form nedir ? öğrenmenin en kolay yolu bu slaytta... M İ CROSOFT OFF İ CE ACCES FORM nedir ve nas ı l kullan ı l ı r…

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Microsoft Access Bu program Microsoft program paketinin içerisinde yer alan; çok büyük miktarlardaki verilerin depolanabileceği veritabanı oluşturmamıza.
Advertisements

MS OFFICE Access 2013.
Bilgilerimi sunuyorum
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
4. SAYFA YAPISI.
Web Bilgi Girişi Kullanım Rehberi
Power Point’a Resim Nesneleri Ekleme ve Kullanma
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ MİCROSOFT WORD
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Bilgi işlem Daire Başkanlığı
Yeni Arayüz OvidSP Kullanım Kılavuzu
Kodlama bilgisi gerekmez!
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
Kelime İşlemci Programı
İGOOGLE EBRU KAYA İGOOGLE NEDİR?  iGoogle özelleştirilebilir bir ana sayfadır.  iGoogle, üst bölümünde bir Google arama kutusu, alt bölümünde.
1 BDEM 203 – Yönetim Bilgi Sistemleri BÖLÜM Microsoft Excel 2010
İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i tıklatın,
Görsel Okur-Yazarlık *
EXCEL 2003 Ders 1.
KISITLAMALAR (Constraints)
Microsoft Power Point Dersi
EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ
Paint Programının Detaylı Tanıtımı
Temel Bilgi Teknolojileri 2
Bilgisayarda Ofis Programları
Bilgisayarda Ofis Programları
Bilgisayarda Ofis Programları
Ünite 8 sunum programları
BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
Microsoft Office Access
Bilgisayarda Ofis Programları
POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK
YONT171 Bilgi Teknolojilerine Giriş I
POWERPOİNT BERİL ŞENDOĞAN.
EXCEL 2003 Ders 2.
Temel Bilgi Teknolojileri
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi (Microsoft Powerpoint)
5.1. Tablo Ekleme Kelime işlemci programında tablo eklemek için Ekle sekmesindeki Tablolar grubundan Tablo düğmesine tıklanır. A:Tablo; Bu kısmın üzerine.
Microsoft Office Access
Hafta Rapor Hazırlamak Form aracılığı ile tablolara veri girişi yapıldıktan sonra, ekran çıktısı veya yazıcı çıktısı almak amacı ile rapor hazırlanmaktadır.
Hafta 9. 2 Form Hazırlamak Veritabanın da bulunan tablolara veri girilmesini kolaylaştırmak ve görünümünü güzelleştirmek için form özelliğini kullanabilirsiniz.
Microsoft Office Access
TEMEL SAYFA YAPISI İŞLEMLERİ
Microsoft Office Access
PowerPoint Konu Anlatımı
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
WİNDOWS LİVE MOVİE MAKER
WORD WORD UYGULAMA.
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
SEVCAN TOPÇU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ-2. 1.Word2010 Üstbilgi ve Altbilgi Tanımı 2.Word2010 Üstbilgi ve Altbilginin Yararı ve önemi 3.Word2010 Üstbilgi.
Microsoft Office Access Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN.
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY.
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ENFORMATİK BÖLÜMÜ TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DERSİ.
C) BELGE DENETİMİ.
© TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – VERİ SUNUMU - I 1 / 32 Ünite 5 Veri Sunumu – I (Microsoft Powerpoint) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ
Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler.
ACCESS 2010.
Kullanıcı Kılavuzu Genel Bakış support.ebsco.com.
BTEP222 Animasyonla Hikaye Anlatımı
Ürün Nasıl Eklenir? Ürün Ekleme Ürün Düzenleme Ürün Gruplama.
powerPoint nedir
Temel Bilgisayar Dersi
TOPLU POSTALAMA İŞLEMİ İÇİN ETİKET OLUŞTURMA VE YAZDIRMA
başlık anlatım Kırmızı arka plan üzerinde resimlerle SmartArt grafiği
Program Kurulum Seti Hazırlamak
1 EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ Excel de bir veritabanı oluşturulabilir veya başka programlarda (Access gibi) oluşturulmuş olan Veri Tabanları.
Sunum transkripti:

form nedir ? öğrenmenin en kolay yolu bu slaytta... M İ CROSOFT OFF İ CE ACCES FORM nedir ve nas ı l kullan ı l ı r…

FORM NED İ R ? FORM NED İ R ?  Formlar, tablolarda seçilen alanların görsel gösterimidir.  Formlar aracılığı ile veri girilebilir, değiştirilebilir.  Formlar aracılığı ile kayıtlar tek tek görünür, bilgi girilir ve diğer kayıta geçilir.  Form oluşturmanın en basit yöntemi tabloyu seçip, oluştur sekmesinden "FORM" sekmesine tıklamaktır. Tablodaki bütün alanlar kullanılarak bir veri giriş formu oluşturulacaktır

Form Sihirbaz ı 'n ı kullanarak form olu ş turma Form Sihirbaz ı 'n ı kullanarak form olu ş turma  Formunuzda görüntülenecek alanlar konusunda daha seçici olmak isterseniz, daha önce sözü edilen form oluşturma araçlarının yerine Form Sihirbazı'nı kullanabilirsiniz. Verilerin nasıl gruplandırılıp sıralanacağını da belirleyebileceğiniz gibi, tablolar ve sorgular arasındaki ilişkileri önceden belirtmiş olmanız koşuluyla, birden çok tablo veya sorgudan alanlar kullanabilirsiniz.  Oluştur sekmesindeki Formlar grubunda Form Sihirbazı‘ na tıklayın.  Sekme çalıştırıldığında öncelikle kullanmak istediğimiz tablo ve alanları belirlememiz istenir.  Alanlar belirlendikten sonra "TABLO DÜZENİ" sorgusu çıkar.İstenilen tablo düzeni seçildikten sonra forma isim verip kaydedebiliriz

TASARIM GÖRÜNÜMÜNDE FORMA AYARLAMALAR YAPMA  Oluşturulan formla tasarım görünümünde özelleştirilebilir, düzenlenebilir.  Tasarım görünümüne geçmek için, Gezinti Bölmesi'nde formun adına sağ tıklayın ve sonra Tasarım Görünümü'ne tıklayın.  Tasarım, Düzenle ve Biçim isimli üç bağlamsal sekme ile birlikte form tasarımını geliştirmeye başlayabiliriz.  Tasarım sekmesinden formumuzun temasını düzenleyebilir ya da denetim unsurları ekleyebiliriz.  Tasarım sekmesi "var olan alanları ekle" sekmesinden formumuza tablomuzdan ek alanlar ekleyebiliriz ya da var olan alanları çıkartabiliriz.  Tasarım sekmesi "özellik sayfası" sekmesinden formumuz ile ilgili gelişmiş ayarlar yapabiliriz

KAYITLAR ÜZER İ NDE ÇALI Ş MAK 5  Gezinme düğmeleri aracılığı ile kayıtlar arasında gezinebilir, arama yapabilir ya da yeni kayıtlar ekleyebiliriz.

BÖLÜNMÜ Ş FORM  Bir tabloya veri girişini form düzeninde yapmak istediğimizde kullanırız. Üst tarafta form görünümü alt tarafta tablo görünümü birlikte gösterilir.  Tablo seçilir,oluştur sekmesi,tüm formlar sekmesinden "bölünmüş form" seçildiğinde, seçili tablo için bölünmüş form düzeni oluşturulur Form görünümü alanı Tablo görünümü alanı

BO Ş FORM  Oluştur sekmesindeki Formlar grubunda Boş Form'a tıklayın. Access Düzen görünümünde boş bir form açar ve Alan Listesi bölmesini görüntüler.  Alan Listesi bölmesinde, formda görmek istediğiniz alanları içeren tablonun veya tabloların yanındaki artı işaretine (+) tıklayın.  Forma alan eklemek için, alana çift tıklayın veya alanı forma sürükleyin. İlk alan eklendikten sonra, CTRL tuşunu basılı tutup birkaç alana tıklayarak ve sonra bu alanları aynı anda forma sürükleyerek birkaç alanı bir defada ekleyebilirsiniz. Alan Listesi bölmesindeki tabloların sırası, o anda formun hangi kısmının seçili olduğuna bağlı olarak değişebilir. İstediğiniz alan gösterilmiyorsa, formun başka bir kısmını seçtikten sonra yeniden alanı eklemeyi deneyin.  Forma logo, başlık veya tarih ve saat eklemek için Tasarım sekmesindeki Üst Bilgi/Alt Bilgi grubunda bulunan araçları kullanın.  Forma daha çeşitli denetimler eklemek için Tasarım sekmesindeki Denetimler grubunda bulunan araçları kullanın

birden çok kayd ı görüntüleyen bir form olu ş turma  Birden Çok Öğe aracını kullanarak birden çok kaydı görüntüleyen bir form oluşturma.  Gezinti Bölmesi'nde, formunuzda görmek istediğiniz verileri içeren tabloya veya sorguya tıklayın.  Oluştur sekmesindeki Formlar grubunda Diğer Formlar'a ve sonra Birden Çok Öğe'ye tıklayın.  Access formu oluşturur ve Düzen görünümünde görüntüler. Düzen görünümünde, formda veri görüntülenirken tasarım değişiklikleri yapabilirsiniz

FORM TASARIMI  Oluştur sekmesi "Form Tasarımı" sekmesini aktifleştirerek elimiz ile formun unsurlarını ve ilişkilerini tek tek belirleyebiliriz.  Denetimler, logo gibi unsurları ekleyerek amacımıza uygun tasarımlar oluşturmak mümkündür

DÜZEN GÖRÜNÜMÜ Düzen görünümü Tasarım Görünümü'dan fazla görsel olarak yönelimli bir görünümüdür. Düzen görünümünde form görüntülerken, her denetim gerçek verileri görüntüler. Sonuç olarak, denetimleri boyutunu ayarlama veya görsel görünümünü ve kullanılabilirlik formunun etkileyen diğer birçok görevi gerçekleştirmek için çok yararlı görülmektedir. Belirli görevleri Düzen Görünümü'nde gerçekleştirilemez ve Tasarım görünümüne geçmek gereklidir. Belirli durumlarda, Access, belirli bir değişiklik yapmak için Tasarım görünümüne geçiş söyleyen bir ileti görüntüler

SEKME SIRASINI DÜZENLEMEK  Formumuzda unsurların yerini değiştirdiğimizde "tab" sırası sabit kalır. Tab tuşu ile gezinmelerde sıralamayı düzenlemek için sekme sırası özelliğini kullanırız Burada unsurları sol taraflarındaki kutucuklardan seçip, aşağı ya da yukarı sürükleyerek "tab" sırasını düzenleyebiliriz.

FONKS İ YONEL DÜ Ğ ME EKLEMEK  Formlarımıza değişik fonksiyonları olan düğmeler eklememiz mümkündür.  Tasarım görünümünde denetçilerden düğme denetçisini seçip formumuza eklediğimizde sırasıyla bu düğmenin işlevinin ve üzerinde ne yazacağını soran bir panel açılacaktır Buradan düğmemize fonksiyon ve diğer gerekli ayarları yaptıktan sonra biçim sekmesinden düğmenin renk ve stil düzenini ayarlayabiliriz.

B İ TT İİ …