Aylık Ton Regenere Elyaf Aylık Ton Regenere Open End İplik

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
Advertisements

Dünya’da Türkiye’de Konya’da KOYUNCULUK Prof.Dr. Şeref İNAL.
Hâsılat kavramları Firmaların kârı maksimize ettikleri varsayılır. Kâr toplam hâsılat ile toplam maliyet arasındaki farktır. Kârı analiz etmek için hâsılat.
 zihinlerdeki çağrışımlar,  hisler, tutumlar, izlenimler  olumlu/olumsuz değerlendirmeler  akla gelen özet-resim  genel görünüş  sembolik anlam.
ÖNCÜ SALÇA yılında Gaziantep'in yerli halkından rahmetli İbrahim Halil Kozlu ve 5 oğlunun (Fahrettin, Hasan, Mustafa, M. Hanifi ve Bilal Kozlu)
Öğr. Gör. MEHMET ALİ ZENGİN
1=) “CE” İŞARETİ  “CE” işareti Fransızcada Avrupa normlarına uygunluk anlamına gelen “Conformite Europeenne” sözcüklerinin baş harflerinden oluşmaktadır.
Nedir? Uygunluk, hedeflere ulaşma etkililiği, verimlilik, etki ve sürdürülebilirlik tespiti ve analizi Nasıl Yapılır? Detaylı sistematik analizlerle Kimler.
YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (2009) (2009) 07/05/10 1.
NÜFUS Nüfus nedir? Nüfus bir ülke için neden önemlidir?
PVC'nin çevresel etkisinin gerçek yüzü. PVC yaşam döngüsü: bizlere anlatılan şekli Tuz Elektrik Sodyum hidroksit klorEDC -etilen diklorür VCM -vinyl klorür.
I. TOPLAM GSYİH’DAKİ GELİŞMELER
2016 Dünya Sağlık Günü Diyabeti (şeker hastalığını) Yenelim! Dr Pavel Ursu Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi.
MED 167 İnternette İstatistik. İnternetteki istatistik verileri, özellikle ülke hakkındaki makro istatistiklerden bahsediyorsak, çoğunlukla resmi kurumlardan.
HAZIRLAYAN VE SUNAN: HAYATİ İBRAHİM GÜVEN. HOŞGELDİNİZ… Konuşmamı ülkemizde misafir ettiğimiz sayın temsilcilere hoş geldiniz diyerek başlamak istiyorum.Ayrıca.
SIFIRIN TAR İ HÇES İ NESL İ HAN KAPLAN Haluk Bingöl CMPE 220-Fall 2010/ /11.
Temiz su kaynakları azalıyor. Dünyanın üçte biri sularla kaplı olmasına rağmen ancak yüzde iki buçuk kullanılabilir temiz su bulunuyor. temiz su kaynakları.
ÜLKEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER
Coğrafya Performans Ödevi
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
Dünya engelliler günü. Engelli Olmak Bir Engel Mi?
DÜNYADA SAĞLIK TURİZMİNE GENEL BAKIŞ Öğr.Grv. Dr. Funda AKDURAN.
Öğretmen Merkezli Egitim
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
TÜM MOTORLU TAŞIYICILAR KARŞILIKLI SİGORTA KOOPERATİFİ
Abdullah Onur DURUK
Aydın Ekonomi Zirvesi 11 Ekim 2014
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından kuruldu.
PAZARLAMA NEDİR? Hedef tüketicilerin ihtiyaç ve isteklerini önceden tahmin ve tespit etmek daha sonra bunları karşılamak (tatmin etmek) yoluyla işletme.
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed DÜNDAR
Kuruluş Tchibo ,1949 yılında Max Herz ve Carl Tchillinghiryan(çilingiryan)tarafından Hamburg’da kuruldu. İkili iş hayatına öncelikle posta ile kahve satışı.
YEMEKLİK TANE BAKLAGİLLER ÇALIŞTAYI
Dünya ekonomİsİnİn mobİlya sektörü üzerindeki etkİsİ
Uluslararası Pazarlama Araştırması
ÜLKEMİZ VE DÜNYA.
MİLLİ GELİR Bir ülkede belirli bir dönemde (genellikle bir yıl) üretilen nihai mal ve hizmetlerin parasal değerine eşittir. Gayri Safi Yurt İçi Hasıla.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Sosyal Hizmet Meslek Etiği
Ticari ve Nakit Çözümler Direktörü
BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
ETİKET.
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
SKY 423 Avrupa Birliği ve Sağlık Politikası
Türkiye’de ve Dünyada İş Sağlığı ve Güvenliği
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜTLERİ
TÜRKİYE’DE EKOLOJİK TARIM
Sağlık Bilimleri Fakültesi
HİDROJEN ENERJİSİ: Hidrojen 1500'lü yıllarda keşfedilmiş, 1700'lü yıllarda yanabilme özelliğinin farkına varılmış, evrenin en basit ve en çok bulunan elementidir.
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
Futbol Yetenek Avcısı AOFScout.
Ticari ve Nakit Çözümler Direktörü
Hayvancılık İşletmelerinde Yönetim Prensipleri
Tarımda Yenilikçi Girdi Uygulamaları Bitki Besleme Ş
İLAÇ VE BAHARAT BİTKİLER
Sayılarla WWF 50+ yıllık tecrübe (Kuruluş yılı 1961) 100+ ülke Yıllık
D o l p h i n M Doğal Taş Üretim Takip & Kaynak Planlaması Yazılımı
Tedarik Zinciri Yönetimi:
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
ELEKTRİK ÜRETİMİNDE DOĞALGAZIN PAYI
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
YAĞ BİTKİLERİNDE DESTEKLEME POLİTİKALRININ
Sayılarla Türkiye’de Atık Yönetimi
Öğrenci ve Öğretim Elemanının Uzaktan Eğitime Bakış Açısı
Sunum transkripti:

Aylık 3.500 Ton Regenere Elyaf Aylık 3.500 Ton Regenere Open End İplik Aylık 1.000 Ton Regenere Recycle Ring İplik Aylık 1.500 Ton Recycle (PET Şişelerden) Polyester Elyaf Üretim Kapasitesine ulaşmış bulunuyoruz.

Regenere, Recycle, Upcycle Geri Dönüşüm Sektöründe Gama Recycle’ın Kırpıntı olarak tabir ettiği Konfeksiyon atıkları (post production yada pre consumer), Kullanılmış kıyafetlerden (post consumer) mekanik yöntemler ile Regenere elyaf üretimi ve Regenere elyaftan iplik üretimi yapmaktadır. Gama Recycle firmasının Recycle olarak ifade ettiği iplikler ise genellikle PET şişelerden, geri dönüştürülerek elde edilen PET Flakelerin Polyester elyaf haline ve daha sonra Ring, Open End yada Vortex yöntemleri ile iplik üretimi yapmaktadır.

I AM NOT A VIRGIN Ticari Markamızdır.

Gama Recycle pazarları arasında Endonezya, Malezya, Pakistan gibi çok ucuz işgücünün olduğu ülkelerden; Amerika, Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda, İngiltere gibi geniş yelpazede yaklaşık 30 ülkeye ihracat yapıyoruz.

Dünya nüfusunun şu an 7 milyar ve 2050 senesinde yaklaşık 10milyar ve 2100 senesi gibi çok kısa vadede ise bugünkü nüfusun yaklaşık 3 katına yani 20 milyara ulaşacağı tahmin edilmektedir. Bütün bunları dikkate alınca yeni bir yaşam biçimine ve yeni bir bakış açısına ihtiyacımız vardır.

Tükettiğimiz ürünleri geri dönüştürerek, yeniden hayatta kalmalarını sağlayarak sürdürebilir bir yapı oluşturmamız gerekiyor. Dolayısıyla tabiatta sınırlı olan yeraltı ve yerüstü kaynaklarının daha verimli kullanımını sağlamak amacıyla doğru çözümlere ihtiyaç var.

Bugün sadece Türkiye özelinde konuşmamız gerekir ise Türkiye’de günde yaklaşık 80.000 Ton çöp üretiyoruz. Yani kişi başına yaklaşık her gün 1kg. çöp üretiyoruz.

Kullanılmış kıyafetler ve tekstiller de durum maalesef çok daha vahim, zira tüm Dünya’da da böyle. Bizdeki bilgilere göre sadece %3’lük bir kısmı geri dönüştürülebilmekte geri kalan %97’lik kısmı ise yakılarak bertaraf edilmekte yada direkt olarak işlenmeden toprağa gömülmektedir.

Gama Recycle firmasının konfeksiyon üreticileri ve markalarından beklentileri; Bizim gözlemlediğimiz kadarıyla, markaları için üretim yaptıkları üreticiler; iş sağlığı, iş güvenliği, hangi tür kimyasallar kullanıldığı, atık suyun nasıl deşarj edildiği gibi detaylarla ilgilenirken, üretim fireleri, bunların nasıl ve nerelere gittiği konusunda hassasiyetlerini görmek isteriz. Lisanslı toplayıcıların artması gerekmektedir. Öncelikli olarak, üretim firelerini kesim esnasında iyi tasnif etmeleri, mümkün olduğu kadar karışmasına imkan vermemeleridir. Geri dönüştürülebilir kıyafet üretiminin yaygınlaştırılması gerekmektedir. Kıyafetleri Geri Dönüştürülebilir Konsepte, tek komponentli %100 pamuk, %100 polyester yada %100 akrilik olarak imal edip kıyafetleri geri dönüştürülebilir konsepte üreterek sürdürebilir bir döngü sağlamış oluruz.