Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu"— Sunum transkripti:

1 ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu

2 Personel Hareketliliği
Ders Verme Eğitim Alma

3 Nerelerden Eğitim Alınabilir?
Üniversiteden Üniversiteye Üniversiteden İşletmeye (Kurumlararası Anlaşmaya gerek yoktur)

4 ŞARTLAR Personel hareketliliği sadece AB üyesi ülkelerle gerçekleştirilebilmektedir. Eğitim Alma Hareketliliğinde ise misafir olarak gidilen kurumda en az 5 gün eğitim almak gerekmektedir. Hareketlilik en az 2 gün yapılabilir.

5 Hareketlilik 30 Mayıs 2019 sonuna kadar tamamlanmalıdır.
ŞARTLAR Karşılıklı olarak karar verdiğiniz haftalık süre içinde bu faaliyeti gerçekleştirebilirsiniz. Hareketlilik 30 Mayıs 2019 sonuna kadar tamamlanmalıdır.

6 ŞARTLAR Eğitim alma hareketlilik anlaşması veya katılım sertifikasında en az 5 gün eğitim aldığınız açıkça görünmediği durumlarda faaliyet geçersiz kabul edilmekte ve hibe ödemesi yapılmamaktadır. Hareketliliğin bitiminden sonraki 1 ay içerisinde belgelerini teslim etmeyen kişilerin %30’luk ikinci ödemesi yapılmamaktadır.

7 Gitmeden Önce Döndükten Sonra
Faaliyetten Yararlanmaya Hak Kazanan Personelin Teslim Etmesi Gereken Belgeler Gitmeden Önce Davet Mektubu Hareketlilik Anlaşması Görevlendirme Yazısı Uçak bileti Halkbank Euro hesabı Sözleşme Döndükten Sonra Katılım Sertifikası (mutlaka orijinal olmalı) Biniş Kartı Rapor

8 Erasmus Hibesi İlk Ödeme Gitmeden önce %70 İkinci Ödeme
1 İlk Ödeme Gitmeden önce %70 2 İkinci Ödeme Döndükten sonra %30 3 Seyahat Masrafları (gitmeden önce ödenir) Personelin gideceği mesafe dikkate alınarak hesaplanır.

9 Hibe Ödemesi Seyahat gerçekleştirilen günlerde; gidiş için 1, dönüş için 1 olmak üzere toplamda 2 günlük hibe ödenir. Hem faaliyet hem seyahat gerçekleştirilen günler için sadece 1 günlük hibe ödenir.

10 Erasmus Hibesi Yararlanıcılara verilen hibe katkı niteliğindedir. Yurtdışında geçirilen döneme ilişkin masrafların tamamını karşılamamaktadır. Hibe miktarları gidilen ülkeye göre değişmektedir.

11 Seyahat Hibe Ödemesi Seyahat Mesafesi (km) Miktar (€) 20 180 275 360 530 820 8000 ve üstü 1300 Mesafe hesaplayıcı için; Avrupa Komisyonu’nun  web adresi kullanılmaktadır. Şehir içi ulaşıma ait seyahat giderleri karşılanmamaktır.

12 2017-2018 Hibeleri Ülke Grupları Ülke Günlük Hibe Miktarları (€)
Grup A Danimarka, Hollanda, İrlanda, İngiltere, İsveç 144 Grup B Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs, İsviçre, İtalya, İzlanda, Lihtenşayn, Lüksemburg, Macaristan, Norveç, Polonya, Romanya, Yunanistan, Türkiye 126 Grup C Almanya, İspanya, Letonya, Malta, Portekiz, Slovak Cumhuriyeti, Makedonya 108 Grup D Estonya, Hırvatistan, Litvanya, Slovenya 90

13 ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
TEŞEKKÜRLER ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Aslı EKEN


"ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları