Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Siirt Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Ofisi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Siirt Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Ofisi"— Sunum transkripti:

1 Siirt Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Ofisi
ERASMUS Öğr.Gör.Halil ÖZDEMİR ERASMUS CO-ORDINATOR Bilgilendirme Toplantısı Siirt Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Ofisi Şırnak Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi

2 ERASMUS KİMDİR? Desiderius Erasmus yılları arasında yaşamış Hollandalı bir felsefe adamıdır. Rönesansla birlikte ortaya çıkan hümanizm akımının öncülerinden ve en büyük temsilcilerinden biridir. Erasmus, Avrupa'nın ortak bir sanat ve bilim çatısı altında birleşmesine yaptığı katkılardan dolayı ve çağının eğitim felsefesine olan etkisi ile programa uygun bir isim olarak düşünülmüştür. Hayatı boyunca Avrupa'nın değişik ülkelerinde bir gezgin gibi yaşayan Erasmusun en önemli eseri "Deliliğe Övgü", günümüzde de geçerliliğini korumakta ve bağnazlığa karşı kaleme alınmış en önemli yapıtlardan biri sayılmaktadır.

3 ERASMUS + PROGRAMI NEDİR?
Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.

4 ERASMUS + PROGRAMI NEDİR?
Programın amacı Avrupa'da yüksek öğretimin kalitesini artırmak ve Avrupa boyutunu güçlendirmektir. üniversiteler arasında ülkelerarası işbirliğini teşvik ederek; öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa'da karşılıklı değişimini sağlayarak; programa katılan ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınması ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunarak bu amacı gerçekleştirmeye çalışmaktadır.

5 ERASMUS + PROGRAMI NE DEĞİLDİR?
Erasmus bir burs programı değildir! Öğrenci değişimi yapabilen kurumlar öğrencilerine gittiği ülkeye göre değişen miktarda maddi katkı sağlar. 8. yarıyıl öğrencileri değişimden yararlansalar dahi diploma çalışması veya bitirme / ödevi / projesi / tezini herhangi bir ortak üniversitede yapamaz. Yüksek Lisans ve Doktora / Sanatta Yeterlik öğrencileri tez teslimini ortak üniversitede gerçekleştiremezler.

6 ERASMUS Öğrencilere Neler Kazandırıyor?
Çok kültürlü ortamda ders alma Kültürlerarası farkındalık Yabancı dili geliştirme İstihdam edilebilirlik ve mesleki gelişim Uluslararası arkadaşlıklar Kişisel gelişim ve özgüven Kişilere yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırır Kişisel gelişimleri güçlendirir İstihdam olanaklarının artırır Yeni bir kariyer görüşünün gelişimini sağlar. Öğrencinin kendine olan güvenini artırır. Gelecekte iş bulma şansını artırır. Avrupa boyutu kazandırır. Yurtdışı deneyim kazandırır. Kendi kültürünü tanıtma imkanı sağlar. Yeni arkadaşlar edinme imkanı tanır. Farklı kültürler tanıyarak ön yargıların kırılmasını sağlar.

7 ULUSAL AJANS ? Avrupa Komisyonu’nun Türkiye’deki üniversiteler ile iletişimini sağlar. Erasmus öğrencileri kayıtlı oldukları üniversitelere, üniversiteler Ulusal Ajans’a, Ulusal Ajans ise Avrupa Komisyonu’na rapor vermekle yükümlüdür. Avrupa Birliği’nden gelen bilgi akışını sağlar ve üniversiteleri denetler. İletişim Bilgileri:

8

9

10 Program kapsamında Verilecek Online Dil Desteği İçeriği
Dil desteğinde amaç öğrenim ve staj hareketliliği için ya da gönüllü olarak yurtdışında eğitim görmeye gidenler için faaliyetten önce ve sonra değerlendirmek süreti ile destek vermektir. •Online dil desteği, Program kapsamında iki ay ve iki aydan daha fazla gerçekleşecek hareketliliklerde, katılımcılar arasından seçilecek öğrencilere, gerekli olması durumunda, hareketlilik programı öncesinde ve/ya esnasında sağlanacaktır. •OLS Dil Kursları 24dilde verilmektedir. (Almanca, Fransızca, Hollandaca, İtalyanca, İngilizce, İspanyolca Çekçe, Danca (Danimarka dili), Yunanca, Lehçe (Polonya dili), Portekizce, İsveççe, Bulgarca, Fince, Hırvatça, Macarca, Romence, Slovakça, İrlandaca, Estonca, Letonca, Litvanyaca, Slovence ve Maltaca).

11 ONLINE LINGUSTIC SUPPORT (OLS)
ERASMUS+ kapsamında Öğrenim ve stak hareketliliğinden gidecek öğrenciler artık Dil kursu ve sınava tabi tutulacaklardır.

12 ONLINE LINGUSTIC SUPPORT (OLS)
Online Linguistic Support Lütfen başvuru aşamasında sisteme girmiş olduğunuz “kişisel” e-posta hesaplarınızı kontrol ediniz. Size gelen sınavı, e-posta gönderilme tarihinden itibaren “bir ay içerisinde” tamamlamalısınız. Ayrıca benzer bir sınav size faaliyet dönemi sonunda da iletilecektir. Dil Sınavına girilmesi (hibeli öğrenci) tüm yararlanıcılar için zorunludur. Bununla birlikte, sınavın sonucu faaliyete katılmaya engel teşkil etmez. OLS Dil Kursları 24 dilde verilmektedir. Almanca, Fransızca, Hollandaca, İtalyanca, İngilizce, İspanyolcaÇekçe, Danca (Danimarka dili), Yunanca, Lehçe (Polonya dili), Portekizce, İsveççe,Bulgarca, Fince, Hırvatça, Macarca, Romence, Slovakça, İrlandaca, Estonca, Letonca,Litvanyaca, Slovence ve Maltaca). Dil kurslarına katılım zorunlu değildir. OLS sınav sonucuna göre İlgili dilde yeterliliğe sahip olduğu görülen (B1 ve üzeri) öğrenciler kursa katılmayabilir. Döndüğünde OLS sınavını almayan ve Nihai rapor formunu doldurmayan öğrencilere kalan hibe ödemelerinden kesinti yapılacaktır %5

13 BAŞVURU KRİTERLERİ Öğrencinin yükseköğretim kurumu bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (birinci, ikinci veya üçüncü kademe) bir yüksek öğretim programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olması; a-) Birinci kademe öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.20/ /100 b)İkinci ve üçüncü kademe öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.50/4.00

14 ÖNEMLİ NOTLAR: Not ortalamasının tespitinde öğrencinin almış olduğu en son transkript kullanılır. Öğrencisi olunan (Erasmus seçimlerinin yapıldığı) yükseköğretim kurumu tarafından verilen güncel transkriptin kullanılması esas olmakla birlikte, -Yüksek lisans ve doktora düzeyinde ilk dönem başvuran ve henüz seçim yapılan yükseköğretim kurumunda transkripti oluşmamış öğrenciler için bir önceki yükseköğretim kademesinde alınan mezuniyet notu kullanılır. -Benzer şekilde, yatay veya dikey geçişle başka bir yükseköğretim kurumundan geçiş yapmış öğrenciler için geldikleri yükseköğretim kurumundan aldıkları son transkriptte yer alan not ortalamaları dikkate alınır. Misafir Öğrenci ve Değişim Öğrenci(Farabi, Mevlana) programdan faydalanamaz.

15 NEDEN ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLMALIYIM?
Her şeyden önce farklı bir öğrenim kurumunu ve eğitim sistemini göreceksiniz. •Yabancı dilde eğitim, sizin her koşulda başarabileceğinizin bir kanıtı olacak. •Yabancı dilinizi bir dönem boyunca gerek günlük yaşamda gerekse okulda kullanarak daha da geliştireceksiniz. •Uluslararası işgücü piyasasında istihdam edilebilirliğiniz artacak. •Farkındalığınızı ve pazarlık gücünüzü kuvvetlendireceksiniz. •Herşeyden önce Evrenseli ve Uluslararasılaşmayı Yakalayacaksınız!..

16 NEDEN ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLMALIYIM?
Uluslararasi iletişim becerilerinizi pekiştirip, farklı kültürleri anlayacaksiniz. •Denklik kredileri ile yurtdışında almış olduğunuz dersleri, okulunuzda saydıracaksınız. •Onlarca prosedür ile uğraşmak, size bağımsız hareket etmeyi, ayakta güvenle durabilmeyi öğretecek. •Seyahat edecek, yeni arkadaşlar edinecek ve hayatınızın en güzel ve rahat dönemini yaşayacaksınız…..

17 Kayıt ve Ücretler: Erasmus+ öğrencileri, Türkiye'de öğrencisi oldukları üniversiteye kayıtlarını yaptırıp, kayıt ve harç ücretlerini ödemekle yükümlüdürler. Yurt dışında geçirecekleri süre için öğrencilerin  kayıt dondurması söz konusu değildir. Gidilecek üniversiteye herhangi bir  kayıt ve harç ücreti ödemezler. Gidilecek üniversite, kendi öğrencilerinden talep ettiği kayıt ve harç ücreti harici ödemeleri Erasmus öğrencilerinden de talep edebilir. Bu çeşit ödemeler; örneğin spor tesisleri abonelik ücreti, ulaşım ücreti, yurt ücreti vb.

18 NASIL BAŞVURU YAPACAĞIM?
adresinden en geç 22 ŞUBAT 2018 tarihi itibari ile online başvuru formunu doldurun Offline Başvuru Formunu Bilgisayardan doldurup çıktı alın. Çıktı alınan başvuru formu orijinal transkript ve 1(ad) Fotoğraf ve CV ile beraber Erasmus Ofisine Teslim Ediniz.

19

20 ÖNEMLİ TARİHLER BAŞVURU TARİHİ: 15.01.2018 –22 02-2018
YABANCI DİL SINAVI: 23 şubat Saat:14:00 iLAN: Mart 2018

21 BAŞVURU NASIL YAPILIR? Öğrenci öğrenim Hareketliliği ve Staj Hareketliliği Başvuru her yıl, bahar dönemi başında alınır. Başvuru koşulları, başvuru takvimi ve yabancı dil sınavı tarihleri ile bunların sonuçları Erasmus Sınava Komisyonu tarafından, ERASMUS Web Sayfası aracılığı ile duyurulur. Başvurudan önce başvuru koşulları ve duyuru dikkatle incelenmelidir.

22 ERASMUS TAKVİMİ ŞUBAT-MART: 15 Ocak- 22 Şubat Erasmus Başvurularının Yapılması ŞUBAT: 23 Şubat Erasmus Yabancı Dil Sınavının Yapılması  MART:  Erasmus Öğrenci Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması MART-NİSAN: Erasmus Öğrenci Seçmelerinde başarılı olan tüm öğrencilere yönelik Oryantasyon Programının Uygulanması HAZİRAN I. Dönem Erasmus hareketliliğinde bulunacak öğrencilerin yerleştirildikleri üniversitelere başvurularının yapılması TEMMUZ: Karşı kurumlar tarafından hareketlilikte bulunacak öğrenciler adına davetiyelerin gönderilmesi AĞUSTOS: Karşı kurumlar tarafından hareketlilikte bulunacak öğrenciler adına davetiyelerin gönderilmesi ve öğrencilerin vize işlemlerine başlaması EYLÜL: Güz döneminde hareketlilikte bulunacak öğrencilere hibelerinin yatırılması için hibe sözleşmesi imzalanması EKİM: II. Dönem Erasmus hareketliliğinde bulunacak öğrencilerin karşı kurumlara başvurularının yapılması KASIM:  II. Dönem Erasmus sürecini uzatmak İsteyen öğrencilerin uzatma işlemlerinin yapılması

23 ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ - STUDENT MOBILITY (SM)
eğitim öğretim dönemi kapsamında öğrenci/personel ile ilgili bütçe 01 Haziran MAYIS 2020 dönemleri arasında gerçekleşecek hareketlilik faaliyetleri için alınır. Bu tarihler arasında gerçekleşmeyen faaliyetler bu sözleşme kapsamında değerlendirilemez ve bu faaliyetlere hibe sağlanamaz. FAALİYET SÜRELERİ En Az En Fazla Öğrenci öğrenim hareketliliği için 3 (Ay) 12 (Ay) Öğrenci staj hareketliliği için 2 (Ay) Şırnak Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi

24 ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ - STUDENT MOBILITY (SM)
Öğrencilere; yükseköğretimin ilk yılındaki öğrenciler hariç, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde diğer Program ülkesi üniversitesinde eğitim imkanı ve desteği sağlar. Gönderen ve misafir eden her iki kurumun ECHE (Yükseköğretim Erasmus Beyannamesi) sahibi bir yükseköğretim kurumu olması gerekir Kurumlararası anlaşmalar (Inter-Institutional Agreements) çerçevesinde 3-12 ay arası gerçekleştirilebilir. Şırnak Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi

25 STAJ HAREKETLİLİĞİ - Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde diğer bir Program ülkesinde staj imkanı ve desteği sağlar. Süre 2-12 ay Gönderen kurumun ECHE (Yükseköğretim Erasmus Beyannamesi) sahibi bir yükseköğretim kurumu olması gerekir. Staj hareketliliği, bir öğrencinin başka bir ülkede ortak bir işletme, eğitim merkezi, araştırma merkezi veya benzer bir organizasyon bünyesinde mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Ev sahibi kurum/kuruluş ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumu; veya İşgücü piyasasında veya eğitim, öğretim ve gençlik alanlarında faaliyet gösteren herhangi bir kamu kurum/kuruluşu ya da özel kurum/kuruluş Staj hareketliliğinde en az 2. sınıf öğrencisi olma koşulu aranmamaktadır. Üniversite ile ev sahibi kuruluş arasında kurumlararası anlaşma (Inter- Institutional Agreements) yapılması zorunlu değildir. eğitim dönemi kapsamında öğrenci öğrenim hareketliliği faaliyeti, 1 Haziran MAYIS 2020 dönemleri arasında gerçekleştirilecektir. Şırnak Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi

26 STAJ HAREKETLİLİĞİ - Staj yapma zorunluluğu olan tüm önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri başvurabilir. Staj zorunluluğu olmayan bölümlerin öğrencilerinin başvuru hakkı vardır. Staj değişiminden yararlanma hakkı kazanan öğrenciler, AB üye ülkelerinden birinde faaliyet gösteren bir işletmede tam olarak 2 ay (60 gün) staj yapmak zorundadır. Öğrenciler staj yapacakları işletmeyi kendileri bulurlar ve bu işletmeden bir davet yazısı alırlar. Staj yapılacak işletmenin öğrencinin öğrenim alanıyla ilgili olması gerekmektedir aksi takdirde öğrencilerin staj davet yazıları Erasmus Ofisi tarafından kabul edilmez. Şırnak Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi

27 Staj Hareketliliği – Placement Mobility
Kriterler Eğitim Anlaşması(LA) Yerleştirme kontratı Transkript Tanınma Yerleştirme misafir olunan kurumun gözetimi altında olacaktır. Toplam süre ay arası

28 Erasmus+ Hareketlilik Faaliyeti
“Hareketlilik” başlamadan önce öğrencilerle anlaşma imzalanacak Planlanan değişim süresinin uzatılması halinde bütün düzeltmeler, planlanan değişim tamamlanmadan önce yapılacak Öğrenciler “Hareketlilik” sonunda rapor dolduracak

29 ÖNEMLİ NOT YABANCI DİL YETERLİLİĞİ konusunda Avrupa Dil Portfolyosuna göre seviyelerin istenmesi. Yeni mezun olanlar da stajlara katılabilir. Yeni mezunlar son eğitim-öğretim yılı süresince kendi üniversiteleri tarafından seçilmeli ve mezun olduktan sonraki bir yıl içerisinde yurt dışındaki stajlarını yapıp tamamlamalıdır.

30 AB ÜYESİ OLANLAR AB ÜYESİ OLMAYANLAR
PROGRAM ÜLKELERİ PARTNER ÜLKELER AB ÜYESİ OLANLAR BELÇİKA –YUNANİSTAN-LİTVANYA-PORTEKİZ-BULGARİSTAN-İSPANYA-LÜKSEMBURG-ROMANYA-ÇEK CUMHURİYETİ-FRANSA-MACARİSTAN-SLOVENYA-DANİMARKA-HIRVATİSTAN-MALTA-SLOVAKYA-ALMANYA-İTALYA-HOLLANDA-FİNLANDİYA-ESTONYA-KIBRIS-AVUSTURYA-İSVEÇ-İRLANDA-LİTVANYA-POLONYA-BİRLEŞİK KRALLIK AB ÜYESİ OLMAYANLAR YUGOSLAVYA-LİHTENŞTAYN-İSVİÇRE-MAKEDONYA-NORVEÇ-TÜRKİYE-İZLANDA *ERMENİSTAN-AZERBAYCAN-BELARUS-GÜRCİSTAN-MOLDOVA-UKRAYNA *CEZAYİR-MISIR-İSRAİL-ÜRDÜN-LÜBNAN-LİBYA-FAS-FİLİSTİN-SURİYE-TUNUS *ARNAVUTLUK-BOSNA HERSEK-KOSOVA-KARADAĞ-SIRBİSTAN *RUSYA FEDERASYONU

31 Erasmus+ 2017/2018 Akademik Yılı Hibe Miktarları
Hayat Pahalılığına Göre Ülke Türleri Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler Öğrenim Hibesi (€) Staj 1. Grup Program Ülkeleri Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İtalya, Lihtenştayn, Norveç, İsveç, İsviçre, Birleşik Krallık 500 600 2. Grup Program Ülkeleri Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs Rum Kesimi, Almanya, Yunanistan, İzlanda, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Slovenya, İspanya, Türkiye 400 3. Grup Program Ülkeleri Bulgaristan, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Romanya, Slovakya, Makedonya 300

32 Erasmus+ 2018/2019 Akademik Yılı Hibe Miktarları
Hayat Pahalılığına Göre Ülke Türleri Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler Öğrenim Hibesi (€) Staj 1. Grup Ve 2. Grup Program Ülkeleri Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan, 500 600 3. Grup Program Ülkeleri Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Türkiye 300 400

33 Erasmus+ 2018/2019 Akademik Yılı Hibe Miktarları
Tablo-2 Ülke gruplarına göre aylık hibe miktarları tablosu Not: Yukarıdaki hibeler 2018 sözleşme döneminden itibaren seçilen öğrencilere uygulanacaktır. Örneğin akademik dönemi için hareketliliğe katılacak iki öğrenciden sözleşme dönemi için seçilene sözleşme döneminde geçerli olan hibeler, sözleşme döneminde seçilene yukarıdaki tabloda yer alan hibe miktarları uygulanacaktır. Program ülkeleri arasında öğrenim ve staj hareketliliği için öğrencilere gidiş-dönüş seyahatleri için ayrıca destek verilmemektedir.

34 Erasmus+ 2018/2019 Akademik Yılı Hibe Miktarları
Erasmus Hibesi Erasmus+ programı ile yurt dışına giden öğrencilere Erasmus+ yükümlülüklerini yerine getirdikleri sürece geri istenmeyecek şekilde verilen finans desteğidir. Ulusal Ajans tarafından aylık olarak Erasmus hibe miktarları yaşam standartlarına göre her ülke grubu için ayrı ayrı belirlenmiştir. Hibe gerçekleştirilen eğitim faaliyetine destek amaçlı olup öğrencinin tüm masraflarını karşılamaz.

35 Hareketlilik Süreci Öğrencilerin Seçimi Seçilen Öğrencilerin Gidecekleri Üniversitelere Başvuruları Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement) Akademik Tanınma Belgeleri (Recognition Sheet) Sözleşme Lojistik Hizmetler - Pasaport - Vize İşlemleri - Hibe Transfer İşlemleri

36 ÖNEMLİ NOT Erasmus Öğrenim Hareketliliği Programından faydalanmak için başvuru yapan öğrenciler, Erasmus öğrencisi olarak seçildikleri takdirde aday olduklarını ve Siirt Üniversitesine verilen hibe miktarının Ulusal Ajans tarafından ilan edilmesinden sonra seçim sonuçlarının kesinlik kazanacağını, Siirt Üniversitesi web sayfasında yayımlanan tüm maddeleri okuyup, anladıklarını kabul ederler.

37 Önemli NOT! Seçme ve Değerlendirme
Erasmus öğrenci seçimi, asgari şartları sağlayarak başvuruda bulunan öğrenciler arasından, Ulusal Ajans tarafından ilan edilen değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanları dikkate alınarak puanların en yüksekten aşağıya doğru sıralanmasıyla gerçekleştirilir.

38 Seçme ve Değerlendirme!!!!!
Ölçüt Ağırlıklı Puan Akademik başarı düzeyi %50 (toplam 100 puan üzerinden) Dil seviyesi Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla) +10 puan Şehit ve gazi çocuklarına +15 puan 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz) (Her Dönem için) -10 puan Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır) -5 Puan

39 Seçme ve Değerlendirme
Başvurular değerlendirilirken ağırlıklı puanlama sistemine göre aşağıdaki değerlendirme ölçütleri uygulanacaktır: Akademik başarı düzeyi %50 Yabancı Dil Notu (İngilizce) %50 Erasmus değişimine başvuran öğrencilerin Yabancı Dil Notu, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Erasmus öğrencilerine yönelik yapılacak Yabancı Dil sınavının % 50si alınarak belirlenecektir. Engelli öğrencilere (belgelenmesi kaydıyla) puan Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz) : puan Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma: -10 puan

40 YABANCI DİL SINAVI Öğrencinin İngilizce olarak yapılacak yabancı dil sınavından en az 50/100 almaları gerekmektedir. (Baraj puanda bir değişiklik olduğunda seçim duyuruları sırasında ilan edilecektir.) Öğrenci sınav yapılan diller dışında bir dilde (AB ülkelerinde konuşulan resmi dillerden biri olmalıdır) yeterliliğe sahip ise, bunu belgelendirmelidir. Başvurusu sırasında, uluslararası dil derecelendirme sistemine uygun olan bir sertifikayı (A1,A2,B1,B2,C1,C2) başvuru belgeleri ile birlikte Erasmus ofisine teslim etmelidir. Tercih edilen yükseköğretim kurumunun eğitim dili ve talep ettiği dil yeterliliği yerleştirmelerde dikkate alınacaktır.

41 YABANCI DİL SINAVI Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılmaktadır Geçme barajı: 50 50 soru 1 saat 60 DK Sınav Tarihi: 23 Şubat 2018 Saat 14:00’da Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda yapılacaktır.

42 Yabancı Dil Sınavından geçerli bir not alan öğrenci Siirt Üniversitesinin aday Erasmus öğrencisi olma koşulunu sağlayacaktır. Ancak aday öğrencinin aynı zamanda gideceği üniversitenin de başvuru şartlarını sağlaması gerekmektedir. Bu şartlardan bir tanesi ve en önemlilerden olanı Dil Sertifikasıdır. Son yıllarda hemen hemen tüm anlaşmalı üniversitelerimiz dil sertifikası talep etmektedir. Bu sertifikalar genelde üniversitelerin eğitim verdiği dillerde olmaktadır. Örneğin bir İspanyol Üniversitesi B1 veya B2 düzeyinde İspanyolca sertifika isteyebilmektedir. Asıl Öğrenci(ADAY DURUMU-Kesin Bütçeye bağlı) ve Yedek Öğrenci listesi yayınlanacaktır. Yedek öğrenci aynı zamanda Hibesiz öğrenci olma hakkını kazanır.

43 Öğrenciye Yapılacak Hibe Ödemesi
Öğrenim hareketliliğinden faydalanan öğrencilere ödemeleri iki taksitte yapılır. Öğrenci karşı kuruma gitmeden önce ilk ödeme olarak gitmesi öngörülen süreye göre hesap edilen toplam hibesinin ilk ödemesi (planlanan faaliyet döneminin tamamı için hesap edilen hibenin en çok %80’ine kadar olan miktar) verilir. İkinci taksit dönüş belgelerini tesliminden sonra gerçekleşir. Kredi 1 Yarıyıl için 30 AKTS (ECTS -European Credit Transfer System)

44 Başarı Durumu Öğrencilerin yurtdışında bulundukları süre içinde derslerine devam etmedikleri ve öğrenci olarak yapmakla yükümlü oldukları sorumluluklarını yerine getirmedikleri tespit edildiğinde, öğrencinin aldığı derslerden de başarısız olması durumu dikkate alınarak toplamda yurtdışında kaldığı sürede hak edeceği toplam hibenin %20 si ödenmez. Öğrenim anlaşmasında belirlenen ders programında yer alan ECTS kredisinin üçte ikisinden başarılı olamayan öğrencinin kalan ödemesinin kısmen veya tamamen yapılmaması veya yapılmış bulunan ödemenin iadesinin istenmesi hakkı saklıdır. 44

45 Hibesiz Olarak Erasmus Öğrencisi Olmak
Öğrenciler istedikleri takdirde hibe almaksızın Erasmus öğrencisi olabilirler. Hibesiz öğrenciler de diğer başvurularla beraber genel değerlendirmeye tabi tutulur ve hibeli Erasmus öğrencileriyle aynı süreçten geçer. Hibesiz Erasmus öğrencisinin farkı, öğrencinin bütçe hesaplamalarına dahil edilmemesi ve kendisine ödeme yapılmamasıdır. Değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklarına göre öğrenciler seçildikten sonra, yükseköğretim kurumuna tahsis edilen bütçe kapsamında maddi olarak desteklenemeyen kontenjan kalması halinde, hibe almadan gitmek isteyen öğrenciler arasında ayrıca bir değerlendirme yapılabilir. Burada da tarafsızlık ve şeffaflık kuralları gereği genel değerlendirme ölçüt ve ağırlıkları dikkate alınarak öğrenci seçimi gerçekleştirilir. Hibesiz öğrenci durumu hem öğrenim, hem staj faaliyetleri için geçerlidir.

46 Europass Hareketlilik Belgesi
1-Üniversitemizden Erasmus + hareketlilik Programına katılacak Öğrenciler için EUROPASS MOBİLİTY Belgesi verilecektir. Hareketlilik yapan Öğrencilerimize Uluslararası geçerli bir belge verilecektir.

47 Hepinize başarılı bir Erasmus+ dönemi dileriz.
TEŞEKKÜRLER


"Siirt Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Ofisi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları