRANI 7 Öğretim şekli girişinden bir tanesi mutlaka seçilmeli boş bırakılmamal ıdır

8 OKUL/KURUM BİNA EKRANI 8 2014-2015 eğitim öğretim yılında e-okul modülü içerisinde bulunan tüm ilkokul, ortaokul ve imam hatip orta okullarına ait tahsis durumu, bina durumu, lojman durumu ve bina kullanım ekranlarının doldurulması gerekmektedir.

9 9 Bina sahibi kurumlar tahsis bilgileri ekranına bilgi girişi yapmayacaklardır. BİNA-TAHSİS EKRANI

10 BİNA DURUMU EKRANI 10 Bina durumu ekranında sadece tek giriş yapılacaktır. Bazı kurumlarımızda 2-3 giriş yapıldığından ve bilgilerin farklı olmasından dolayı sıkıntı oluşmaktadır.

11 LOJMAN EKRANI 11

12 BİNA KULLANIMI EKRANI 12 Toplam derslik sayısının anasınıfı olarak kullanılan derslik sayısı hücresine yazılmaması konusu hususuna dikkat edilmesi.

13 TAHSİS EKRANI 13 Tahsis ekranını; kendisine ait binası bulunmayan kurumlar doldurup, bina sahibi kurumlar ise boş bırakacaklardır. Tahsis ekranını dolduracak olan kurum; hangi kurumda tahsisli ise kurum türüne onu girip kuruma da onun adını seçmelidir. Dokurcun Lisesi kendi kendine bina tahsisi giremez.

14 14 Bilgisayar sayıları; e-okul bina durumu ekranından doldurulacaktır. Bilgisayar sayıları büroda kullanılan bilgisayar sayısı, eğitim amaçlı kullanılan bilgisayar sayısı ve Fatih Projesi kapsamında tablet– akıllı tahta çok fonksiyonlu yazıcı doküman kamera bölümleri mutlaka dikkatli bir şekilde işlenecektir. BİLGİSAYAR GİRİŞ EKRANLARI

15 15 BİLGİSAYAR GİRİŞ EKRANLARI

16 16 Yapılan hataların anında düzeltilmesi için ilçe milli eğitim müdürlükleri e-postalarını sürekli kontrol etmeleri gerekir. Bilgi girişleri son günlerde sistem yoğun olacağı ve her türlü aksaklığın varsayımı düşünerek işlemlerin mutlaka gününden önce yapılması faydalı olacaktır.

17 17 MEİS ONAY EKRANI (OKUL/KURUM)

18 18 MEİS ONAY EKRANI Okul ve Kurumlar bilgi giriş işlemlerini (e- okul/meis) tamamladıktan sonra MEİS Modülünden DURUM ve ONAY butonunun altındaki KURUM ONAY İŞLEMİ butonundan Onay verecektir. (Okul/Kurum Müdürü) İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri de okul ve kurumlar onay işlemlerini tamamlayıp bilgileri kontrol ettikten sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından onaylanacaktır. Okul ve Kurum Müdürlerimiz, girilen verilerin doğruluğu, zamanında girişi ve hata oranlarının performans yönetim sistemi ile performanslarını direkt olarak etkileyeceğini unutmamalılar...


"1. SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2 2014-2015 E-OKUL ve MEİS MODÜLÜ İSTATİSTİKİ VERİLERİN GİRİŞ EKRANLARININ TANITIMI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları