Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan akademik Personel Anket SONUÇLARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan akademik Personel Anket SONUÇLARI."— Sunum transkripti:

1 Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan akademik Personel Anket SONUÇLARI

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37 Eğitim Ve Öğretimin Kalitesinin Arttırılması İçin yapılması gerekenler nelerdir?
Öğrenci kalitesini arttırmak. Bilimsel araştırmaya gerekli zaman ayrılmalı. Laboratuvar imkanları geliştirilmeli. Akademik Personelin kendini geliştirme olanakları arttırılmalı. Herkesin uzmanlık alanı ile ilgili dersleri vermesi. Daha fazla fakülte ve bölüm açılmamalı öğrenci kontenjanları sınırlı tutulmalı. Bazı bölümlerin öğrenci sayıları düşürülmeli. 10 saatlik zorunlu ders yükü azaltılmalı. İkinci öğretim kapatılmalı. Hoca başına düşen öğrenci sayısı iyi analiz edilmeli. Hocalara yönelik performans değerlendirmesi yapılmalı. Ders kalitesi ve performansı düşük hocalara fazla ders verilmemeli. Çan eğrisi sistemi uygulanmalı. Eğitim Fakültesi kampüse alınmalı. Fiziki koşullar iyileştirilmeli. Atamalarda liyakat önem verilmeli. Öğrencilerin sosyo-kültürel imkanları arttırılmalı. Akademik personel-İdari personel ve öğrenciler arasındaki dayanışma ve birlik beraberliğin sağlanması.

38 Üniversitemizin güçlü olduğunu düşündüğünüz 3 yönünü belirtiniz.
Üniversitemizin Sayın Cumhurbaşkanımızın İsmini taşıması Güçlü bir vâkıfa sahip olması Kamuoyu desteği Genç ve dinamik bir kadroya sahip olması. Gelişen bir üniversite olması. Akademik teşvik Altyapı imkânlarının yeterliliği

39 Sizce Üniversitemizin geliştirmesi gereken yönleri nelerdir
Eğitim Kalitesinin İyileştirilmesi (kaliteli Öğrenci) İnsan kaynakları kalitesinin arttırılması (Akademik Kalite ve Liyakat) ARGE imkanlarının arttırılması  Belirli alanlarda uzmanlaşma. Tıp Fakültesi ile Dış Hekimliği Fakültesinin Fiziki koşulları ile Çalışma koşullarının iyileştirilmesi. Sosyal Faaliyetlerin geliştirilmesi. Bütün Fakültelerin ( Eğitim Fak.) Kampüste toplanması. Fiziksel alanların iyileştirilmesi (Lojman) Uluslararası alanda üniversitenin tanınırlığını arttırmak. Adaletli yönetim (Akademisyenler arasında ayrımcılığa gidilmemeli) Üniversite-Sanayi-toplum İlişkileri geliştirilmeli. Ulusal ve uluslararası Üniversitelerle işbirliğinin arttırılması. Yabancı Dil desteği.   Sağlık alanında bölgeye hitap edecek Merkezlerin Kurulması( Kemik iliği Bankası, Transplant Merkezi) Misafir hocaların kullanabileceği odalar yok.

40 Üniversitemizin zayıf olduğunu düşündüğünüz 3 yönünü belirtiniz.
Sosyal Etkinlikler yetersiz Öğrenci kalitesi ARGE ve bilimsel araştırma imkânlarının yetersizliği Fiziksel imkânların yetersizliği(Lojman, Araç park yerleri, Spor alanları) Birimlerin dağınık olması. Kampüsün yerleşim şekli (Yeşil alanların azlığı) Üniversite şehir bütünlüğü zayıf Zihni derin yerleşkesinin dışındaki birimlerin fiziki ve sosyal imkânları yetersiz. Siyasi Müdahalelerle açık oluşu.


"Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan akademik Personel Anket SONUÇLARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları