Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜRKİYE’DE EKOLOJİK TARIM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜRKİYE’DE EKOLOJİK TARIM"— Sunum transkripti:

1 TÜRKİYE’DE EKOLOJİK TARIM

2 Ülkemizde ekolojik tarım 1984 yılında yurt dışından gelen taleplerle başlamış ve yine bu taleplere göre çeşitlenerek üretici sayısı, üretim miktarı artarak gelişmiştir. 

3 Üretilen ekolojik ürünlerin hemen tamamı ihraç edilmektedir
Üretilen ekolojik ürünlerin hemen tamamı ihraç edilmektedir. Buna karşın, iç piyasa son yıllarda gelişme göstermeye başlamış, satışlar özelleşmiş mağazalarda (doğal ürün dükkanları) ve marketlerdeki özel reyonlarda gerçekleştirilmektedir. Ancak bu gelişim yeterli değildir. Herhangi kimyasal kalıntı taşımayan, sağlıklı ve çevre dostu ürünleri kendi halkımızın tüketebilmesi çok önem taşımaktadır.

4 Ülkemizde üretilen ekolojik ürünlerin büyük bir kısmı kuru ve kurutulmuş ürünlerden oluşmakta, yaş meyve ve sebze yeni gelişme göstermektedir. Bunların dışında tıbbi bitkiler önemli yer tutmakta, hayvansal ürün olarak ekolojik bal üretimi, gıda dışı ekolojik üretimde ise pamuk ve tekstil ürünleri görülmektedir.

5 Ekolojik ürünlerin iç piyasada tüketilmesinde meydana gelecek artış ile birlikte hemen tüm bölgelerde ürün çeşitliliği, üretici sayısı ve üretim miktarı hızla artış gösterecektir. Böylece hem topraklarımızın ve çevrenin kirlenmesi engellenmiş olacak, hem de bu sağlıklı ürünleri kendi halkımız da tüketebilecektir. Bu nedenle ülkemizde ekolojik ürünlerin yaşamımızda yerini alması ve çevreye tanıtılması, hızla kirlenen dünyamızda yarınlarımızı ve gelecek kuşaklarımızı korumak amacıyla öncelikli hedeflerimiz arasında yer almalıdır.


"TÜRKİYE’DE EKOLOJİK TARIM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları