Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

7 KASIM 2017 ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER BİRİMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "7 KASIM 2017 ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER BİRİMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ."— Sunum transkripti:

1 7 KASIM 2017 ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER BİRİMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.

2 Toplantı İçeriği Hareketlilik hedefleri
Ders verme hareketliliği genel bilgi ve şartlar Çalışma takvimi Gerekli belgeler Seçim kriterleri Hibeler

3 Personel Ders Verme Hareketliliği Programının Hedefleri
Hareketlilik programlarına katılamayan öğrencilere farklı Avrupa ülkelerindeki yükseköğretim kurumlarının akademik personelinin bilgi ve deneyiminden faydalanma imkanı vermek, Pedagojik yöntemler konusunda uzmanlık ve deneyim değişimini teşvik etmek, Yükseköğretim kurumlarına sundukları derslerin çeşit ve içeriğini genişletme ve zenginleştirme konusunda destek olmak.

4 Erasmus+ Personel Ders Verme Hareketliliği
Kocaeli Üniversitesi personeli olmak, Ders Verme Hareketliliğinden, sadece resmi olarak ders vermekle yükümlü olan tüm akademik(Öğretim Üyeleri, Öğretim Görevlileri, Arş. Gör. (Dr) ve Okutmanlar) personeller yararlanabilir, Ders Verme Hareketliliği için bağlı bulunduğu bölümün kurumlararası anlaşmasının olması, (bknz Anlaşma Verileri) Bölümün kurumlararası anlaşmasının olmaması durumunda, başvuru süresi içerisinde bölüm bazında anlaşma yapılması, Erasmus Kurumlararası Anlaşma Matbuu Formuna buradan ulaşabilirsiniz.

5 Ders Verme Hareketliliği Diğer Şartlar
Gerçekleştirilmesi planlanan hareketlilik en geç 01 Ocak tarihine kadar tamamlanmalıdır, Hareketlilik süresi, en az ardışık 2 gün en fazla 2 aydır. Ancak, birimimiz mevcut hibe ile daha fazla personelimizin hareketlilikten yararlanmasını sağlamak amacıyla, Erasmus personel hareketliliği kapsamında hibelendirilecek süreyi, seyahat hariç an az 2, en fazla 5 gün ile sınırlandırmıştır, Değişimden faydalanmaya hak kazanan personel, gideceği kurumda en az 8 saat ders vermelidir. Program süresinin gerekçesiz olarak 8 saatin altında olması halinde, faaliyet geçersiz sayılır ve yararlanıcıya herhangi bir hibe ödemesi yapılmaz,

6 Ders Verme Hareketliliğine katılacak personelin yabancı dil belgesi getirmesi zorunludur. KPDS, ÜDS veya YDS’den farklı bir sınav sonucu olması halinde, puanlama ÖSYM’nin eş değerlik tablosuna göre yapılır. (bknz. Doçent ve profesörler, yabancı dil belgesi getirmediği takdirde dil puanı 65 olarak değerlendirilir. Engelli ve gazi personeller ile şehit ve gazi yakını personellere ( eş ve çocuklar) öncelik verilir. Değerlendirmede kullanılacak olan puanlandırma kriterlerinde +10 puan eklenir. Engelli personel, ihtiyacı doğrultusunda ve Ulusal Ajans’a yapılan başvuru neticesinde, hareketlilik toplam hibesini geçmeyecek şekilde ek hibe alabilir. Ders Verme Hareketliliğine başvuran personel aynı başvuru döneminde Eğitim Alma Hareketliliğine de başvurabilir. İsteyen personel, personel hareketliliğinden hibesiz olarak yararlanabilir. (Başvuru için gerekli olan şartlar yerine getirilir)

7 Çalışma Takvimi 2017-2018 Akademik Yılı
Erasmus+ Personel Ders Verme Hareketliliği 20 Kasım 2017 – 02 Şubat 2018 Web sayfamızda ( yer alan duyuru aracılığıyla yönlendirileceğiniz Erasmus+ Personel Hareketliliği online başvuru formunun doldurulması ve başvuru için gerekli belgelerin Uluslararası İlişkiler Birimi’ne teslim edilmesi. Başvuru Bitiş Tarihi Online Başvuru için: Saat 12:00 Son Belge Teslimi için: Saat 17:00 09 Şubat 2018 Personel Hareketliliği başvuru listelerinin ve yerleştirmelerin adresinden ilanı 09-16 Şubat 2018 Seçim sonuçlarına itiraz Feragat dilekçelerinin teslim edilmesi (Dilekçeler elektronik posta ile de iletilebilir) 20 Şubat 2018 ders verme hareketliliğine katılacak personel için oryantasyon toplantısı

8 Gerekli Belgeler Başvuru Aşaması: Başvuru Formu
Öğretim Programı (Teaching Mobility Agreement) Yabancı dil sertifikası (Zorunlu) Davetiye Hareketlilik Öncesi: Görevlendirme olur yazısı Hibe Sözleşmesi (Birim tarafından hazırlanır) Banka hesap cüzdan fotokopisi Hareketlilik Sonrası: Öğretim Programının orijinali(Teaching Mobility Agreement) Katılım Sertifikası Pasaport giriş-çıkışı Personel Anketi: Hareketlilik aracı kullanılarak ders verme hareketliliğinden faydalanan personel tarafından çevrimiçi AB anketinin doldurulması. Faaliyet ile ilgili gerekli belgelere linkinden ulaşılabilir.

9 Gerekli Belgeler Online Başvuru Formu

10 Teaching/Training Mobility Agreement (İş Planı)

11 Öğretim Planının Hazırlanması
Lütfen öğretim planınızın yeterince ayrıntılı olmasına dikkat edin. Değişimin geçerli olabilmesi için minimum 8 saat ders verilmesi gerekir. Öğretim planınızda fiilen ders yapacağınızın belirtildiği günler için hibe ödemesi yapılacaktır. Değişim öncesinde kopya belge kabul edilir. Değişim sonunda orijinal belge teslim edilir.

12 Seçim Kriterleri (Puanlama)
Eklenecek taban puan (her başvuru sahibi için) +50 Daha önce ders verme hareketliliğinden faydalanmamış olmak +10 Erasmus+ koordinatörlüğü görevi için Son üç akademik yıl içerisinde programdan faydalanmak -40 Daha önceki yılda mücbir sebepler (ölüm, hastalık, afet vb.) dışında hakkında vazgeçmiş olma -20 Engelli personel Gazi personel ve şehit ile gazi yakını personeller( eş ve çocuklar) Yabancı dil puanı %20’si taban puana eklenir

13 Ek Kriterler Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği başvuru kriterleri doğrultusunda birden fazla personelin eşit puana sahip olması halinde başvuru yapan personelin üniversitemizde çalışma yılı dikkate alınarak yüksekten düşüğe doğru sıralama yapılacaktır. Hibe kısıtlılığı nedeniyle aynı bölüm/başkanlık ve birimlerden yapılacak olan başvuruların değerlendirmesinde öncelikli olarak puan sıralamasına göre maksimum 2 başvuru sahibi hareketlilikten yararlanabilecektir.

14 Hareketlilikte Gidilen Ülkeler Günlük Hibe Miktarları (Avro)
Ülke Grupları Hareketlilikte Gidilen Ülkeler Günlük Hibe Miktarları (Avro) 1. Grup Birleşik Krallık, Danimarka, İrlanda, Hollanda, İsveç, 144 2. Grup Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, İtalya, İzlanda, Kıbrıs Rum Kesimi, Lihtenştayn, Lüksemburg, Macaristan, Norveç, Polonya, Romanya, Türkiye*, Yunanistan 126 3. Grup Almanya, İspanya, Letonya, Makedonya, Malta, Portekiz, Slovak Cumhuriyeti 108 4. Grup Estonya, Hırvatistan, Litvanya, Slovenya 90

15 Seyahat Ücreti Mesafe Hibe Miktarı (Avro) 10-99 km arası 20
180 km arası 275 km arası 360 km arası 530 km arası 820 8000 km ve üzeri 1.300

16 2017-2018 Erasmus+ Personel Ders Verme Hareketliliği Bütçemiz
personel ders verme hareketliliği bütçemiz ,00 Avro Öngörülen faydalanıcı sayısı 10 Ara rapor dönemlerinde ek hibe isteniyor.

17 Personel Hareketliliğine ilişkin seyahat ücretleri Avrupa Komisyonu Teklif Çağrısında belirtilen “Mesafe Hesaplayıcı”ya göre belirlenmektedir. ( Seyahatin başlangıç noktasının gönderen kuruluşun bulunduğu, faaliyetin gerçekleştirildiği yerin de ev sahibi kuruluşun bulunduğu yer olduğu varsayılır. Hareketlilikten yararlanacak personelin çıkış öncesi gerekli evraklarını tamamlamasından sonra toplam hibe miktarının %80’i ödenir. Hareketlilik faaliyetini tamamlamış ve dönmüş olan personelin dönüş sonrası gerekli evraklarını tamamlamasından sonra kalan hibe miktarının %20’si ödenir.

18 Katılımınız için teşekkürler…
Uluslararası İlişkiler Birimi Soru&Cevap


"7 KASIM 2017 ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER BİRİMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları