Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİ’DE ULUSLARARASI DEĞİŞİM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİ’DE ULUSLARARASI DEĞİŞİM"— Sunum transkripti:

1 BİLGİ’DE ULUSLARARASI DEĞİŞİM
ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM SEMİNERİ

2 İLK ADIM: ERASMUS+ NEDİR?
Erasmus+ Programı nedir? Erasmus+ Programı, Avrupalı yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği nedir? Bir akademik yıl içinde 1 veya 2 yarıyıl için başka bir Avrupa ülkesi Erasmus+ Üniversite Beyannamesi sahibi yüksek öğretim kurumunda, eğitim ücreti ödemeden, öğrenci olmak üzere yurt dışına gidebilmektedirler. Avrupa Komisyonu değişimden faydalanan bireylere katkı sağlamak amacıyla öğrencilere hibe vererek değişime mali olarak da destek verebilmektedir.

3 İKİNCİ ADIM: ERASMUS+ NE DEĞİLDİR?
Erasmus+ programı bir dil öğrenme programı değildir. Erasmus + programı bir burs programı değildir. Erasmus + seyahat programı değildir.

4 BİLGİ Talent Global Affairs – Erasmus Ofisi Ne Yapar?
Erasmus+ Değişim Programlarını (öğrenim, staj, personel değişimi) koordine eder. Üniversitemize gelen ve giden değişim öğrencileri için oryantasyon programları düzenler ve kaldıkları sürede karşılaştıkları, idari olarak çözülebilecek sorunları çözmeleri için yardımcı olur. Üniversitenin Ulusal Ajans ve diğer partner üniversiteler ile olan ilişkilerini yürütür karşı olan sorumluluğunu yerine getirir.

5 ERASMUS + DEĞİŞİM PROGRAMLARI
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Erasmus+ Staj Hareketliliği

6 PEKİ NEDEN ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ?

7 PEKİ NEDEN ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ?
Çok kültürlü ortamlarda ders alma ve izleme Değişik kültürleri tanıma Uluslararası arkadaşlar edinme Sosyal boyutu geliştirme Eğitim sonrası mesleki bağlantıları arttırma Yabancı dili geliştirme (öğrenim görülen dili değil ) Özgüveni artırma, sorunlarla başa çıkma yeteneği

8 PEKİ NEDEN ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ?
Kaynak:

9 ERASMUS + DEĞİŞİM KURALLARI - 1
Lisans öğrencileri için minimum GPA 2.20/4.00; lisansüstü öğrencileri için minimum GPA 2.50/4.00 ortalama gerekmektedir. Erasmus+ değişim programına gitmeden önce derece programının birinci yılının ilk dönemi tamamlanması gerekmektedir. Tam zamanlı kayıtlı öğrenci olunması ve Erasmus değişim programının gerçekleşeceği dönemde mezun durumda olunmaması gerekmektedir.

10 ERASMUS + DEĞİŞİM KURALLARI - 2
Bir öğrenci yüksek öğrenim yaşamının her seviyesinde (lisans, yüksek lisans, doktora) toplamda 12 ay bir veya birden fazla Erasmus+Programı’na katılabilir. Aynı eğitim seviyesinde (lisans, yüksek lisans, doktora) Erasmus+ Programından faydalanmış olan bir öğrencinin yeni başvurusunda toplam Erasmus puanı -10 puan düşürülür. Bu kural programın temel kurallarından biridir. Ön lisans/Lisans : 12 Ay Yüksek Lisans : 12 Ay ay Doktora : 12 Ay

11 ERASMUS + DEĞİŞİM KURALLARI - 3
Erasmus+ hareketliliği kapsamında misafir olunan ortak üniversiteye kayıt ücreti ve harç gibi ücret ödenmez. Bilgi’ye ödemede yükümlülüğü bulunan (burslu öğrenciler hariç) öğrenci, yalnızca Bilgi’ye ödemesini yapmalıdır. Yurt dışında geçirecekleri süre için öğrencilerin kayıt dondurması söz konusu değildir. Yaşam masrafları, yolculuk, sağlık sigortası, vize ücretleri vs. öğrenciye aittir. Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği asgari 3 ay olmalıdır.

12 ERASMUS + HAREKETLİLİK HİBESİ
Öncelikle hibe AB kurumu olan Avrupa Komisyonu tarafından Türkiye’deki yetkili kuruma, Türkiye Ulusal Ajansı’na tahsis eder. Türkiye Ulusal Ajansı da hibeyi üniversitelere tahsis eden yetkili kurumdur.   BİLGİ Erasmus+ bütçesini alınca öğrencilerine hibe tahsisi yapmaktadır. Erasmus+ öğrenci seçimleri, Üniversitelere Ulusal Ajans tarafından bütçe tahsis edilmeden önce gerçekleştiği için seçim sürecinde öğrencilerin hibe alacağı garanti edilemez.

13 ERASMUS + HAREKETLİLİK HİBESİ

14 ERASMUS + ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU
Bir öğrenim hareketliliğinin gerçekleşebilmesi için öncelikle Bilgi ile karşı kurum arasında bir bölüm bazında «Kurumlararası Anlaşma» olmalıdır. Değişim programında alınacak dersler BİLGİ’deki ders karşılıkları önceden belirlenir ve bir «öğrenim anlaşması» ile kayıt altına alınır. Başarılı olunan dersler değişim dönemi sonunda BİLGİ’ye transfer edilir. ÖNEMLİ: Faaliyete katılacak öğrencilerin bir semester için 30 ECTS ve iki semester için 60 ECTS’lik ders yüküne sahip olmaları gerekmektedir. Misafir olacakları kurumda bu kredi sayılarına denk gelen bir programı takip etmeleri beklenmektedir.

15 BAŞVURU VE SEÇİM SÜRECİ
Seçim kriteri: %50 CGPA + %50 Dil Puanı Dil Puanı Kabul edilen sınavlar: YDS YÖKDİL Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı TOEFL IELTS Kabul edilen diğer İngilizce ve diğer Dilleri Sınavları: u pdf

16 BAŞVURU VE SEÇİM SÜRECİ
Başvuru evrakları: ONLINE başvuru formunu imzalı bir kopyası Student Profile; SIS sayfalarından temin edilir ve en son ortalamalarının görüldüğü belgedir. Course Status; SIS sayfalarından temin edilir ve mezun olmak için alması gereken dersleri ve kredileri gösteren belgedir (alınmayan krediler/dersler açık bir şekilde). Yabancı dil yeterlilik belgesi; Partner üniversitede verilen eğitim dili İngilizce haricinde bir Avrupa dili ise ve bu dilde eğitimin alabileceklerini ispat edecek belgeler (BİLGİ’ de veya başka bir yerde katıldığınız sınavlar, dersler, diploma)

17 ÖRNEK BELGELER

18 ERASMUS TASLAK TAKVİMİ
PEKİ BİZİ NE BEKLİYOR? ERASMUS TASLAK TAKVİMİ 7 Ocak-25 Ocak Başvuru İlanı 25 Ocak 2019: ONLINE başvuru sistemi açılacaktır 8 Şubat 2019: Başvuru Son Tarihi 16 Şubat 2019: Erasmus+ İngilizce Dil Sınavı 22-25 Şubat 2019: Dil Sınavı İtiraz Hakkı 26 Şubat 2019: İtiraz Sonuçlar 4 Mart 2019:Nihai yerleştirme sonuçları webde duyurulacaktır.

19 ONLINE BAŞVURU 1. ADIM

20 ONLINE BAŞVURU 2. ADIM

21 ONLINE BAŞVURU 3. ADIM

22 ONLINE BAŞVURU 4. ADIM Kişisel ve iletişim bilgilerinizi doldurunuz

23 ONLINE BAŞVURU 5. ADIM

24 ONLINE BAŞVURU 6. ADIM

25 ONLINE BAŞVURU 6. ADIM

26 ONLINE BAŞVURU 7. ADIM

27 ONLINE BAŞVURU 8. ADIM

28 ONLINE BAŞVURU 9. ADIM

29 BİLGİ Talent Global Affairs - Erasmus Ofisi
SANTRAL KAMPÜSÜ BİLGİ TALENT – GLOBAL AFFAIRS KONTEYNER - ZEMİN KAT Tuğba Güven – Uzman Aylin Atlı – Uzman Gözde Topraktepe– Uzman Yardımcısı Aybala Işık – Erasmus Kurum Koordinatörü E-posta: Telefon:

30 TEŞEKKÜRLER Q&A


"BİLGİ’DE ULUSLARARASI DEĞİŞİM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları