Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar"— Sunum transkripti:

1

2 Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
SUNUM İÇERİĞİ Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16 PLANLA-UYGULA-KONTROL ET-ÖNLEM AL
Yapılacak tüm çalışmaların Kalite Güvence Sistemlerinin temel perspektifini oluşturan PUKO yöntemi ile ele alınması elzemdir.

17 Kastamonu Üniversitesinde Bugüne Kadar Yapılan Çalışmalar-1
Kalite Komisyonu Kurulması (20/04/2016 tarihli, Toplantı Sayısı 7, Karar Sayısı 2016/74) Kalite Komisyonunun Çalışmalarına Yardımcı Olmak Üzere Kalite Alt Komisyonun Kurulması KİDR Raporlarının Hazırlanması 2015 Yılı Kurum İç Değerlendirme Raporunun Hazırlanması 2016 Yılı Kurum İç Değerlendirme Raporunun Hazırlanması 2017 Yılı Kurum İç Değerlendirme Raporunun Hazırlanması (Web Tabanlı-Online) Birimlerde Kurum İç Değerlendirme Alt Komisyonlarının Kurulması

18

19 Kastamonu Üniversitesinde Bugüne Kadar Yapılan Çalışmalar-2
Üniversitemizde laboratuvar akreditasyon çalışmalarının öncelikle Merkezi Araştırma Laboratuvarının alt birimlerinden olan Kromatografi Laboratuvarında yapılması planlanmıştır. İlgili laboratuar cihazlanın kurulum ve uzman eğitimleri sürdürülmekte Haziran ayı itibariyle TS EN ISO/IEC standardı “Kalite Yönetim Şartları”nın gereklerini karşılamaya yönelik alt yapı oluşturma çalışmalarına başlanmıştır. Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızca 2017 yılı başlangıcı itibariyle “ISO Bilgi Güvenliği Yönetim Standardı Belgesi” alınması çalışmaları başlatılmış ve Mayıs ayında Standart Belgesini almıştır. KASPER (Kastamonu Üniversitesi Personel Belgelendirme Merkezi Müdürlüğü) yılı içerisinde kurulmuş olup, TÜRKAK‘a akreditasyon ön başvurusunu Nisan 2018’de yapmıştır. Akreditasyon (TS EN ISO IEC standardı) süreci devam etmekte olup, TÜRKAK onayından ve MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) kabulünden sonra ilgili alanda Uluslar arası yetkilendirilmiş Sertifika Programı yürüten bir kuruluş olacaktır.

20

21

22 Dış Değerlendirme Süreci
Dış değerlendirme süreci, dört temel evreden oluşmaktadır. Söz konusu evreler şu şekilde sıralanabilmektedir: a) KİDR üzerinden ön değerlendirme, b) Ön ziyaret, c) Saha (Kurum) ziyareti, d) Kurumsal Geri Bildirim Raporu (KGBR) ile sonuçlanan ziyaret sonrası etkinlikler. Sürecin başarısı, bu dört evrenin kapsamlı ve planlı şekilde kesintisiz olarak bütünsel bir yapıda yürütülmesine ve zamanında tamamlanmasına bağlıdır. Değerlendirme sürecinin iyileştirilmesi ise değerlendirme amaçlarının doğru şekilde anlaşılmasına, süreç sonuçlarının değerlendirilmesine ve tüm katılımcıların doğru ve eksiksiz geri bildirim sunmalarına bağlıdır.

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32 Yapılması Gereken Çalışmalar
Bölümlerin, Fakültelerin, Merkezlerin hızlı şekilde akredite olma çalışmalarını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Akreditasyon bir araç, sürekli kalite iyileştirme amaçtır. Alt Komisyonlarca Eğitim-Öğretim Politikası Araştırma-Geliştirme Politikası ve Öncelikli Araştırma Konuları Topluma Hizmet Politikası Uluslararasılaşma Politikasının Belirlenmesi Kurumun Politikalarına Yönelik Standartlarının Oluşturulması Eğitim-Öğretim Standartları Araştırma-Geliştirme Standartları Topluma Hizmet Standartları Uluslararasılaşma Standartları Kalite Güvence Yönergesi Hazırlanması Senatoya Sunulması Kalite Güvence Sistemi Politikasının Oluşturularak Senatoya Sunulması Yılı Kastamonu Üniversitesi Stratejik Planı Kastamonu Üniversitesi Performans Değerlendirme Yönergesinin Hazırlanması Memnuniyet Anketleri Akreditasyon, bir yükseköğretim kurumunun ve/ya da programının belirli bir düzeyde performansa, kaliteye ve dürüstlüğe sahip olduğunu belgeleyen bir gönüllü süreç; minimum standartlarda akademik kalitenin mevcut olduğu konusunda öğrenciler ve paydaşlara güven sağlayan bir hesap verme sorumluluğu aracıdır.

33 TEŞEKKÜRLER


"Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları