KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Advertisements

Bologna Sürecinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Deneyimi Doç. Dr. Sema ERGÖNÜL MGSÜ BEK üyesi MSGSÜ ADEK Koordinatörü 28 Mayıs 2010.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
UNI-SET Toplantı Notları
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
1) GENEL AMAÇLI PROJELER Doğrudan bir akademik dereceye yönelik olmayan; teknolojik, ekonomik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal gelişmeye katkıda.
Eğitim Sen Ocak 2015 Yükseköğretimde Örgütlenme Ümit Akıncı, Eğitim Sen İzmir 3 No'lu Şube.
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI Görev ve Sorumluluklar Ö Ğ RET İ M ÜYES İ DI Ş INDAK İ Ö Ğ RET İ M ELEMANI KADROLARINA YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK.
AYKOME 2015 PERFORMANS RAPORU. AYKOME YÖNETMELİĞİ OLUŞTURULDU Van Büyükşehir Belediyesi ve İlçelerinin sınırları içerisinde kentsel altyapı hizmetleri.
DESTEK EĞİTİM ODASI.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1. SUNUM AKIŞI TarihçeMisyonVizyonFakülte YönetimiSon Birkaç Yıla Ait Tavan ve Taban Puanları Bölümlerde Mevcut Öğrenci.
Yrd. Doç. Dr. Hikmet MARAŞLI Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Proje Yürütücüsü Türkiye.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ VE İŞ AKIŞ SÜRECİ
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan akademik Personel Anket SONUÇLARI.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ
Birim Yöneticisinin Sunuşu
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
6.SABDEK Toplantısı nisan 2017, Eskişehir
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Başkanlığı
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
Fransa Eğitim Sistemi Dr. Yar Ali METE.
Öğrenci Konseyi Yönetimi
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri
KENT KONSEYLERİ VE PARLAMENTO
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
DİCLE ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Atanma Yönetmeliği
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR
HUKUK BAŞLANGICI ÖĞR.GÖR.İDİL YILDIRIM.
KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Deneysel Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOMÜDAM)
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
‘‘KARİYERİNDE BAŞARI SENİN ELİNDE’’
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ.
Üniversite ve Akademik Dürüstlük Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
BANKACILIK VE FİNANS bölümü
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU.
Sunum transkripti:

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ Prof. Dr. Gülsün SAĞLAMER Prof. Dr. Şinasi AYDEMİR Yük. Mim. Necdet Kırhan YAZICI Dr. Arzu SERT KÖSE Doç.Dr. Zihni TURKAN Mimar Melek EROĞLU Dr. Öğr. Üyesi Vehbi TOSUN Yük. Mim. Özgür AŞIK Dr. Öğr. Üyesi M. Reşat SÜMERKAN Mimar Sezgin ATASOY Yük. Mim. Veysi CENGİZ Yük. Mim. Murat KADER Mimar Gürol USTAÖMEROĞLU İç Mimar Muhittin İNCE Şehir Plancısı Ercan ŞEN Birim Danışma Kurulu Üyeleri

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DANIŞMA KURULLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde danışma kurulları oluşturulması ve bunların işleyişine dair usul ve esasları düzenler. Hukukî dayanak MADDE 2 – (1) Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan ve 08 Ekim 2016 tarihli ve 29851 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Yükseköğretim Kurumlarında Danışma Kurulu Oluşturulmasına İlişkin Yönetmelik” bu yönergenin hukukî dayanağıdır. Tanımlar MADDE 3- (1) Bu Yönergede geçen: a) Birim: Eğitim programını yürüten Enstitü, Fakülte, Konservatuvar, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu ile Rektörlüğe Bağlı Birimleri, b) Birim Danışma Kurulu: Üniversitenin Birimlerinin Danışma Kurulunu, c) Rektör: Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörünü, ç) Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesini d) Üniversite Danışma Kurulu: Karadeniz Teknik Üniversitesi Danışma Kurulunu, ifade eder.

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ Danışma kurullarının görevleri MADDE 4 – (1) İş dünyası ile iletişimin ve işbirliğinin güçlendirilmesi, bilimsel araştırmaların desteklenmesi, üniversitenin ve birimlerin sosyal, kültürel ve sanatsal hayata olan katkılarının artırılması alanlarına yönelik önerilerde bulunmaktır. Danışma kurullarının oluşturulmasına ve kaldırılması MADDE 5 – (1) Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde oluşturulabilecek danışma kurulları şunlardır: a) Karadeniz Teknik Üniversitesi Danışma Kurulu b) Fakülteler, enstitüler, yüksekokullar, meslek yüksekokulları ve rektörlüğe bağlı birimler bünyesindeki birim danışma kurulları (2) Karadeniz Teknik Üniversitesi Danışma Kurulu rektörün teklifi ve senatonun kararı ile kurulur ve gerektiğinde aynı usulle kaldırılır. (3) Birim danışma kurulu, birim yöneticisinin teklifi, birim yönetim kurulunun kararı ve senatonun onayı ile kurulur ve gerektiğinde aynı usulle kaldırılır.

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ Danışma kurulları üyelerinin belirlenmesine ilişkin esaslar MADDE 6- (1) a) Üniversite Danışma Kurulu: Üniversitenin iş dünyası ve diğer paydaşlarla ilişkilerini geliştirmek amacıyla Rektörün başkanlığında, Rektör tarafından önerilecek kamu ve özel sektör kuruluşlarının temsilcilerinden oluşmak üzere aşağıdaki üyelerden oluşur: - Rektör, Rektör Yardımcıları ve Rektör tarafından Üniversiteyi temsilen seçilen üyeler, - Trabzon Valiliği - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı   - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ,- İş dünyası temsilcileri ,- Bağış yapan temsilciler ,- Üst düzey bürokratlar ,- Teknokent Yönetim Kurulu Başkanlığı,- DOKAP Başkanlığı - KOSGEB Müdürlüğü ,- DOKA Genel Sekreterliği - TKDK İl Koordinatörlüğü ,- Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği ,- Mezunlar Derneği ,- Trabzon Ticaret Borsası Başkanlığı ,- TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ,- Trabzon Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ,- Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanlığı ,- Trabzon Barosu ,- Trabzon Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ,- Trabzon Kent Konseyi Başkanlığı ,- Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı ,- Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ   d) Kurul kararları tavsiye niteliğindedir. Kurul kararları, ilgisine göre Senatonun, Yönetim Kurulunun, birim kurulunun / birim yönetim kurulunun üyelerinin bilgisine sunulur ve bu kurullarda tartışılır. e) Birimlerin danışma kurullarının faaliyetleri/kararları her yıl rapor haline getirilerek en geç Kasım ayı sonuna kadar Rektörlüğe iletilir. Rektörlük bütün birimlerden gelen raporları dikkate alarak genel bir faaliyet raporu hazırlar ve en geç Aralık ayının sonuna kadar Yükseköğretim Kuruluna iletir. Yürürlük MADDE 9 – (1) Bu Yönerge Üniversite Senatosunda onaylandığı tarihte yürürlüğe girer. Yürütme MADDE 10 – (1) Bu Yönerge hükümlerini Rektör yürütür.