Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hafta 9. 2 Form Hazırlamak Veritabanın da bulunan tablolara veri girilmesini kolaylaştırmak ve görünümünü güzelleştirmek için form özelliğini kullanabilirsiniz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hafta 9. 2 Form Hazırlamak Veritabanın da bulunan tablolara veri girilmesini kolaylaştırmak ve görünümünü güzelleştirmek için form özelliğini kullanabilirsiniz."— Sunum transkripti:

1 Hafta 9

2 2 Form Hazırlamak Veritabanın da bulunan tablolara veri girilmesini kolaylaştırmak ve görünümünü güzelleştirmek için form özelliğini kullanabilirsiniz.

3 3 Form Hazırlamak Form sihirbazından istediğiniz tablo(lar)/sorgu(lar) seçerek yönergeleri izleyiniz

4 4 Form Hazırlamak Formun yerleşim biçimini seçebilirsiniz

5 5 Form Hazırlamak Formun görünüm biçimini seçebilirsiniz

6 6 Form Hazırlamak Formun başlığını değiştirebilir ve bilgi girmeye başlayabilirsiniz.

7 7 Form Hazırlamak Formu üzerinde veriler, menü ve araç çubuğu üzerinde bulunan düğmeler yardımıyla girilebilir, silinebilir, sıralama yapılabilir. Formun en altında bulunan düğmeler ile kayıtlar arasında dolaşabilirsiniz.

8 8 Form Hazırlamak Oluşturulan formların tasarımını değiştirebilir yeni alanlar ekleyebilirsiniz.Şirket adı sürüklenerek forma yerleştirilmiştir.

9 9 Form Hazırlamak Form üzerinde bulunana alanların özelliklerini sağ tuşu tıklayarak değiştirebilirsiniz. Örneğin TelefonNumarası alanına genel biçime uygun bir giriş maskesi ekleyebilirsiniz.

10 10 Form Hazırlamak Form üzerinde bulunana alanların özelliklerini sağ tuşu tıklayarak değiştirebilirsiniz. Örneğin TelefonNumarası alanına genel biçime uygun bir giriş maskesi ekleyebilirsiniz.

11 11 Form Hazırlamak.

12 12 Form Hazırlamak 1. Adım 2. Adım 3. Adım 4. Adım Öğrenci_özlük tablosuna form hazırlayalım.

13 13 Formalara düğme ekleme 1.Adım Command buton seçilir. 3. Adım Görev tanımlaması yapılır. 2. Adım Ekrandaki yeri belirlenir 4. Adım İşlem devam eder.

14 14 Form sayfasını aşağıdaki gibi oluşturunuz.

15 15 Yapılan İşlemler Form boyutu ekrana göre büyütüldü. Görünüm-Alt bilgi\Üst bilgi ’ den üst bilgiye araç çubuklarından label kullanılarak başlık yazıldı. Alanlar forma aktarılarak düzenleme yapıldı. Bölüm kodu sağ tıklama Değiştir ile Combo box durumuna getirildi. Yine burs durumu onay kutusu (Check box) durumuna getirildi. Araç çubuğu (Toolbox) yardımı ile command butonları oluşturuldu (Form kapat, önceki kayıt, sonraki kayıt...).

16 16 Ana\Alt Form Hazırlamak Aynı pencerede birbirleri ile ilişkili olan iki tabloya ait iki formun olması çok daha işlevsel olabilmektedir. Bunun için ana ve alt form hazırlanmaktadır. Sihirbazı kullanarak öncelikle alt form için tablo alanlarını belirleyiniz. Daha sonra ana form için alan seçimini yapınız gelen ekran yönergelerini izleyip işleminizi tamamlayınız

17 17 Örnek: 1.. Alt form hazırlama: Öğrenci_ders tablosunun formunu hazırlayınız ve öğrenci_ders_alt olarak kayıt ediniz. 2.. Ana form hazırlama: Dersler tablosuna, form sihirbazı yardımı ile bir form hazırlayınız. 3.. İki formu birleştirme: Dersler tablosunun form design ortamında iken; Araç Kutusu penceresinden Altform’u seçiniz(Araç Kutusunda Sihirbaz seçili olmalıdır). Alt formun yerini ekranda belirleyiniz. Gelen ekranda Form seçeneğini işaretledikten sonra öğrenci_ders_alt formunu seçiniz. Gelen ekranlarda farklı işlem yapmayacaksanız next ile geçiniz.

18 18 Örnek:

19 19 Alt form hazırlama işleminde gelen pencerelerden bir tanesinin görünümü Ana form ve alt form tasarım görünümü

20 20 Form Görünümü

21 21 Şimdi hazırladığımız formları aşağıdaki şekilde giriş formu oluşturarak bu forma bağlayalım.


"Hafta 9. 2 Form Hazırlamak Veritabanın da bulunan tablolara veri girilmesini kolaylaştırmak ve görünümünü güzelleştirmek için form özelliğini kullanabilirsiniz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları