Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇORUM İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇORUM İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 ÇORUM İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MEİS-E OKUL BİLGİ GİRİŞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ. Strateji Şubesi - İstatistik ve Bilgi Sistemleri

2 MEBBİS Veri Girişi Veri girişleri 21 EKİM 2015 tarihinde başlayıp 27 KASIM 2015 tarihine kadar bitirilecektir. 1- Okul / Kurum Müdürlerince en geç 16 Kasım 2015 Cumagünü girişler tamamlanarak Onaylanacak ( Hatalı Bilgi Girişinden Okul / Kurum Müdürleri Sorumludur.) 2- İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Kontrolleri yapıldıktan sonra en geç 17 Kasım 2015 Cuma günü girişler tamamlanarak Onaylanacak ( Hatalı Bilgi Girişinden İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Sorumludur.) 3- İl Milli Eğitim Müdürlüğünce; 27 Kasım 2015 Cuma gününe kadar Okul / Kurum ve İlçe Milli eğitim Müdürlüklerince Kontrol edilip onaylanan veri girişlerinin kesin ONAYLAMA işlemi yapılarak Bakanlığımızca sistem kapatılacaktır.

3 DİKKAT! Veri Girişlerinde kesinlikle süre uzatımına gidilmeyecek, sistem kapatıldıktan sonra giriş eksiği, onay eksiği olan veya hatalı veri girdiği tespit edilen kurumlar hakkında İdari işlem başlatılacaktır.

4 E-OKUL SİSTEMİNDE YAPILMASI GEREKENLER
DİKKAT! Öncelikle öğrenci sayılarının net alınabilmesi için aday kayıttaki öğrencilerin kesin kayıta geçirilmesi gerekmektedir. Öğrencisi olmayıp açık gözüken fazla şubelerin kapatılması gerekmektedir. e-Okul Sisteminde; taşımalı eğitime tabi öğrenci, birleştirilmiş sınıflarda okuyan öğrenci ve kaynaştırma eğitimine tabi öğrenci bilgilerinin özür grupları ile birlikte eksiksiz olarak tanımlamalarının yapılması gerekmektedir.

5 E-OKUL SİSTEMİNDE YAPILMASI GEREKENLER
Pansiyonlu okullarla ilgili bilgi girişleri; pansiyon açma, kapama, kapasite artırımı ve pansiyon türü değişikliği gibi işlemlerle ilgili yetkiler, pansiyonun bağlı olduğu genel müdürlüklerde olduğundan bu gibi değişiklikler Devlet Kurumları Modülünden ilgili genel müdürlüklerce girilecektir. ANCAK Yatılı öğrenci ekleme işlemi, öğrencinin pansiyonunda kaldığı okul müdürlüğü tarafından e-Okul sisteminden Kurum İşlemleri/Bilgi Giriş İşlemleri/Yatılı Öğrenci Bilgileri bölümünden zamanında yapılacaktır.

6 MEİS MODÜLÜ BİLGİ GİRİŞLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR
6287 Sayılı Kanun kapsamında dönüştürme işlemi yapılmış olan, AYRI KURUM KODUNA SAHİP ilkokul ve Ortaokul aynı binada eğitim veriyor ise Meis Modülü içerisinde bulunan bina kullanım bilgileri ekranını; ( İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ PLANLAMA KOMİSYONUNCA , BİNA MÜLKİYETİNİN İLKOKULA MI, ORTAOKULA MI AİT OLDUĞU BELİRLENİP DUYURULAN KOMİSYON RAPORLARINA GÖRE İŞLEM YAPILACAKTIR.) Komisyonca BİNA MÜLKİYETİ VERİLEN OKUL, Meis Modülü İçerisinde Bulunan BİNA KULLANIMI VE DİĞER BİNA BİLGİLERİ EKRANINI DOLDURACAK. Aynı binada eğitim yapan diğer okul ise sadece Meis Modülü İçerisinde Bulunan TAHSİS EKRANINA HANGİ OKULUN BİNASINI VE KAÇ DERSLİĞİNİ KULLANDIĞI BİLGİSİNİ GİRECEK.

7 MEİS MODÜLÜ BİLGİ GİRİŞLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR
Uygulama oteli bulunan anadolu otelcilik ve turizm meslek lisesi yatak kapasitelerini Meis Modülündeki bina bilgileri bölümü altındaki bina kullanımı ekranına girecektir. Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlar bilgisayar sayılarını, Meis Modülünde yer alan bina kullanım ekranlarına, “Büroda kullanılan bilgisayar sayısı, Eğitim amaçlı kullanılan bilgisayar sayısı ve Fatih projesi kapsamında tablet bilgisayar sayısı” ayrıntısında gireceklerdir.

8 MEİS MODÜLÜ BİLGİ GİRİŞ EKRANLARI
1- Bina Adres/Kontrol 2- Tahsis Durumu 3- Bina Durumu 4- Lojman Durumu 5- Bina Kullanımı (Özellikle derslik sayıları) 6- Anasınıfı Öğretmen Sayıları

9 MEİS MODÜLÜ BİLGİ GİRİŞ EKRANLARI
1- Kütüphane Materyal 2- Kütüphane Kullanımı 3- Bilişim İnternet ve Çevre Birimleri 4- Kurum Bilgileri 5- Kurum Onay İşlemleri

10 YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI
Halk Eğitim Merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi,, personel ve bina bilgi girişlerini adresindeki e-Yaygın Modülünden, eğitim olanakları bilgi girişlerini ise önceki yıllarda olduğu gibi MEİS Modülü üzerinden yapılacaktır. Özel Dershaneler, Motorlu Taşıt Sürücü Kursuları, Özel Etüt Eğitim Merkezleri ne ait Kursiyer, Personel, Bina bilgi girişlerini, Personel bilgileri, e-Yaygın Modülünden Eğitim İmkanları ile ilgili, bilgi girişleri 1- Kütüphane Materyal 2- Kütüphane Kullanımı 3- Bilişim İnternet ve Çevre Birimleri 4- Kurum Bilgileri 5- Kurum Onay İşlemleri MEİS MODÜLÜNDEN GİRİLECEKTİR.

11 ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI GN.MD.BAĞLI KURUMLAR
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrenci bilgileri (Özel Birey modülünden giriş yapılacak) Kurum bilgileri Personel bilgileri Bina bilgileri Eğitim İmkanları ile ilgili, bilgi girişleri 1- Kütüphane Materyal 2- Kütüphane Kullanımı 3- Bilişim İnternet ve Çevre Birimleri 4- Kurum Bilgileri 5- Kurum Onay İşlemleri MEİS MODÜLÜNDEN GİRİLECEKTİR.

12 ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI GN.MD.BAĞLI KURUMLAR
Muhtelif Kurslar, Özel Dershaneler, Motorlu Taşıt Sürücü Kursuları, Özel Etüt Eğitim Merkezleri ne ait Kurum bilgileri, Öğrenci/Kursiyer Öğretmen Bilgileri Personel bilgileri, Bina bilgileri, Eğitim İmkanları ile ilgili, bilgi girişleri 1- Kütüphane Materyal 2- Kütüphane Kullanımı 3- Bilişim İnternet ve Çevre Birimleri 4- Kurum Bilgileri 5- Kurum Onay İşlemleri MEİS MODÜLÜNDEN GİRİLECEKTİR.

13 Personel Bilgilerini Mutlaka
Özel Okul ve Kurumlar Personel Bilgilerini Mutlaka Gireceklerdir.

14 Bilgileri mutlaka kontrol etmelidir.
Bilgi girişleri için İlçelerde ilgili Şube Müdürü Okullarda okul müdürleri Onay vermeden önce Bilgileri mutlaka kontrol etmelidir. Bilgi girişlerinde birinci derecede sorumlu kişiler Okul/Kurum müdürleridir.

15 E-posta : istatistik19@meb.gov.tr
Başarılar Dileriz Strateji Şubesi İstatistik Bölümü İRTİBAT TELEFONLARI / DAHİLİ E-posta :


"ÇORUM İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları