Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

14 KASIM 2017 ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "14 KASIM 2017 ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ."— Sunum transkripti:

1 14 KASIM 2017 ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.

2 Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği Nedir?
Personel eğitim alma hareketliliği, Türkiye’de EÜB sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş herhangi bir personelin, program ülkelerinden birinde eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür. Konferans katılımları ise faaliyet kapsamında desteklenememektedir.

3 Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği Kimler Faydalanabilir
Kocaeli Üniversitesi personeli tam zamanlı/yarı zamanlı/sözleşmeli tüm akademik ve idari personel. Hizmet alımı yoluyla istihdam edilen personel hareketlilikten faydalanamaz. Erasmus Beyannamesi sahibi bir yükseköğretim kurumu ile * bağlı bulunulan bölümün/birimin kurumlararası anlaşmasının olması ya da * bağlı bulunulan bölümün kurumlararası anlaşmasının olmaması durumunda karşı kurumdan davetiye alınması

4 2017-2018 Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuruları
Başvurular 11 Aralık Şubat 2018 tarihleri arasında olacak. Başvurmak için: Online başvuru formu doldurulmalı (02 Şubat 2018 saat 12:00’a kadar), çıktısı alınıp imzalanarak birime teslim edilmeli Gidilecek kurumdan (anlaşmalı ya da anlaşmasız kurum) değişim tarihlerinde kabul edildiğinizi gösterir davetiye alınmalı Eğitim alma hareketliliği anlaşması (Training Mobility Agreement) yani iş planı karşı kurum tarafından imzalanmış olmalı Personelin eğitim alacağı dilde dil sınav sonucunu teslim etmesi (zorunlu değil) Tüm belgeler son başvuru tarihi olan 02 Şubat 2018 saat 17:00’a kadar birimize teslim edilmeli

5 Online Başvuru Formu

6 Training Mobility Agreement (İş Planı)

7 İş Planının Hazırlanması
Lütfen eğitim alma iş planınızın yeterince ayrıntılı olmasına dikkat edin. İş planınızda fiilen eğitim alma faaliyetinin belirtildiği günler için hibe ödemesi yapılır. Değişim öncesinde kopya belge kabul edilir. Değişim sonunda orijinal belge teslim edilir.

8 Değerlendirme Ölçütleri
Kriter Puan Eklenecek taban puan (başvuru şartlarını sağlayan personel için) +50 Daha önce eğitim alma hareketliliğinden yararlanmamış olmak +10 Engelli Personel Erasmus+ koordinatörlüğü görevi için Gazi personel ve şehit ile gazi yakını personeller( eş ve çocuklar) Son üç akademik yıl içerisinde eğitim alma hareketliliğinden faydalanan personel( ) -40 Daha önceki yılda mücbir sebepler (ölüm, hastalık, afet vb.) dışında hakkında vazgeçmiş olma -20 Yabancı dil puanı (belge sunulması halinde) %20’si taban puana eklenir

9 Ek Ölçütler Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği başvuru kriterleri doğrultusunda birden fazla personelin eşit puana sahip olması halinde başvuru yapan personelin üniversitemizde çalışma yılı dikkate alınarak yüksekten düşüğe doğru sıralama yapılacaktır. Hibe kısıtlılığı nedeniyle aynı bölüm/başkanlık ve birimlerden yapılacak olan başvuruların değerlendirmesinde öncelikli olarak puan sıralamasına göre maksimum 2 başvuru sahibi hareketlilikten yararlanabilecektir.

10 2017-2018 Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği Bütçemiz
personel ders verme hareketliliği bütçemiz 8.350,00 Avro Öngörülen faydalanıcı sayısı 8 Ara rapor dönemlerinde ek hibe isteniyor.

11 Değerlendirme Hareketlilikten adil bir şekilde faydalanılması için gelen bütçe ikiye ayrılacaktır. İdari ve akademik personeller aynı değerlendirme ölçütlerine tabi olarak iki ayrı listede değerlendirilip seçim gerçekleştirilecektir. Seçim sonuçlarında iki ayrı liste (idari ve akademik) puanlamayı içerecek şekilde yer alacak olup puanlamada yüksekten düşüğe doğru asil ve yedek yararlanıcılar belirlenecektir.

12 Çalışma Takvimi 2017-2018 Akademik Yılı
Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği 11 Aralık 2017 – 02 Şubat 2018 Başvuru için gerekli belgelerin Uluslararası İlişkiler Birimi’ne teslim edilmesi ve web sayfamızda ( yer alan Erasmus+ Personel Hareketliliği online başvuru formunun doldurulması. Başvuru Bitiş Tarihi Online Başvuru için: Saat 12:00 / Son Belge Teslimi için: Saat 17:00 / 09 Şubat 2018 Personel Hareketliliği başvuru listelerinin ve seçim sonuçlarının adresinden ilanı 09-16 Şubat 2018 Seçim sonuçlarına itiraz Feragat dilekçelerinin teslim edilmesi (Dilekçeler elektronik posta ile de iletilebilir) 21 Şubat 2018 Hareketliliğe katılacak personel için oryantasyon toplantısı

13 Gerekli Belgeler Başvuru Aşaması: Başvuru Formu Davetiye
İş Planı (Training Mobility Agreement) Yabancı dil sertifikası (Zorunlu değil) Hareketlilik Öncesi: Görevlendirme olur yazısı Hibe Sözleşmesi (Birim tarafından hazırlanır) Banka hesap cüzdan fotokopisi Hareketlilik Sonrası: Eğitim Programının orijinal imzalı hali(Training Mobility Agreement) Katılım Sertifikası Pasaport giriş-çıkışı Personel Anketi: Hareketlilik aracı kullanılarak ders verme hareketliliğinden faydalanan personel tarafından çevrimiçi AB anketinin doldurulması. Faaliyet ile ilgili gerekli belgelere sayfasından ulaşılabilir.

14 Eğitim Alma Hareketliliği Önemli Bilgiler 1
Gerçekleştirilmesi planlanan hareketlilik en geç 01 Ocak tarihine kadar tamamlanmalıdır. Hareketlilik süresi, en az ardışık 2 gün en fazla 2 aydır. Ancak, birimimiz mevcut hibe ile daha fazla personelimizin hareketlilikten yararlanmasını sağlamak amacıyla, Erasmus personel hareketliliği kapsamında hibelendirilecek süreyi, seyahat hariç an az 2, en fazla 5 gün+2 gün yol ile sınırlandırmıştır.

15 Eğitim Alma Hareketliliği Önemli Bilgiler 2
Eğitim Alma Hareketliliğine başvuruda bulunacak personelde yabancı dil şartı aranmaz; fakat yabancı dil puanı varsa seçilme puanına %20 oranında etki eder. KPDS, ÜDS, YDS veya YÖKDİL’den farklı bir sınav sonucu olması halinde, puanlama ÖSYM’nin eş değerlik tablosuna göre yapılır. (bknz. Engelli personel, ihtiyacı doğrultusunda ve Ulusal Ajans’a yapılan başvuru neticesinde, hareketlilik toplam hibesini geçmeyecek şekilde ek hibe alabilir.

16 Eğitim Alma Hareketliliği Önemli Bilgiler 3
Eğitim Alma Hareketliliğine başvuruda bulunan akademik (Öğretim Üyeleri, Öğretim Görevlileri, Arş. Gör. (Dr) ve Okutmanlar) personeller aynı başvuru döneminde Ders Verme Hareketliliğine başvurabilir. İsteyen personel, değişim hareketliliğinden hibesiz yararlanabilir. (Başvuru için gerekli olan şartlar yerine getirilir)

17 Hareketlilikte Gidilen Ülkeler Günlük Hibe Miktarları (Avro)
Ülke Grupları Hareketlilikte Gidilen Ülkeler Günlük Hibe Miktarları (Avro) 1. Grup Birleşik Krallık, Danimarka, İrlanda, Hollanda, İsveç, 144 2. Grup Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, İtalya, İzlanda, Kıbrıs Rum Kesimi, Lihtenştayn, Lüksemburg, Macaristan, Norveç, Polonya, Romanya, Türkiye*, Yunanistan 126 3. Grup Almanya, İspanya, Letonya, Makedonya, Malta, Portekiz, Slovak Cumhuriyeti 108 4. Grup Estonya, Hırvatistan, Litvanya, Slovenya 90

18 Seyahat Ücreti Mesafe Hibe Miktarı (Avro) 10-99 km arası 20
180 km arası 275 km arası 360 km arası 530 km arası 820 8000 km ve üzeri 1.300

19 Hibenin ödenmesi Hareketlilikten yararlanacak personelin çıkış öncesi gerekli evraklarını tamamlamasından sonra toplam hibe miktarının %80’i ödenir. Personelin seyahat ücreti de gidiş öncesi işlemler tamamlandıktan sonra toplam gündelik tutarının %80’i ile birlikte ödenir. Personel Hareketliliğine ilişkin seyahat ücretleri Avrupa Komisyonu Teklif Çağrısında belirtilen “Mesafe Hesaplayıcı”ya göre belirlenmektedir. ( Seyahatin başlangıç noktasının gönderen kuruluşun bulunduğu, faaliyetin gerçekleştirildiği yerin de ev sahibi kuruluşun bulunduğu yer olduğu varsayılır. Hareketlilik faaliyetini tamamlamış ve dönmüş olan personelin dönüş sonrası gerekli evraklarını tamamlamasından sonra kalan hibe miktarının %20’si ödenir.

20 Katılımınız için teşekkürler…
Uluslararası İlişkiler Birimi Soru&Cevap


"14 KASIM 2017 ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları