Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERASMUS+ BAŞVURU SÜRECİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERASMUS+ BAŞVURU SÜRECİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI"— Sunum transkripti:

1 ERASMUS+ BAŞVURU SÜRECİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 21.02.2018
Bülent Ecevit Üniversitesi Erasmus+ Programı Kurum Koordinatörlüğü

2 ERASMUS+ PROGRAMININ YAPISI

3 Erasmus+ Nedir? Erasmus+, Avrupa Birliği tarafından eğitim, iş deneyimi, gençlik değişimi ve spor alanlarında kişilerin kendilerini geliştirmeleri için hazırlanmış bir programdır. Erasmus+, üniversite (lisans, yüksek lisans, doktora) öğrencilerinin ve akademik personelin eğitimlerine yurtdışındaki bir üniversitede devam etmelerini sağlamaları, görgü ve deneyimlerini artırmaları ve ayrıca yeni iş olanakları elde edebilmeleri amacıyla kurulmuş bir sistemdir. Lisans eğitimi boyunca öğrenciler, toplam 12 ay boyunca Erasmus+ Programındanfaydalanabilir.

4 Erasmus+ Programının Yapısı
AVRUPA KOMİSYONU AVRUPA EĞİTİM GÖRSEL-İŞİTSEL VE KÜLTÜR YÜRÜTME AJANSI ULUSAL AJANSLAR TÜRKİYE ULUSAL AJANSI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÜNİVERSİTELERİN ERASMUS+ OFİSLERİ

5 Erasmus+ Hareketliliği
ÖĞRENCİLER İÇİN ERASMUS+ HAREKETLİLİĞİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ STAJ HAREKETLİLİĞİ

6 Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği
Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği, Türkiye'de örgün eğitim veren Yükseköğretim için Erasmus Beyannamesi (ECHE) sahibi yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilerin 1 akademik yıl içinde 1 veya 2 (3-12 ay arasında) dönemliğine diğer bir Avrupa ülkesinde ECHE sahibi yükseköğretim kurumunda değişim öğrencisi olmasına imkan veren bir programdır. Program dahilinde öğrenciler, yurtdışında kaldıkları süre için mali destek alma şansına sahip olabilirler.

7 Erasmus+ Staj Hareketliliği
Öğrenci staj hareketliliği ile Yükseköğretim için Erasmus Beyannamesi (ECHE) sahibi yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrenciler yurtdışındaki işletmelerde veya organizasyonlarda staj yaparak öğrencisi oldukları mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde ederken, aynı zamanda farklı bir kültürü daha yakından tanıma imkanı bulurlar.

8 Erasmus+ Staj Hareketliliği
Staj faaliyetinin öğrencinin diploma programı için zorunlu olması gerekmez. Ancak staj yapılacak ekonomik sektör, öğrencinin mevcut mesleki eğitim programı ile ilgili bir program olmalıdır. Lisans öğrencileri, Erasmus+ Staj Hareketliliğinden 2-12 ay arasında faydalanabilirler.

9 ERASMUS+ PROGRAMINDAN FAYDALANMA

10 Programdan Yararlanma Şartları
Öğrenim hareketliliğinden yararlanmak istiyorsanız, bölümünüzün Erasmus+ anlaşması veya anlaşmaları olması zorunludur. Bölümünüzün anlaşmalarını adresinden takip edebilirsiniz.

11 Programdan Yararlanma Şartları
Bölümünüzün Erasmus+ anlaşmalarını kontrol ediniz.

12 Programdan Yararlanma Şartları
Staj hareketliliği için Erasmus+ anlaşması gerekli değildir. Staj yapmayı planladığınız kurumdan kabul mektubu almanız gerekmektedir. Erasmus+ Programından yararlanmak için: Ön lisans ve lisans öğrencileri için en az 2.20 / 4,00 Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için en az / 4.00 not ortalamasına sahip olmak gereklidir.

13 Programdan Yararlanma Şartları
Ön lisans ve lisans programlarının hali hazırda hazırlık sınıfında okuyan veya akademik yılı sonunda mezun olacak öğrenciler, öğrenim hareketliliği faaliyetinden yararlanamazlar. akademik yılında mezun olabilecek durumdaki öğrenciler de staj hareketliliği için başvurabilirler.

14 BAŞVURU SÜRECİ

15 Erasmus+ Başvuru Dönemi
BAŞVURU DÖNEMİ: 12 ŞUBAT MART 2018 YABANCI DİL SINAVI MART 2018 SONUÇLARIN İLANI 23 MART 2018 ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ GEREKLİ BELGELERİN KOORDİNATÖRLÜĞE TESLİMİ AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ

16 Başvuru için Gerekli Belgeler
Başvuru Formu Türkçe ve İngilizce güncel transkript Staj hareketliliğine başvuran öğrenciler için kabul mektubu (Kabul mektupları 30 Mart 2019 tarihine kadar teslim edilebilir)

17 Başvuru Yapma Başvuru Sistemine adresinden kayıt olunuz. Kayıt işlemi için kurumsal (beun / karaelmas.edu.tr uzantılı) e-posta adresi gerekmektedir. Başvuru formunu çevrimiçi olarak doldurunuz. Başvuru formunda, hareketlilik yapmak istediğiniz üniversiteyi düşünerek, dikkatlice seçiniz. Sonradan tercih değişikliği yapmanız mümkün değildir.

18 Başvuru Yapma Çevrimiçi olarak doldurduğunuz başvuru formunun çıktısını alınız, bölüm koordinatörünüze imzalatınız. Formu, gerekli belgelerle birlikte 12 Mart 2018 tarihine kadar Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğüne şahsen teslim ediniz.

19 DEĞERLENDİRME SÜRECİ

20 Başvuruların Değerlendirilmesi
AKADEMİK ORTALAMA (TRANSKRİPTTEKİ GENEL NOT ORTALAMASI) YABANCI DİL SINAVINDAN ALACAĞINIZ PUAN AĞIRLIĞI: %50 AĞIRLIĞI: %50 BAŞARI PUANI ve ERASMUS+ BAŞARI SIRALAMANIZ

21 Yabancı Dil Sınavı Yabancı Dil Sınavı, yazılı (ağırlığı %75) ve sözlü (ağırlığı %25) olarak iki oturum halinde gerçekleştirilecektir. Yazılı sınav 15 Mart 2018 Perşembe günü saat 10:00'da, sözlü sınav ise 16 Mart 2018 Cuma günü saat 10:00'da Yabancı Diller Yüksekokulu'nda (İncirharmanı Kampüsü) yapılacaktır.

22 Yabancı Dil Sınavı Başarılı olmak için yazılı ve sözlü sınav sonuçlarının ağırlıklı ortalamasının ön lisans ve lisans öğrencileri için en az 50 / 100, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için en az 60 / 100 olması gerekmektedir. ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen yabancı dil sınavlarından herhangi birisinden en az 50 puan almış adayların sınava girmesi zorunlu değildir. Sınav örneklerine, Yabancı Diller Yüksekokulumuzun internet sitesinde, “Öğrenci” menüsünün altınan erişebilirsiniz.

23 Değerlendirme Öğrencilerin transkript notu ve yabancı dil sınavı puanlarının ağırlıklı ortalamasına göre öğrencilerin başarı puanları belirlenecektir. Başarı puanlarına göre, genel başarı sıralaması oluşturulacaktır. Başarı puanları ve sıralamalar, 23 Mart 2018 Cuma günü Koordinatörlüğümüzün internet sayfasında ilan edilecektir.

24 HİBELENDİRME

25 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ
Hibenin Kaynağı Hibe, öğrencilere Erasmus+ programından faydalanacak öğrencilere seyahat ve yaşam giderlerini karşılamaları için karşılıksız olarak verilen maddi destektir. AVRUPA KOMİSYONU ULUSAL AJANSLAR TÜRKİYE ULUSAL AJANSI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELER

26 Nasıl Hibe Alabilirim? Hibe almak istiyorsanız, genel başarı sıralamasında üst sıralarda yer almanız gerekmektedir. Türkiye Ulusal Ajansı, hibeleri Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında paylaştırmaktadır. Üniversitemize tahsis edilen hibe miktarı maalesef bütün başvurular için yeterli değildir. Hibelendirme, başarı sırasına göre bütçe imkanları dahilinde yapılmaktadır.

27 Hibelendirilen Başvuru Sayıları
Öğrenim Hareketliliği için: DÖNEM BAŞVURAN HİBE ALAN 157 46 210 42 251 62

28 Hibelendirilen Başvuru Sayıları
Staj Hareketliliği için: DÖNEM BAŞVURAN HİBE ALAN 22 6 60 12 68 10

29 Hibe Miktarları 500 600 400 300 Hayat pahalılığına göre ülke Grupları
Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler Aylık Öğrenim Hibesi (€) Aylık Staj Hibesi (€) 1. Grup Program Ülkeleri Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İtalya, Lihtenştayn, Norveç, İsveç, İsviçre, Birleşik Krallık 500 600 2. Grup Program Ülkeleri Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs Rum Kesimi, Almanya, Yunanistan, İzlanda, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Slovenya, İspanya, Türkiye 400 3. Grup Program Ülkeleri Bulgaristan, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Romanya, Slovakya, Makedonya 300

30 Hibeler ne zaman ödenmektedir?
Hibeler, hak sahibi öğrencilerimize 2 taksit olarak ödenir. Miktarın %80’i hareketlilik başlamadan önce (gidiş tarihinden önceki hafta içerisinde), Geri kalan %20’si ise hareketlilik sonrasında, dönüşte ödenir. Dönüşteki 2. taksit, intibak işlemlerinin yapılmasının ardından ödenir. 3 veya daha fazla dersten başarısız olan öğrencilere 2. taksit ödemesi yapılmaz.

31 Önemli Bilgiler Hibe ödemelerinde, özellikle güz dönemi başında Türkiye Ulusal Ajansı veya Avrupa Komisyonu kaynaklı gecikmeler yaşanabilmektedir. BEÜ Erasmus+ Koordinatörlüğü, tüm hak sahibi öğrencilerimize evrakları eksiksiz olması şartıyla, mümkün olan en kısa sürede ödemeleri gerçekleştirmektedir.

32 Önemli Bilgiler Başarı sıralamasında geride olduğunu düşünen öğrenciler ne yapmalıdır? Lütfen sabırla bekleyiniz dönemi için bütçemiz belli değildir, dolayısıyla artış söz konusu olabilir ve gerilerde olsanız bile hibe alma ihtimaliniz vardır. Ön sıralardaki feragat eden öğrencilerin hibeleri, sırayla alt sıralara aktarılmaktadır. Dolayısıyla hibe alma ihtimaliniz vardır.

33 Önemli Bilgiler Hibe alamayacak öğrenciler ne yapabilir?
Bölümlerin anlaşma kontenjanları dahilinde Erasmus+ programından hibesiz olarak yararlanmanız mümkündür. Gidemeyecek durumda iseniz, her zaman vazgeçme hakkınız vardır.

34 Önemli Bilgiler Hibe almayı hak eden, ancak herhangi bir sebepten dolayı hareketlilik yapmaktan vazgeçen öğrenciler ne yapmalıdır? Koordinatörlüğümüze feragat dilekçesi vermeniz gerekmektedir. Hibeniz, sıralamaya göre diğer başvuru sahiplerine aktarılacaktır.

35 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
İLETİŞİM Bülent Ecevit Üniversitesi Erasmus+ Programı Kurum Koordinatörlüğü Farabi Kampüsü 67100 / ZONGULDAK Tel   :  Tel   : Faks:


"ERASMUS+ BAŞVURU SÜRECİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları