Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ünite 8 sunum programları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ünite 8 sunum programları"— Sunum transkripti:

1 Ünite 8 sunum programları
Hazırlayan:mücahit YAVUZ

2 Başlat – programlar – powerpoint
Akıllı içerik sihirbazı Tasarım şablonu Boş sunu Var olan sunuyu aç

3 Akıllı içerik sihirbazı :
Sunumun başlığı ve bilgileri hakkında sorularla yeni bir sunu oluşturulmasına olanak sağlar var olan seçenekler arasında bir sunu biçimi ve türü seçildiğinde içeriği profesyonel bir sunuya dönüştürmeyi sağlayacak bir anahta sunar. Tasarım şablonu: Önceden belirlenmiş slayt şekilleri önceden belirlenmiş olan bir slayt seçilerek yeni bir şablonu oluşturmaya denir. Boş sunu : Yeni boş bir sunu oluşturur önceden tasarlanmış ve farklı bir düzeni olan seçenekler arasından birini seçerek oluşturmayı sağlar.

4 Temel kavramlar Görsel okur yazarlık Sunu Sunu programları
Sunu penceresi Slayt Görünümler

5 Görsel okur yazarlık:Görsel iletileri oluşturma ve yorumlama sürecidir.
Sunu:Belirli bir katılımcı grubunu etkileyen bilgilendirme veya öğrenme amaçlı etkinliktir. Sunum programları:Sunuları daha etkili verimli ve çekici kılmak amacıyla görsel materyaller oluşturma olarak sağlanan programlardır. Sunu penceresi(salyt):üzerinde metimlerin yazıldığı şekillerin çizildiği grafik,renk ve nesnerin eklendiği sunu ekranıdır.Bu sunu ekranına slayt adı verilir.

6 Görünüm seçenekleri Normal görünüm Slayt görünümü Ana hat görünümü
Slayt sıralayıcısı görünümü Slayt gösterisi görünümü

7 Normal görünüm:Ana hat ,slayt ve notlar bölümü yer alır.
Slayt görünümü:Slayt bölümünü tüm ekranı kaplayacak şekilde görüntülenir. Anahtar görünümü:Notlar ve slayt bölümünü küçülterek anahtar bölümüne daha geniş bir şekilde ekrana yansıtır

8 Slayt sıralayıcısı:Tüm slaytları oluşturduğu sırada bir arada ekranda görünmesini sağlar.Slaytları düzenlemek sırasını değiştirmek silmek veya efekt eklemek mümkündür. Slayt gösterisi görünümü:slaytların elektronik sunu sırasında veya yazdırdığı durumda görüneceği biçimde izlemesini sağlar. Asıl slayt:Tüm slaytlarda yer alması istenen metin veya nesneler Görünüm-asıl-asıl slayt seçeneği yardımıyla slaytlara eklenir.

9


"Ünite 8 sunum programları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları