Erasmus Hareketlilikleri Tanıtımı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
Advertisements

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISI.
Hibe ve Performans. Üniversitelerin Hibe Miktarları Merkez Hibe Tahsisatını Nasıl Yapar : Merkez üniversitelerin talep ve performanslarına dayanarak toplam.
Avrupa Birliği Ülkeleri
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ.
Erasmus+ Staj Hareketliliği Öğrencilerinin Sorumlulukları Erasmus Kurum Koordinatörlüğü
Gazi Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI GENEL TANITIM Arş. Gör. Ali GÖKSU 3 Ocak 2013.
+ Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi. + Sunum İçeriği Eğitim Fakültesi Tarihçesi Eğitim Fakültesinin Şu Anki Durumu Öğrenci/Öğretim Elemanı Sayısı.
ERASMUS. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi ve yükseköğretim.
STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Proje Bütçesinin Hazırlanması - -- Proje Bütçesinin Hazırlanması -
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
Erasmus+ Öğrenim Görme Hareketliliği Öğrencilerinin Sorumlulukları Erasmus Kurum Koordinatörlüğü
AVRO BÖLGESİ VE AVRUPA MERKEZ BANKASI Avrupa Birliği Maliyesi Sakarya Üniversitesi/SBF-Maliye Yrd. Doç. Dr. Harun KILIÇASLAN.
ERASMUS+ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISI. SUNUM PLANI  ERASMUS+ PIC ORTAK ARAMA BAŞVURU FORMU.
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI Görev ve Sorumluluklar Ö Ğ RET İ M ÜYES İ DI Ş INDAK İ Ö Ğ RET İ M ELEMANI KADROLARINA YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK.
 Seçim Duyurusu Öncesi  Seçim Duyurusu, Yerleştirme  Erasmus Hazırlık  Erasmus Dönemi  Erasmus Sonrası Dönem.
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Erasmus+ Öğrenim Görme Hareketliliği Öğrencilerinin Sorumlulukları Erasmus Kurum Koordinatörlüğü
AVRUPA BİRLİĞİ. BİRLİĞİN GEÇMİŞİ Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Öğrenci Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ERASMUS+ Programı Giden Öğrenci Hareketliliği
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Öğrenim Hareketliliği Nedir?
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
ASGARİ ÜCRET GERÇEĞİ 8 Aralık 2016, İstanbul.
Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları   Değerli Koordinatörler, Sevgili Öğrenciler,   Üniversitemizin Erasmus+ Öğrenci.
ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI
ERASMUS+ AKADEMİK TANINMA
KA1 – Yüksek Öğrenimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
7 KASIM 2017 ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER BİRİMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
14 KASIM 2017 ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI
Yrd.Doç. Dr. Mustafa ASLAN Harran Üniversitesi Kurum Koordinatörü
2008 YILI ELEKTRİK ve DOĞALGAZ ZAMLARI
Siirt Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Ofisi
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Akademik Yılı ERASMUS+ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Eylül 2017.
ERASMUS+ BAŞVURU SÜRECİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
2009 Nisanında Hırvatistan ve Arnavutluk da NATO üyesi oldu.
ADR KONVANSİYONU
Erasmus ve 2018 Oryantasyon
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
Prof.Dr. Aynur UYSAL TORAMAN
Farabi Değişim Programı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Erasmus + Programı Öğrenci Hareketlilikleri Bilgilendirme Sunumu
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
6569 Sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Kanunun 44
Değişim Programları Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantıları
BİLGİ’DE ULUSLARARASI DEĞİŞİM
Akademik yılı MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Üniversite ve Akademik Dürüstlük Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
2019/2020 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

Erasmus Hareketlilikleri Tanıtımı

Erasmus nedir? Avrupa ülkeleri arası akademik değişim programıdır.

Erasmus+ Programından Kimler Yararlanabilir? Erasmus+ Programının hedef kitlesi şöyle özetlenebilir: Yükseköğretim alanında; üniversite öğrencileri, akademisyenler ve yükseköğretim çalışanları, Mesleki eğitim alanında; meslek okulları öğrencileri, çıraklar, profesyoneller, eğitimciler, mesleki eğitim alanında çalışanlar, Okul eğitimi alanında; ilk ve ortaöğretim öğrencileri, okul liderleri, öğretmenler ve okul çalışanları, Yetişkin eğitimi alanında; öğreniciler, eğitimciler, yetişkin eğitimi veren kurumların üyeleri ve çalışanları, Gençlik alanında; 13-30 yaş arası gençler, gençlik çalışanları, gençlik kuruluşlarının üyeleri ve çalışanları, Kısaca ifade etmek gerekirse, her yaş ve her kesimden bireyler ile her düzeyden kurum ve kuruluşlar programdan faydalanabilir.

Erasmus+ Programında Hangi Ülkeler Yer Alıyor? Erasmus+ Programı ile birlikte, işbirliği kurulacak ülkelerin sayısı ve coğrafyası genişliyor. Buna göre, her faaliyet türü için değişik olmakla birlikte, aşağıdaki ülkelerle işbirliği yapılması mümkün olabilecek: 28 AB üyesi ülke (Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Yunanistan) AB üyesi olmayan program ülkeleri (Norveç, İzlanda, Lihtenştayn, Makedonya ve Türkiye) Not: 2019’dan itibaren Sırbistan da Program Ülkesi olarak dahil olacaktır

- Erasmsus ücretsizdir, katılım için bir ücret ödenmez - Bununla birlikte bir burs programı değildir, sadece hibe desteği sağlanmaktadır - Gideceğiniz üniversitede kesinlikle katkı payı yatırmayacaksınız. Sadece, belirli giderleri için (yemek, toplu taşım vb) için ücret talep edilebilmektedir. -Gideceğiniz ülkenin ana dilini ya da eğitim göreceğiniz dili öğrenme / geliştirme olanağınız vardır. Dil kurslarına ya da çevrimiçi dil desteği programına (OLS) katılabilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI -Erasmus programı ile öğrenim hareketliliğine katılabilmek için Ankara Üniversitesi’nde tam zamanlı öğrenci (1 dönemde yaklaşık 30 AKTS kredi yükü olan öğrenci) olmak gerekir. İki seçim ölçütü vardır; - Asgari not ortalaması: lisans için 2,20’dir lisans üstü için 2,50’dir -Dil sınavı puanı İki ölçüt de %50 ağırlıkla seçim puanlamasına dahil edilir

%50 (toplam 100 puan üzerinden) Puanlama sistemi Ölçüt Ağırlıklı Puan Akademik başarı düzeyi %50 (toplam 100 puan üzerinden) Dil seviyesi Şehit ve gazi çocuklarına +15 puan Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla) +10 puan Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz) -10 puan Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma Dil Sınavına başvurup hareketliliğe başvurmamak -5 puan Engelli öğrenci ve personel için özel ihtiyaç desteği sağlanabilecektir

1-ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Sizin İçin Erasmus+ ERASMUS+ 2- STAJ HAREKETLİLİĞİ 1-ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

1-ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Fakültenin/bölümün mevcut ikili anlaşmalarındaki kontenjanlar için başvurulur Öğrenim programının bir bölümü paydaş üniversitede geçirilir Alınan ders ve krediler transfer edilir, tanınma sağlanır Gidilen üniversitenin başvuru ön koşullarının da sağlanması gerekir; dil şart gibi

Mesleki deneyim elde etmek amaçlanır 2- STAJ HAREKETLİLİĞİ Mesleki deneyim elde etmek amaçlanır Araştırma, tez, ödev gibi faaliyetler için kullanılamaz Öğrenci, kabul edecek kurumu kendisi araştırır ve bulur Davet mektubu alınarak başvurulur Akademik tanınma sağlanır Son sınıfta başvurulmak suretiyle, mezun olarak gidilebilir

NE KADAR SÜREYLE FAALİYETE KATILABİLİRİM? - Ortak kurumlarda öğrenim görme - İşletmelerde/iş yerlerinde staj Tüm öğretim kademeleri + yeni mezunlar (staj) 3 - 12 ay süreyle öğrenim 2 - 12 ay süreyle staj Her bir öğrenim kademesinde (lisans/yl/doktora) ayrı ayrı ve her bir kademede toplam 12 aya kadar faaliyet yapılabilir.

AKADEMİK TANINMA Alınan dersler ve kredileri için tanınma sağlanacaktır Benzer şekilde staj faaliyetleri de tanınacaktır Gideceğiniz kurumda alacağınız derslerden başarılı olduklarınız burada başarılı; başarısız olduklarınız ise başarısız olarak sayılacaktır.

Easmus’a seçilen öğrencilerin yabancı dil gelişimi desteklenir Seçilen öğrencilere dil kursu desteği Çevrimiçi dil desteği (OLS) 16 farklı dilde Faaliyetten önce ve sonra değerlendirme Faaliyet süresince çevrimiçi dil kursu Diğer diller için hibe desteği Ayrıca gidilen üniversite tarafından sunulan kurslara ücretli katılım halinde destek verilmektedir. OLS Tanıtım videosu: https://www.youtube.com/watch?v=8okpisQwH3A

Yurtdışında geçinebilir miyim? Aldığım hibe yeterli mi? Ülke Grupları Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler Aylık Hibe Öğrenim (Avro) Aylık Hibe Staj (Avro) 1. ve 2. Grup Program Ülkeleri Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan, 500 600 3. Grup Program Ülkeleri Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Türkiye 300 400 Not: 2019’dan itibaren Sırbistan da Program Ülkesi olarak dahil olacaktır

HİBELER NASIL HESAPLANIR VE ÖDENİR? Erasmus Programı ile öğrenim görmeye veya staja gidecek bir öğrencinin ödemesinin yapılabilmesi için gitmeden önce tamamlanması gereken belgelerin tamamının AB Ofis’ine eksiksiz olarak teslim edilmesi gerekmektedir. Hem staj hem öğrenim hareketliliği için hibe ödemesi 2 taksitte yapılır.

HANGİ DURUMLARDA HİBE KESİLİR? ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ: Davet mektubundaki süreden daha kısa sürede döndüyseniz. Sorumluluklarınızı yerine getirmemekten dolayı başarısız olduysanız hibenin %20’si ödenmez (derslere ve sınavlara katılmama ve transkripte bunun bilgisinin bulunması). 3 ayın altında hareketlilik gerçekleştirdiyseniz hibenin tamamı geri alınır. 2. STAJ HAREKETLİLİĞİ 2 ayın altında hareketlilik gerçekleştirdiyseniz hibenin tamamı geri alınır.

Taslak Takvim Dil sınavı duyurusu / başvurular: Ocak’19 Öğrenim hareketliliği başvurusu: Şubat’19 içinde Dil sınavı: Şubat 3. hafta Staj hareketliliği başvurusu: Mart-Nisan ’19 (ek ilanlar olabilir) Öğrenim hareketliliği sonuçları: Nisan’19 başı

Bu aşamada ne yapmalıyım? İnternet sayfamızdaki «Anlaşmalar» menüsünden bölüm anlaşmalarını inceleyin Öğrenim mi? Staj mı? Her ikisi birden mi? Hangi ülke? Hangi üniversite_ Hangisi bölümüme uygun? Hangi dil yeterliliğini ne düzeyde talep ediyorlar? Vize uygulamaları? Geçim koşulları? Barınma olanakları? İnternet sayfamızı ve sosyal medya hesaplarımızı takip edin Yayımlanacak duyuruları takip edin Fakülte / bölüm koordinatörlerinizi öğrenin Yabancı dil yeterliliğinizi geliştirin

Erasmus iyi bir şeydir 

Başka neler yapılabilir? Ortak projeler Ortak yüksek lisans programları (Erasmus Joint Master Degrees) Gençlik Programı projeleri Avrupa Gönüllü Hizmeti YL Kredi Garantisi

SİZ DE KATILIN ! Tüm güncel duyurular için sayfalarımızı takip edin: erasmus.ankara.edu.tr app.erasmus.ankara.edu.tr facebook.com/Ankara.University.EU.Office twitter.com/ankara_uni

AB EĞİTİM PROGRAMLARI KOORDİNATÖRLÜĞÜ Adres: Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi Piri Reis Meydanı - ANKARA Tel: 380 03 33 212 60 40 / 2294 - 2299 Fax: 380 03 33 e-mail: euoffice@ankara.edu.tr